Barça

Jordi Alba i el retorn dels seus dies daurats

Efectivitat. El lateral de l’Hospitalet està igualant els seus millors registres amb l’equip blaugrana

La irrupció de Jordi Alba al 2012 va deixar clar que el Barça tindria lateral per molts anys. El presagi no només s’ha complert si no que demana una revisió gràcies a la temporada que està realitzant el lateral, igualant els seus millors registres de sempre, coincidint amb aquella primera temporada al conjunt blaugrana. A falta de dos mesos per acabar la competició, i amb tot en joc, Alba ha assolit el sostre en gols (5) i ha repartit onze assistències revisitant una vegada i una altra la societat amb Messi que, si el deu vol, complirà una dècada la propera temporada.

Després d’una temporada en què el lateral va estar en el punt de mira, Alba està sent un dels jugadors més destacats de la plantilla en aquest curs. Els números golejadors l’avalen, amb cinc dianes, tantes com en va marcar en la temporada 2012/13. L’aparició a l’àrea rival, a més, ha estat clau en diversos partits, sense anar més lluny, obrint la llauna contra l’Osasuna. Tot i que el gran moment del curs ha estat a la copa en un partit on va forçar la pròrroga amb un gol i va col·laborar, en el temps extra, al passi a les semifinals del seu equip amb la segona diana del partit.

Tothom ho vol aturar

Les aparicions ofensives d’Alba no es redueixen només al seu encert de cara a porteria. Alba està liderant l’equip en atac gràcies a les onze assistències aquesta temporada entre totes les competicions (5 a la lliga, 3 a la copa, 2 a la Champions i 1 a la Supercopa). La seva millor temporada va ser el 2018/19 quan en va fer disset. La combinació amb Messi, que sap que té un soci molt fiable quan gira cap a l’esquerra, ha castigat una gran quantitat d’equips fins ara però els rivals encara lluiten per fer-hi front. “Gairebé no es pot frenar”, diu Koeman sobre el binomi: “Veiem que en tots els partits els nostres rivals sempre intenten defensar la passada de Leo [Messi] a Jordi [Alba]. En molts moments és impossible de frenar perquè és fantàstica. Sempre hi ha moments en què la passada és possible i aquests dos tenen la tranquil·litat i la visió per esperar el moment oportú i fer-ho”.

La gran temporada d’Alba té molt a veure amb el seu estat físic un cop ha deixat enrere les dificultats que es va trobar en la darrera temporada. Fins a dotze partits es va perdre el lateral del Barça per lesions musculars; aquesta temporada, en canvi, només s’ha perdut dos xocs (a l’octubre). De fet, si disputés la totalitat de la resta de partits que li queden al Barça, fregaria els 50 partits, una xifra que només ha assolit dos cops a la seva carrera.

ASSISTÈNCIES

La irrupció per la banda i la connexió amb Messi torna a ser una amenaça

ESTAT FÍSIC

Es troba en un gran moment un cop ha deixat enrere els problemes físics

El lideratge i la confiança en Koeman

Amb tants canvis en la plantilla i un grup de jugadors joves, Jordi Alba també s’ha erigit com un dels portaveus més reconeguts de la plantilla. El lateral mai ha amagat la seva confiança en el cos tècnic dirigit per Ronald Koeman. “Està fent una gran feina. Té les idees molt clares i des de l’inici ha estat un entrenador que ha anat de cara amb els jugadors. Això és el més important”, assenyalava recentment el jugador que ha obtingut reciprocitat en les paraules elogioses cap al seu tècnic. Alba també ha reconegut que tot i les dificultats que està passant l’equip, hi ha un bon ambient en el vestidor i això es trasllada al terreny de joc. “Som una pinya. Tant els que estan tenint menys oportunitats com els que estan jugant més, hi ha una gran alegria. Convivim tots junts, passem dificultats però tot i això demostrem que podem competir contra tots els equips”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)