Barça

L’equip de Joan Laporta

Nova junta. La directiva, per ara, està formada per quinze persones, però es podria ampliar, tal com va dir el president, i encara falta concretar en quines àrees s’adscriuran alguns

Entre divendres o dimarts de la setmana vinent, Joan Laporta podria prendre possessió del càrrec de president del FC Barcelona i ja es podrà constituir de forma oficial la nova junta directiva. Aquesta estarà formada per quinze persones –catorze homes i una dona–, encara que no es pot descartar que s’acabi ampliant, tal com va reconèixer el mateix Joan Laporta. Hi ha fins a un màxim de 21 noms, que és el límit que preveu la llista oficial a presentar davant el club. Dels quinze directius, cinc ja havien format part de la directiva en la primera etapa de Laporta al capdavant del club. Són Rafa Yuste, Elena Fort, Josep Ignasi Macià, Josep Cubells i Alfons Castro.

Encara no hi ha l’estructura definida ni s’han atorgat els rols de tots, però durant la campanya ja ha quedat clar quines persones tindran grans responsabilitats en algunes àrees. Per exemple, Rafa Yuste exerciria com a vicepresident esportiu, Jaume Giró seria l’econòmic i Elena Fort és la màxima responsable de l’Espai Barça i podria tenir rang de vicepresidenta institucional. Josep Cubells serà el responsable de seccions, un càrrec que no serà nou per a ell i Josep Ignasi Macià en l’àrea social amb especial atenció a les penyes.

Rafa Yuste

. Serà el màxim responsable de l’àrea esportiva. Va ser directiu amb Laporta del 2006 al 2010 i és una de les seves persones de confiança. Molt amic del president. El va acompanyar en la visita a la ciutat esportiva. Va anar amb ell el 2015.

Elena Fort

Va ser en l’últim mandat de Laporta i sempre li ha fet costat. Advocada especialitzada en temes urbanístics, serà la responsable de l’Espai Barça un tema que domina a la perfecció. També va participar en les eleccions del 2015.

Jaume Giró

. Serà l’encarregat de revertir la situació econòmica del club. Durant la campanya ha estat l’encarregat de fer la presentació de l’àrea econòmica. Té un pla molt ben definit sobre què cal fer per treure el Barça del pou econòmic. L’avala una gran trajectòria empresarial a La Caixa, Gas Natural i Repsol. Un dels homes forts de la nova junta directiva.

Josep Cubells

. Directiu des del 2003 fins al 2010. Mai va perdre la confiança en Laporta i sempre l’ha acompanyat en les eleccions. Serà responsable del bàsquet i de les seccions. Anava amb ell el 2015.

Josep Ignasi Macià

. Va entrar al club a la comissió social el 2003 i va ser directiu del 2008 fins al 2010. S’encarregarà de l’àrea social i farà especial atenció al moviment de les penyes, del qual és bon coneixedor. Anava en la candidatura del 2015. Havia estat director d’oficina del BBVA.

Alfons Castro

. Un altre dels fidels de Joan Laporta. Va ser directiu amb ell des del 2003 fins al 2010 i el va acompanyar a les eleccions del 2015. Empresari del sector immobiliari, sempre ha destacat per la seva discreció i per no tenir cap afany de protagonisme.

Xavier Puig

Aquest advocat especialista en dret mercantil ja anava en la candidatura del 2015. És una persona pròxima al nou president del Barça.

Alfonso Escudero

Va ser l’encarregat de presentar el projecte per la Fundació del FC Barcelona, així que tot fa pensar que s’adscriurà a l’àrea social amb especial dedicació a la fundació. Empresari hoteler a la Jonquera, també va ser president del Girona FC durant quatre anys.

Josep Maria Albert

És un dels homes nous en l’equip de Laporta. Va treballar a Media Markt, d’on també prové el nou CEO del club, Ferran Reverter. És el màxim executiu d’ErsaxTrade.

Xavier Barbany

El dia de la presentació de l’equip va dir: “Diuen que els catalans, de les pedres, en fem pans. I aquest és el repte que tenim.” Tenint en compte que és un constructor especialista en energies renovables, podria anar a l’àrea patrimonial i estar vinculat a l’Espai Barça. El club vol que sigui una construcció eficient al cent per cent.

Miquel Camps

. És un dels que repeteix després de formar part de la candidatura del 2015. És empresari, gerent de Miquel Camps SA. President de Pimec Autònoms.

Juli Guiu

És un empresari musical, propietari de Clipper’s i director del Festival de Cap Roig. Va ser l’encarregat d’explicar les propostes que tenen per l’àrea de màrqueting, patrocinis i ticketing, així que sembla ser que serà el responsable d’aquesta àrea.

Joan Solé

És metge. Odontòleg. Va presentar el projecte pel Museu del Club. Possiblement tingui responsabilitats en l’àrea social i institucional.

Jordi Llauradó

. És el fill de Jaume Llauradó, exdirectiu del Barça, president del Fòrum Samitier i de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes. Es dedica al sector immobiliari.

Aureli Mas

. Empresari immobiliari, possiblement tindrà responsabilitats en el futbol base i en la Masia. Directiu nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)