Barça

La jornada a Barcelona

Festa dels socis tot i la pandèmia

Els socis tenien ganes de tornar al Camp Nou després d’un any sense poder-hi anar i les eleccions van ser una nova festa de la democràcia

Alguns socis es van saltar el confinament comarcal i n’hi ha que van explicar que van ser multats pels Mossos

No va ser la festa de sempre, però déu-n’hi-do. No hi va haver activitats per als socis i els familiars, però la pandèmia de la Covid-19 no va impedir una alta participació, amb molts socis, sobretot abans del migdia, exercint el seu dret a vot, conversant amb amics al Camp Nou i buscant candidats i esportistes del club que també van votar en la festa de la democràcia blaugrana. Els socis del Barça tenien ganes de tornar al Camp Nou. Precisament ahir es complia un any de l’últim partit que el Barça va jugar a l’estadi amb públic, contra la Real Sociedad, amb victòria per la mínima amb gol de penal de Leo Messi. És per això que un bon grapat de socis no van dubtar a saltar-se el confinament comarcal i anar a Barcelona a exercir el seu dret a vot. “Són les eleccions més importants de la nostra història i per això he arriscat”, deia un soci de Collbató a aquest diari. Hi havia socis que havien seguit les recomanacions d’alguns candidats, com Joan Laporta i Toni Freixa, que van fer una crida a votar emplenant prèviament el certificat d’autoresponsabilitat. També ho va fer a primera hora del matí el president de la comissió gestora, Carles Tusquets, que va aprofitar fins a l’últim dia per passejar pel Camp Nou acompanyat d’Òscar Grau, CEO del club. Les recomanacions, però, van costar més d’un disgust, ja que alguns socis van explicar a través de les xarxes socials que havien estat multats pels Mossos d’Esquadra en diversos controls quan intentaven arribar a Barcelona.

L’organització del club va ser excel·lent. Van ser 111 les meses habilitades per votar, repartides entre el Camp Nou i el Palau Blaugrana. Els socis van respectar bastant l’horari que se’ls havia recomanat per votar i això va fer que les cues a les meses no fossin gaire llargues. La jornada va començar de manera puntual, a les nou del matí, sense retard i amb pluja. En cada mesa, un parell de persones. No només amb mascareta, sinó també amb protecció facial de plàstic. Gel hidroalcohòlic obligatori abans d’apropar-se a l’urna i el DNI dipositat en una safata sense que el toqués cap membre de la mesa. A primera hora del matí, també va començar la comprovació del vot per correu. Es va fer en una sala habilitada, amb personal del club equipat amb vestits de protecció i mascareta.

Durant el dia, només un petit contratemps conegut. Un soci, Xavier Abelló, va denunciar a la Cadena SER que no havia pogut exercir el seu dret a vot perquè s’havia trobat, quan va anar a la seva mesa, que un altre soci ho havia fet per ell. Un contratemps en una nova festa de la democràcia blaugrana, allò que no poden fer la majoria de clubs del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)