Barça

El món mira el Barça

Crisi blaugrana.La premsa internacional s’ha fet ressò de la detenció de l’expresident del club, Josep Maria Bartomeu, i part de la seva cúpula directiva

El Barça acostuma a copar les portades dels diaris internacionals pel seu futbol o els títols aconseguits però en els últims temps la imatge que projecta el club de portes enfora és abrupte i esperpèntica. L’últim capítol s’ha vist amb la detenció de l’ex president del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, i, tres membres de la cúpula directiva que el va acompanyar en els seus anys de mandat: Óscar Grau, Román Gómez Ponti i Jaume Masferrer. Els mitjans de comunicació de tot el món s’ha fet ressò d’una notícia que ha obert informatius i s’ha fet un forat en les capçaleres dels principals rotatius mundials mitjançant les seves edicions digitals. “Clamor a Barcelona: arrestat l’ex president”, ha titular el rotatiu italià Corriere dello Sport. “Arrestat el ex president del Barcelona Bartomeu,l ‘enemic jurat’ de Messi” ha titular el rotatiu, també transalpí, Corriere della Sera.

“Batuda policial contra la corrupció al Barça”, és el titular que ha escollit el Daily Mail per obrir la seva secció d’esports. The Sun també té en portada la detenció de l’ex jerarca blaugrana. “L’ex president del Barcelona ‘arrestat’. La policia investiga proves del Barçagate en el club”. “Bartomeu, detingut”, titula l’argentí Olé

“L’ex president Bartomeu, detingut?” es pregunta de manera retòrica el francès L’equipe i l’alemany Bild es mostra més contundent: “L’ex president Bartomeu, detingut!”. La notícia ha tingut ressò mundial però la imatge del Barça ha quedat malmesa de manera inqualificable per aquestes detencions produïdes dins de l’escàndol: Barçagate. El club barceloní està en un moment de debilitat màxima amb una elecció el proper diumenge, el futur de Messi, cada dia que passa, més incert i un deute econòmic que ha pujat per la crisi de la Covid. El panorama sembla un esperpent que haurà de solucionar de manera decisiva el nou president. Però la imatge d’avui és de les que marquen el present més immediat i poden ser una rèmora de cara al futur immediat. La imatge del Barça ha quedat tacada. El món mira el Barça des de la incredulitat i els aficionats blaugrana amb el cor encongit i vergonya a la cara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)