Barça

Primer assalt: Laporta, Font i Freixa, dempeus

Eleccions. Laporta s’aferra a l’experiència, Font defensa un projecte treballat i Freixa apel·la als seus coneixements en el primer debat a tres

Quan tot just falta una setmana per a la celebració de les eleccions a la presidència del FC Barcelona, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa van confrontar programes ahir en el marc del 41è Congrés Mundial de Penyes. Primer debat amb la participació dels tres candidats. Dues hores de propostes, rèpliques i contrarèpliques, amb salutacions i abraçades cordials en acabar, però inevitablement també amb moments de tensió i més d’un dard enverinat en el transcurs del debat.

Quan Laporta va lamentar que les eleccions no s’haguessin fet ja el 24 de gener tot just començar el debat, Freixa va recórrer a la ironia: “Llàstima que des del club no hàgim pogut manipular les xifres epidemiològiques.” I quan Font va inflar el pit amb noms com ara Xavi Hernández, Jordi Cruyff, Tito Blanco, Joan Vilà i Albert Benaiges dins del seu organigrama esportiu, Laporta va dir que alguns d’ells l’havien desmentit en les últimes setmanes: “Els projectes no es fan posant noms en un PowerPoint. No coneixes la realitat del Barça. T’han desmentit i has fet un munt de rectificacions. No es pot confondre el soci.” Font va ser contundent en la contrarèplica: “Si algú em mostra unes declaracions de Xavi en què digui que tot el que diu Font no és cert, em retiro de la cursa per la presidència.” Laporta també es va sentir atacat per Freixa i Font quan tots dos van dir que parlar de Laporta és parlar de passat, i l’expresident va respondre a Freixa que “es tregui l’amargor que porta dins”.

No rotund a la SAD

Moderat per Marta Carreras, el debat va tractar grans blocs com la situació actual del club, el projecte esportiu, el pla econòmic, l’Espai Barça i l’àrea social. I tots tres van coincidir en una cosa: el Barça no serà una SAD durant el seu mandat. Laporta i Freixa també coincideixen a fugir d’un missatge de catastrofisme tot i la situació complicada que viu el club.

Avalat pels èxits esportius del seu mandat anterior, Laporta va assegurar: “Al Barça no hi ha temporades de transició. L’experiència en això és un grau. Se’ns han adreçat agents. Tenim relació amb tots. També amb Messi. Faré tots els possibles perquè es quedi. Farem una proposta al Leo i la considerarà, perquè tenim credibilitat. El nostre projecte està aplicat amb èxit.” “No val dir que el 2008 vam fer un sextet i ara el repetirem”, va dir Font.

Celeritat amb l’Espai Barça

Tots tres van coincidir en la importància d’executar ràpid l’Espai Barça. El més contundent en aquest àmbit va ser Freixa: “No hem de perdre més temps. Aquest és el missatge. El Barça necessita tirar endavant aquest projecte. Les obres generaran incomoditats? Sí. Però s’han de fer. Tenim el pla de finançament, que no posa en risc el club. Fem-ho.” Laporta va dir que el projecte actual “no està malament conceptualment, però que volia esperar per llegir la lletra petita del contracte amb Goldman Sachs”. I, per Font, el projecte ha de ser aprovat pels socis en un nou referèndum telemàtic.

Un dels punts tensos va arribar quan Font va explicar que vol introduir en els estatuts un canvi per tal que expresidents no es puguin presentar de nou a unes eleccions. Laporta i Freixa s’hi van mostrar totalment en contra. Tots tres es van mostrar reticents a una pujada del preu dels abonaments. Dir el contrari hauria estat disparar-se un tret al peu set dies abans de les eleccions: “No podem fer que els socis hagin d’assumir la càrrega de pal·liar ingressos que ara no es tenen”, va explicar Feixa.

La condició de soci

Laporta i Font van dir que obriran la condició de soci a tothom i en aquest punt Freixa va recordar el fracàs d’El Gran Repte en el mandat de Laporta: “La condició de soci no es pot obrir així com així, perquè acabem confonent el soci amb el client, com va passar en mandats anteriors.” “Obrirem la condició de soci a tothom, però hem d’aprendre dels errors del passat. La proposta que fem és que durant els primers tres anys tindran drets polítics limitats, com votar en unes eleccions. Podran participar en consultes no vinculants. En la qüestió de les entrades, volem assegurar que hi hagi criteris de fidelització que permetin evitar el mercadeig per anar a les finals”, va explicar Font.

Divendres es farà l’últim debat a TV3. Abans, demà dimarts (a les 9 h), tindrà lloc el debat del Grup Godó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)