Barça

Conscienciats pel moment

Leo Messi, entre altres jugadors, no va faltar a la cita amb les urnes i el club valora com a molt positiva la imatge en què se’l veu votant

Tots els VIP destaquen la importància d’aquestes eleccions

La situació de pandèmia no va impedir que persones rellevants del barcelonisme s’apropessin al Camp Nou per exercir el seu dret a vot. Aquestes no eren unes eleccions qualssevol, perquè la situació del FC Barcelona és extremament complicada i moltíssima gent va entendre que calia que el nou president tingués molta legitimitat per poder començar a treballar sense problemes i amb un suport prou ampli per prendre les decisions difícils que caldrà prendre en els pròxims dies.

No van fallar alguns jugadors del primer equip que són socis, com és el cas de Leo Messi, Sergio Busquets, Riqui Puig, Jordi Alba i Sergi Roberto, una imatge amb especial rellevància en el cas del capità Messi. La fotografia de l’argentí votant té una potència a escala internacional que minimitza el desastre que va viure el club dilluns passat, quan l’expresident Josep Maria Bartomeu va ser detingut. “Aquesta fotografia ens ajuda molt. Farà la volta al món i el nostre repte és explicar-ho, perquè en molts països costa d’entendre el fet de veure Messi votant”, explicaven membres del departament de comunicació del club. És la primera vegada que Leo vota en unes eleccions a la presidència del club. Gerard Piqué finalment no va acudir a les instal·lacions del club perquè va votar per correu.

No van faltar a la cita amb les urnes els expresidents Sandro Rosell, que havia dit que intentaria influir en les eleccions però que al final s’ha mantingut en silenci i ahir també ho va fer, i Josep Maria Bartomeu, que va anar a votar cap a les 15.30 i que tampoc va voler fer declaracions. Tenint en compte el que va passar a principis de setmana, el seu silenci va ser totalment comprensible. També va votar l’expresident Joan Gaspart, que es va posar a disposició del nou president per ajudar-lo en el que faci falta. Hi van desfilar integrants de totes les seccions, entre els quals hi havia el jugador de bàsquet Àlex Abrines, que va demanar, en to de broma, que el primer que ha de fer el nou president és renovar-lo. Pierre Oriola, company seu, va assegurar que era un bon dia perquè guanyés el Barça i perquè tornés “la calma institucional”. També va voler exercir el seu dret a vot l’exentrenador Luis Enrique, actual seleccionar espanyol, que també havia votat el 2015. “Escollir el president del Barça és una possibilitat que tenim i per això he vingut. La pandèmia? Tot és estrany en aquests temps. Hem demostrat la capacitat per adaptar-nos i ens preparem per veure el costat positiu de les coses”, va assenyalar.

Un bon amic de Luis Enrique és Carles Puyol, que també va acudir a les urnes. L’excapità podria tornar al club a través de Joan Laporta amb un càrrec a la fundació. “Avui és un dia molt important per al Barça. Com més socis vinguin a votar, millor.” També va parlar de la situació esportiva: “L’equip està creixent i molts jugadors joves ho estan fent molt bé i els hem de deixar treballar. Queda molta temporada.”

A la tarda també va anar a votar l’extècnic de porters Juan Carlos Unzué, que va qualificar d’“històriques” aquestes eleccions i va assegurar que el club necessita “estabilitat”. Entre els exjugadors que van anar a votar, també hi havia Bojan Krkic, Víctor Muñoz i Pichi Alonso, que durant la campanya van donar suport a Joan Laporta. També van voler exercir el seu dret Òscar Garcia Junyent i Sergi Barjuan, així com el membre del cos tècnic Joan Barbarà, l’entrenador del filial, Francesc Xavier García Pimienta, i l’exentrenador de l’handbol, Valero Rivera. Una hora abans de tancar els col·legis electorals, a les vuit del vespre, va votar Abidal. Pel que fa al món polític, al matí qui va votar va ser l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas.

Va ser una jornada en què els barcelonistes, també els més reconeguts, no van faltar a la cita, conscients que el club es troba en un moment complicat i calia legitimar al nou president.

MESSI

Per primer cop va votar en unes eleccions i la seva imatge farà la volta al món

EXPRESIDENTS

Rosell va votar acompanyant el seu pare i Bartomeu no va fer declaracions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)