Barça

Ja coneixen el camí

En un moment d’especial convulsió, el Barça de Koeman mirarà de repetir el partit de dissabte contra el Sevilla per aixecar un 2-0 en la semifinal de copa

I enmig de la tempesta, el futbol. La pilota tornarà a rodar aquesta nit al Camp Nou per donar l’oportunitat al Barça de remuntar en la semifinal de la copa i, si ho aconsegueix, redimirà molts dels seus mals i, el que és més important, regalarà una bona notícia al barcelonisme en un dels moments més convulsos de la seva història. No serà gens fàcil, en tot cas, respondre contra el Sevilla al 2-0 del partit d’anada de fa tres setmanes, al Sánchez Pizjuán. Encara que dissabte, en el mateix escenari, els jugadors de Ronald Koeman es van demostrar que poden aconseguir-ho, signant un partit rodó i aconseguint un resultat de 0-2 que avui forçaria la pròrroga. L’holandès no va confirmar, en roda de premsa, si avui repetirà la fórmula dels tres centrals, però sí que va demanar intensitat en la pressió i, sobretot, efectivitat en atac. De tot plegat dependrà que la d’avui sigui, encara que sense l’afició a les graderies, una altra nit per al record.

En l’entrenament d’ahir al matí, a la ciutat esportiva, hi va haver bones i males notícies: mentre que Pedri va completar tota la sessió amb el grup a bon ritme, Ronald Araujo es va haver d’entrenar al marge. Fins avui mateix no se sabrà si aquests dos futbolistes, que van acabar amb evidents molèsties el duel de dissabte passat contra el mateix Sevilla, podran entrar en la llista de convocats. El més probable és que el canari, miraculosament recuperat, estigui disponible i que, en canvi, l’uruguaià hagi d’esperar uns dies més. El cas és que si Koeman torna a apostar pels tres centrals, aquests podrien ser Mingueza, Piqué i Lenglet. Davant seu, Dembélé per la dreta i Jordi Alba per l’esquerra, amb De Jong, Busquets i Pedri ocupant el mig del camp, i en punta, Messi i Griezmann.

Viatgen tots

El Sevilla afronta el partit com una oportunitat immillorable de plantar-se a una altra final tombant, a més, un dels grans. La prova més evident de la importància que dona l’equip de Julen Lopetegui a l’eliminatòria que es resoldrà avui és que viatjaran a Barcelona tots els futbolistes de la plantilla, incloent-hi els lesionats Ocampos i Acuña. La derrota contra el Barça de fa només quatre dies, en la lliga, com a locals, va suposar un fort cop i, alhora, una seriosa advertència per al conjunt andalús. Avui, doncs, cal esperar un rival amb la lliçó ben apresa.

D’altra banda, s’espera que aquesta nit siguin titulars Suso Fernández, Óliver Torres i el marroquí Youssef en-Nesyri, en els llocs, respectivament, de l’exblaugrana Ivan Rakitic, Papu Gómez i Luuk de Jong. I és que Lopetegui també posarà tota la carn a la graella perquè el partit s’ho val.

Koeman: “Haurem de fer un partit encara millor que el de dissabte per remuntar”

La victòria de dissabte al Sánchez Pizjuán no només aixeca l’ànim dels culers abans del partit d’aquesta nit, contra el mateix Sevilla, sinó que també la plantilla del Barça i el seu entrenador són optimistes i creuen una mica més en la remuntada. “Confiem a poder remuntar, però hem de superar un 2-0 i ens caldrà fer un partit encara millor que el de dissabte”, deia Ronald Koeman ahir, en roda de premsa. “Hem demostrat que tenim gana i que podem fer coses bones. Ara bé, necessitem més efectivitat de la que hem tingut darrerament. Si demano alguna cosa és porteria a zero i més efectivitat”, comentava també, en relació amb el missatge que ha enviat al vestidor.

Com no podia ser d’una altra manera, Koeman va haver de respondre sobre la detenció de Josep Maria Bartomeu i els càrrecs executius més importants de la seva junta. “Per a la imatge del club no és bo. S’ha d’esperar. No puc opinar perquè no era aquí”, va respondre. “Vaig estar fotut quan vaig saber la notícia. Em sap greu per Bartomeu i per Òscar Grau”, va reconèixer.

L’altre assumpte inevitable en la compareixença del tècnic del Barça va ser el seu futur, tenint en compte que diumenge que ve hi ha eleccions a la presidència del club. Koeman, que assegura que ho donarà tot pel Barça fins a l’últim dia, té molt clar que la setmana vinent es trobarà amb el nou president per saber quines són les seves intencions. “No he parlat amb ningú. S’ha de veure qui és el president i quin projecte esportiu té. Si no hi ha un futur per a mi, hi haurà un problema perquè tinc un any més de contracte”, va sentenciar.

Lopetegui diu que el ‘Bartogate’ no perjudicarà el Barça avui

L’entrenador del Sevilla, Julen Lopetegui, considera que “no hi ha una clau única” en la semifinal de copa d’aquesta nit. “Un partit com aquest t’obliga a estar molt bé en tots els aspectes”, considera. Lopetegui creu que la convulsa situació que viu el FC Barcelona, enmig de l’anomenat Bartogate, “ni beneficia ni perjudica” l’equip de Koeman. “El futbol va per una altra banda”, sentencia el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)