Barça

Laporta torna a la llotja

Joan Laporta guanya les eleccions a la presidència del Barça amb 30.184 vots, el 54,28% del total

Víctor Font és segon, amb 16.679 vots, i Toni Freixa, tercer, amb 4.769

No van fallar els pronòstics ni les enquestes i Joan Laporta va guanyar les eleccions a la presidència del Barça i es va convertir en el 42è president de la història del FC Barcelona. L’expresident torna a la llotja, des de la qual va governar el club entre el 2003 i el 2010, en una de les etapes de més èxits de la història del club blaugrana. Després d’un primer intent sense èxit l’any 2015, Laporta torna a ser president. Així ho va voler la massa social blaugrana, que ahir, a causa de la greu situació que viu el club, va votar en massa tot i les restriccions per la pandèmia de la Covid-19.

Comptant els 20.663 vots per correu, van acabar sent 55.611 els socis del Barça que van decidir escollir president, amb un índex de participació del 50,42%.

Una gran majoria dels socis que van votar van decidir tornar a fer confiança a Laporta i entregar la responsabilitat de la recuperació del club a qui ja en va ser president. Els socis van votar per un canvi radical després dels últims anys de govern de Josep Maria Bartomeu, antagònic a Laporta, i principal responsable de la greu situació en què està immers el club. Van ser 30.184 els socis que van votar Laporta, un 54,28% del total de vots. Va obtenir més vots que els 27.138 que va aconseguir quan va guanyar les eleccions l’any 2003. El segon va ser Víctor Font, amb 16.679 vots, un 29,99% del total. I el tercer, Toni Freixa, amb 4.769, un 8,58% del total.

L’eufòria es va desfermar a la carpa del nou president abans fins i tot que es tanquessin les urnes, quan, un quart d’hora abans de les nou de la nit, TV3 feia pública l’enquesta que havia fet a peu urna i que donava el triomf a l’expresident per àmplia majoria. Sumant els vots de Font i Freixa, no arribarien als aconseguits per Laporta. Ja amb el recompte de vots avançant, l’eufòria encara va anar a més. Càntics, cava i la felicitació al mateix box tant de Font com de Freixa. També del president de la gestora, Carles Tusquets. Els tres candidats es van fotografiar plegats en una imatge de total fair play.

“Ho tornarem a fer”

“Ho tornarem a fer” ha estat una de les frases que més ha repetit Laporta en aquesta campanya electoral. El nou inquilí de la llotja del Camp Nou va governar el Barça en una primera etapa des del 2003 i fins al 2010. En aquests anys, el primer equip de futbol va guanyar dotze títols: dues Champions, un mundial de clubs, una supercopa d’Europa, quatre lligues, una copa i tres supercopes d’Espanya. Ho va fer amb un únic secretari tècnic durant tot el mandat, Txiki Begiristain, i dos entrenadors, Frank Rijkaard i Pep Guardiola. La seva aposta, valenta, pel de Santpedor va ser un dels grans encerts d’un doble mandat en el qual va salvar una moció de censura pels pèls.

La majoria de socis van recordar ahir les millors accions del mandat de Laporta i van apostar pel seu retorn a la llotja. Des d’avui, el nou president té deu dies per prendre possessió del càrrec. Ja va anunciar que acompanyarà l’equip a París.

SUPERANT-SE

El nou president va aconseguir més vots que quan va guanyar l’any 2003

‘FAIR PLAY’

Víctor Font i Toni Freixa van felicitar Laporta amb molta esportivitat

EUFÒRIC

El nou president ho va celebrar d’allò més al seu box amb el seu equip

LA POSSESSIÓ

Laporta, que anirà a París, té deu dies per prendre possessió del càrrec
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)