Barça

Preocupats per la imatge

Reaccions. Els candidats lamenten el cop a la reputació del club que representa tot aquest afer, malgrat que demanen la presumpció d’innocència per als quatre detinguts pel ‘Barçagate’

Mossos d’Esquadra entrant a les oficines del FC Barcelona per fer un escorcoll de més de cinc hores, l’expresident Josep Maria Bartomeu; la seva mà dreta, Jaume Masferrer; el conseller delegat, Òscar Grau, i el responsable dels serveis jurídics, Romà Gómez Ponti, detinguts i duts a declarar a la comissaria de les Corts. Uns fets molt perjudicials per a la imatge de l’entitat blaugrana, precisament en un moment d’extrema dificultat. Això és el que més preocupa els candidats a la presidència, perquè un d’ells serà l’escollit per treure el Barça d’aquesta situació, i fets com els d’ahir no ajuden gaire a la recuperació.

“Dels fets que s’han produït avui, dels escorcolls a les oficines del club, així com de les detencions de l’expresident del Barça i executius del FC Barcelona, des de la candidatura Estimem el Barça diem que tenim un màxim respecte per les actuacions policials i judicials i un màxim respecte per la presumpció d’innocència. El que sí lamentem profundament és que aquests fets perjudiquen enormement la imatge i la reputació del FC Barcelona”, va afirmar Joan Laporta. Víctor Font va aprofitar la jornada fosca que es va viure ahir per a l’entitat per reclamar canvis profunds en la gestió. “Avui és un dia trist. Respectant la presumpció d’innocència, aquestes notícies afecten molt negativament la imatge institucional del club. Cal canviar el model de club de manera urgent. Hem de fer un club més transparent i amb uns mecanismes de control eficients i uns òrgans de representació que siguin realment independents de qui mana. Només així evitarem que aquestes situacions es repeteixin en el futur”, va assenyalar.

Toni Freixa va reclamar “cautela”, va destacar que el FC Barcelona feia bé de col·laborar amb la justícia, i també va demanar la presumpció d’innocència, posant com a exemple el que ja s’havia viscut amb un altre expresident del Barça, Sandro Rosell. “Són actuacions que estan en el si d’una investigació, entenem que judicial, tot i que s’han presentat els Mossos. En qualsevol cas ha de prevaldre la presumpció d’innocència, perquè ja vam veure l’entrada de les forces de seguretat a casa d’un expresident de club, el senyor Rosell, a qui van ficar a la presó dos anys i després va ser absolt amb una sentència ferma.” Freixa va admetre que ja se sabia que tot aquest cas estava sota investigació, però el sorprèn que hagi saltat tot la setmana de les eleccions. Sobre si això fa que canviï la seva opinió sobre el mandat de Bartomeu, va explicar que si no havia fet oposició era per respectar la voluntat dels socis i perquè el club tingués estabilitat institucional.

ELS TRES CANDIDATS

Sí que lamentem que aquests fets perjudiquen enormement la imatge i la reputació del FC Barcelona
Joan Laporta
Ha de prevaldre la presumpció d’innocència perquè ja vam veure el que va passar amb l’expresident Rosell
Toni Freixa
Aquestes notícies afecten molt negativament la imatge. Cal canviar el model de club de manera urgent
Víctor Font
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)