Vol lluitar el doblet

Triomf dels de Ronald Koeman a Pamplona (0-2), amb gols de Jordi Alba i Ilaix Moriba

Carregat de moral després de remuntar contra el Sevilla i classificar-se per a la final de copa, el Barça ha guanyat avui a Pamplona i està disposat a lluitar també la lliga. Ho ha fet en un partit no gaire brillant, però efectiu. Resolt amb un gol en cada temps. El primer, de Jordi Alba. I el segon, d’Ilaix Moriba, que s’ha estrenat com a golejador amb el primer equip en el mateix escenari on ho havia fet Ansu Fati la temporada passada.

Ronald Koeman ha decidit repetir sistema. Com a Sevilla i com en molts minuts contra el mateix rival en la copa, el Barça ha jugat a Pamplona amb tres centrals. Amb el canvi d’Umtiti pel lesionat Piqué. També Griezmann ha recuperat la titularitat després de tres suplències consecutives. El Barça ha marxat al descans guanyant, però ha tingut problemes. Ha fet gol pràcticament en l’única oportunitat que ha tingut. Ha estat en el minut 30, en una clàssica passada de Messi per Jordi Alba que el lateral ha convertit en gol amb un gran xut. És el cinquè gol d’Alba de la temporada, el tercer a la lliga. Abans i després del gol ha estat l’Osasuna l’equip que ha tingut les oportunitats. Un xut de Kike Barja i una rematada de Rubén García. Els locals s’han trobat les dues vegades amb un gran Ter Stegen.

Han hagut moltes pèrdues per part blaugrana en la primera part i Koeman ha decidit canviar el sistema en el descans. Ha tornat el 4-3-3 amb l’entrada de Dembélé per un central, Umtiti. Ha començat millor el Barça i Sergio Herrera ha evitat el segon dels blaugrana en una rematada de Messi. No ha pogut tancar el partit l’equip de Koeman en aquesta jugada, però excepte en un cop de cap de Calleri, no ha creat perill l’Osasuna. Han controlat millor el partit els blaugrana i l’han tancat de manera definitiva amb un gol d’Ilaix amb l’esquerra.