Barça

Messi, Xavi i la nova competició europea, en el centre del debat

Eleccions. Laporta, Font i Freixa intensifiquen el foc encreuat amb diferents visions sobre l’estrella de l’equip, el model esportiu i la posició del club en el futur conflicte continental

El segon debat dels tres candidats a la presidència del Barça ha intensificat el foc encreuat entre Laporta, Freixa i Font. Els tres candidats van tirar amb bala en el debat organitzat pel Grup Godó. En el camp de batalla, hi romanen els grans temes que aixequen més diferències entre les candidatures: com s’afrontarà la renovació de Messi, quin serà el paper de Xavi i la posició del Barça en un més que probable canvi de format de la competició europea.

Laporta, que va començar apel·lant a la seva experiència –“mentre tu eres a Dubai preparant PowerPoints, nosaltres estàvem guanyant Champions”, va etzibar a Font”–, va dir que si qualsevol de les altres candidatures guanya, garanteix que Messi marxarà del Barça. L’expresident admet que li hauran de fer una proposta de renovació a la baixa, un fet en el qual Font coincideix, però el granollerí li vol fer un contracte vitalici. Freixa, d’altra banda, apel·la al seu model esportiu per mantenir l’argentí, en resposta als atacs de Laporta en què va dir que Messi no havia quedat gaire content de la seva faceta com a directiu.

Font també es va haver de defensar dels atacs de Freixa, que va dir que en la conversa que va tenir amb Xavi al desembre, l’excapità blaugrana li havia dit que ell volia ser entrenador i no general manager. Laporta va tornar a apel·lar a la seva bona relació amb l’actual tècnic de l’Al-Sadd, tot i que va dir que Xavi no havia tingut cap experiència dirigint. “Cal que hi hagi el lideratge d’algú que hagi viscut els beneficis d’aquest model i d’haver-hi apostat”, va manifestar Font, que es manté ferm en la seva aposta per l’organigrama esportiu amb Joan Vilà, Tito Blanco, Benaiges i Paco Seirul·lo. L’empresari va acusar Laporta i Freixa d’improvisar els seus projectes, ja que, d’una banda, l’expresident no ha presentat un organigrama clar, mentre que l’exportaveu va parlar amb Xavi el desembre passat, un senyal d’improvisació, segons defensa.

La lliga europea

El futbol europeu està a les portes d’un canvi de paradigma amb la creació d’un model nou en el qual les grans potències europees intensifiquin els partits entre si. La posició del Barça en aquest conflicte heretada per Bartomeu va ser un trencament complet amb la UEFA i la posada al servei d’una associació de clubs que pretenen crear la seva pròpia competició. Font se situa en aquesta línia: “Treballarem per tenir la millor competició europea, perquè el format actual és molt millorable.” Freixa, en canvi, és més conservador: “No ens posarem al costat d’un plantejament tan trencador.” Laporta se situa en un punt mitjà: “El marc canviarà, i hi haurà turbulències, però els clubs en sortirem beneficiats.”

LES FRASES

[A Messi] Li farem una proposta que estigui dins de les nostres possibilitats econòmiques
Joan Laporta
candidat a la presidència
Volem compensar la plantilla actual. Al Barça no hi ha temporades de transició
Víctor Font
candidat a la presidència
No ens posarem al costat d’un plantejament tan trencador [com la superlliga]
Toni Freixa
candidat a la presidència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)