Barça

La campanya es tanca amb un debat ja escoltat

Eleccions. En l’últim debat abans de les eleccions de demà, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa no ofereixen cap missatge nou respecte dels que han enviat durant les últimes setmanes

Els tres candidats a la presidència del FC Barcelona, que demà s’enfrontaran a les urnes, van viure les últimes hores de la llarga campanya electoral debatent davant les càmeres de Televisió de Catalunya. Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa no es van moure dels missatges que han anat enviant durant les últimes setmanes i van fer evidents les diferents sensibilitats del barcelonisme.

El debat, moderat pel periodista Francesc Garriga, es va vertebrar en quatre blocs: situació del club, gestió econòmica, política esportiva i nou Camp Nou. A més, els candidats van tenir l’oportunitat d’adreçar preguntes als seus contrincants. En aquest punt la discussió es va accentuar especialment quan Freixa va preguntar a Font si s’integraria en la junta de Laporta en el cas que aquest guanyés les eleccions i quan el mateix Font va recordar a Freixa que va retirar la medalla de president d’honor a Johan Cruyff.

Situació del club

En la primera intervenció Víctor Font va voler destacar el seu canvi de model de club. “Ja n’hi ha prou, n’estem farts, els socis del Barça. Hem de girar full, no podem gestionar el club com als anys vuitanta. Hem tocat fons esportivament i econòmicament. Nosaltres som el canvi”, va dir el candidat de Sí al Futur. Ben diferent és l’opinió de Toni Freixa, que considera que “el Barça és grandiós” i que la mala etapa que passa el club és “conseqüència de perdre el model esportiu.” El candidat de Fidels al Barça, de fet, va disparar contra Font assegurant: “M’inquieta que es proposi fer un club nou.” Per la seva banda, Joan Laporta va voler enviar un missatge optimista: “Hem de veure el got mig ple. Hi ha una crisi de model i de lideratge, però és reversible. Jo proposo un model que ja s’ha aplicat amb èxit. El Barça tornarà a ser sostenible econòmicament i els socis seguiran sent propietaris del club. S’ha de fugir dels missatges catastrofistes i de pànic.”

Gestió econòmica

El debat es va encendre per primer cop en aquest punt, quan Freixa va assenyalar Laporta en parlar de la situació econòmica que la directiva de Sandro Rosell va trobar l’any 2010 al Barça. “Ens vam trobar amb menys facturació que deute”, va etzibar. La resposta de Laporta no es va fer esperar: “No es pot tergiversar la història, amb aquest tril·lerisme per menystenir la nostra gestió. Per molt que repeteixis mentides, vaig deixar el club amb un equipàs.” El candidat d’Estimem el Barça també va voler colpejar Víctor Font amb frases que ja va utilitzar en altres debats: “El paper ho aguanta tot. Deus haver treballat molt, però estàs ple de desmentiments. No et reinventis tant que no t’acabaràs trobant. Quan feies power points nosaltres guanyàvem Champions.” Font, al seu torn, no va callar: “Deixa de menystenir un soci que té el doble d’experiència empresarial que la teva.” El candidat de Sí al Futur va destacar també el nivell de gestió empresarial del seu equip i va advertir, un cop més: “Amb les fonts d’ingressos tradicionals no seguirem competint.”

Política esportiva

Laporta va subratllar que continuarà confiant en Koeman i que farà una proposta esportiva a Messi molt competitiva. Font va insistir en la idea que qui pren les decisions esportives ha de ser un esportista i va donar els noms de Xavi Hernández, Jordi Cruyff i Tito Blanco. Freixa, per la seva banda, va destacar que el seu director esportiu, Lluís Carreras, és l’únic que ha mostrat públicament compromís amb una candidatura.

Nou Camp Nou

Víctor Font considera que és “una urgència” el nou Camp Nou i promet que sotmetrà a referèndum la seva proposta de reforma de l’estadi després de l’estiu per, si els socis li donen llum verd, posar-lo en marxa immediatament. Per Toni Freixa, en canvi, no hi ha cap obstacle que impedeixi continuar impulsant una obra que ja està en marxa. I per Joan Laporta, cal tenir molt en compte que cal compatibilitzar l’assistència del public amb la construcció del nou Camp Nou.

ELS CANDIDATS 1 X 1

JOAN LAPORTA (23:26)
No va defugir el combat amb Freixa, que el va buscar en diferents moments, i va colpejar Font tant com va poder. Una mica més arrauxat que últimament.
TONI FREIXA (22:54)
Agressiu amb els altres candidats, especialment amb Joan Laporta, va mostrar seguretat i convenciment en els seus arguments. Discurs clar i contundent.
VÍCTOR FONT (22:54)
En diferents moments va parlar mirant a la càmera, dirigint-se als socis i sòcies. Va ser el menys agressiu, fins i tot va agrair a Laporta la seva gestió quan va ser president.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)