Barça

Campanya fins l’últim instant

Les restriccions per la pandèmia no impedeixen que els tres candidats es barregin amb els socis durant tot el dia

Tots tres celebren la victòria a Pamplona i segueixen amb atenció el derbi madrileny

Tot i les restriccions per la pandèmia de la Covid-19, la jornada electoral per als candidats no va ser gaire diferent de les viscudes en el Barça en anys anteriors. Tots van estar envoltats pels membres de la seva candidatura durant pràcticament tot el dia, i van poder passejar pel Camp Nou rebent mostres de suport dels seus fidels seguidors. Durant moltes hores, els tres candidats i els seus equips van coincidir a pocs metres de distància, a la sortida de les carpes que el club va habilitar perquè hi passessin el dia. Els tres candidats van votar aviat i van anar acompanyant després a exercir el seu dret a vot els diferents membres dels seus equips.

Joan Laporta va ser el primer dels tres candidats que va votar. Va arribar al Camp Nou cap a tres quarts de deu del matí i va votar un quart d’hora més tard a la mesa 17, l’escollida pel club perquè els candidats hi votessin. Laporta hi va arribar envoltat de bona part de la seva directiva. Josep Ignasi Macià el va acompanyar en tot moment. També el seu equip de premsa, el seu cap de campanya, Lluís Carrasco, així com Enric Masip i Gabi Cairo i altres directius com Maria Elena Fort, Josep Cubells i Jaume Giró, i amics com Albert Perrín. Tot i les restriccions, l’expresident es va donar un bany de masses. Fotos i més fotos i un núvol de més d’un centenar de persones perseguint-lo després de votar. El bany de masses va durar tot el dia. Masip va coincidir amb el seu exentrenador Valero Rivera. També es va deixar veure prop de l’equip de Laporta Txema Corbella. Laporta va valorar la jornada electoral i es va mostrar optimista respecte a la seva victòria. “Espero que aquesta sigui la jornada de la democràcia del Barça. Són les eleccions més importants de la història del club i espero una alta participació, que es vegi que som més que un club. Arribem amb la moral alta, moral guanyadora, a unes eleccions amb una pandèmia que ens ha canviat les vides. Tenim bones sensacions. De fet, ha començat el dia plovent, he sortit a votar i ha sortit el sol. Ja han votat 20.000 socis per correu, i ara animo la resta que vinguin a votar. Que sigui una festa de la democràcia i la participació”, va dir. El líder d’Estimem el Barça va valorar també la victòria de dissabte del Barça a Pamplona i el gol d’Ilaix Moriba. “Més que el gol, em va agradar el que va dir després. Com l’havíem educat a la Masia, com d’orgullós estava de ser del Barça. La victòria era important, en un partit disputat. Els jugadors ho estan fent molt bé i Koeman, també. Anirem a París a competir, amb dignitat.” “El derbi? No vaig amb ningú”, va dir, explicant que el veuria amb els seus fills. Va marxar a casa a dinar amb la família.

Tot i que va ser el primer dels tres candidats a arribar al Camp Nou, cap a un quart de deu, Toni Freixa va esperar a la seva carpa que fossin tres quarts d’onze per apropar-se a votar a la mesa 17. Ho va fer acompanyat per part del seu equip, i allà va poder saludar Carles Tusquets, president de la gestora, i Òscar Grau, director general del FC Barcelona. Freixa va valorar de manera molt positiva les dades de participació de primera hora del matí. “És un orgull que els socis del Barça puguin escollir el seu president. Estem en un moment important per a la història del club. Els socis ho saben i per això estan venint a votar”, va dir Freixa, que es va mostrar esperançat de poder guanyar les eleccions. “D’entrada viure aquesta jornada, com a soci i candidat, em fa feliç. Som un club diferent, i això no ho poden fer en altres clubs. Soc optimista, però haurem d’esperar els resultats”, va explicar Freixa, que va viure la jornada entre el Camp Nou i la seu electoral de la seva candidatura, que és a pocs metres de l’estadi. El derbi madrileny el va veure al Camp Nou. “En aquests partits sempre vull que guanyi l’Atlético, però aquesta vegada potser és millor un empat”, va dir abans del partit. Freixa també va valorar l’actuació del Barça a Pamplona i el gol d’Ilaix Moriba. “La trajectòria de l’equip en lliga està sent molt bona. Em fa feliç veure l’aparició de joves que són decisius. El club està viu davant dels que volen defensar que s’ha de trencar amb tot. Estem il·lusionats, els culers. Estem a la final de copa i amb possibilitats en la lliga. I a veure què passa a París. És difícil, però hi hem d’anar a competir. L’aparició d’Ilaix és una mostra que en el Barça es treballa molt bé i que si confiem en els joves, tindrem alegries. La llàstima és que en els últims temps no s’ha fet gaire hem preferit anar a buscar a fora quan aquí tens juvenils que són capaços de posar-se la samarreta del primer equip, rendir i marcar diferències”, va dir el líder de Fidels al Barça, que té un missatge per a la plantilla en cas de victòria a les urnes. “Els diré que són una gran plantilla i ho tenen tot per guanyar-ho tot.”

Víctor Font va ser l’últim dels tres candidats a votar. Ho va fer a dos quarts de dotze. Així ho havia determinat el sorteig que es va fer divendres. Havia arribat al Camp Nou una hora abans. Allà va passar la major part del dia, amb una interrupció al migdia per dinar. Font va estar acompanyat de tota la seva directiva, que el va seguir allà on va anar, amb aplaudiments després de cada intervenció davant dels mitjans de comunicació i també quan va introduir el vot a l’urna. “Aquests són dies espectaculars, inclús avui, tot i la pandèmia. Tots els culers ens hem de felicitar per ser el que som, els propietaris del club. Espero inclús que es pugui batre el rècord de participació, que és del 53%, de l’any 2003, aquell moment en què el soci volia canvi, volia foc nou, volia girar full. És el que hem explicat en campanya”, va dir el líder de Sí al Futur, que es va mostrar en aquell moment optimista amb el resultat de les eleccions. “Tenim molt bones sensacions. Molta gent ens confirma el que ja sabíem, que aquests darrers dies hi ha hagut molt canvi en la intenció de vot, després de comparar projectes i alternatives”, va dir. “Crec que la lliga estarà disputada però l’acabarem guanyant. Per això no hem de fer gaire cas del derbi. Ens hem de centrar en nosaltres i continuar sumant. Sempre vull que perdi el Real Madrid. És cert que ens interessa un altre resultat, però crec que agafarem l’Atlético de Madrid tot i que guanyi avui”, va dir sobre el derbi.

ELS CANDIDATS SOBRE L’EQUIP

Més que el gol d’Ilaix, em va agradar el que va dir després. Com l’hem educat i com d’orgullós està de ser del Barça
Joan Laporta

PUNTUALS

L’aparició d’Ilaix és una mostra que en el Barça es treballa molt bé i que si confiem en els joves, tindrem alegries
Toni Freixa

MOLT A PROP

Ens hem de centrar en nosaltres i no fer gaire cas dels rivals. Agafarem l’Atlético independentment del que passi avui
Víctor Font
Els candidats arriben a primera hora al Camp Nou i voten a la mateixa mesa 17
Laporta, Font i Freixa passen bona part del dia a pocs metres els uns dels altres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)