Barça

El primer dia del canvi

Joan Laporta visita el primer equip de futbol, el filial i el femení a la ciutat esportiva

Demana als de Koeman que competeixin a París i els diu que, si van remuntar una vegada, per què no un altre cop

El primer dia de Joan Laporta com a president del Barça va ser intens. Va descansar poc, però la felicitat per tornar a presidir el club va prevaldre. El president de la gestora, Carles Tusquets, havia convidat al nou president i a un acompanyant a viatjar amb l’equip de Ronald Koeman a París, on jugarà la tornada dels vuitens de final de la Champions. Laporta viatjarà amb Rafa Yuste, que tornarà a ser vicepresident esportiu del Barça en aquest nou mandat. Els dos van visitar a primera hora del matí la ciutat esportiva Joan Gamper per fer-se un test d’antígens, obligat per poder formar part de l’expedició. Aprofitant la visita, Laporta va saludar les plantilles i els cossos cos tècnics dels tres equips professionals de futbol de l’entitat: l’equip de Koeman, el filial que dirigeix García Pimienta i el femení que entrena Lluís Cortés. Laporta, que va dialogar amb Koeman, García Pimienta i Cortés, va poder fer un petit discurs als jugadors del primer equip, que el van rebre amb aplaudiments, amb algunes escenes d’emoció. El nou president va saludar primer Koeman a les portes del vestidor i els dos van caminar plegats fins al camp d’entrenament. Pel camí, Laporta va ratificar la seva confiança en l’holandès. En el terreny de joc, va demanar a la plantilla que competeixi amb dignitat a París i els va recordar que si havien remuntat una vegada contra el PSG, per què no ho podien fer un altre cop.

Molt feliç estava Leo Messi, amb qui Laporta es va abraçar i li va donar les gràcies per haver votat diumenge. Messi, segons va explicar ahir Laporta, ja l’havia felicitat pel seu triomf diumenge. “M’havia donat ànims i em va felicitar. Ell i altres jugadors, com Piqué i Alba. Va ser molt bona la imatge de Messi anant a votar. És una prova més que estima el Barça. Estic convençut que es vol quedar”, va explicar el nou president blaugrana a RAC1. Laporta va dir també que parlarà amb Messi sobre el seu futur una vegada prengui possessió del càrrec. “Després de prendre possessió i després de tenir el resultat de l’auditoria, podrem fer-li una proposta a esportiva. Podrà tornar a guanyar la Champions, que és el que vol. Estic segur que s’adaptarà en el tema econòmic perquè no es guia pels diners.” Laporta també va coincidir a la ciutat esportiva amb Pau Gasol, que estava passant la revisió mèdica prèvia a la seva presentació com a nou jugador del Barça de bàsquet. Els dos van xerrar una estona en presència de Juan Carlos Navarro, que tindrà més pes en la secció després del triomf de Laporta, com el mateix president va anunciar durant la campanya.

Després de la visita a la ciutat esportiva, Laporta va passar el dia treballant amb la seva gent de confiança, tot i que van fer una aturada per fer un dinar de celebració amb directius i col·laboradors de la campanya. Una de les qüestions que corren més pressa és fer tots els tràmits necessaris per poder presentar l’aval de 124,6 milions d’euros davant La Liga, com ordena la llei de l’esport de 1990. La quantitat correspon al 15% del pressupost de 828 milions d’euros presentat per l’anterior directiva per aquesta temporada i que està pendent d’aprovació per l’assemblea de compromissaris. Una vegada presentat, serà el president de La Liga, Javier Tebas, l’encarregat de donar validació a l’aval. És aquest un tràmit imprescindible perquè la nova junta directiva prengui possessió del càrrec. Per prendre possessió, Laporta té un termini màxim de deu dies. Tenint en compte el viatge a París, no és previst que es faci fins a finals d’aquesta setmana o principi de la vinent, tot i que a Laporta li agradaria haver-ho fet abans del partit que el Barça jugarà al Camp Nou dilluns vinent contra l’Osca. Abans de prendre possessió, haurà de reunir-se amb Tusquets per pactar el traspàs de poder. En aquestes reunions, Tusquets presentarà al nou president les tres ofertes que han rebut pel 49% del Barça Corporate, així com altres propostes per ajudar a suportar la més que dolenta situació econòmica d’un club sense tresoreria. Tusquets també explicarà a Laporta que la seva previsió és que el públic pugui tornar al Camp Nou en els tres o quatre últims partits de lliga d’aquest curs. Laporta va explicar que treballen amb la hipòtesi d’un retorn per a la tardor vinent.

Nous executius

El nou president també va començar a executar els acords que tenia amb alguns executius que s’incorporaran al club de manera immediata. El mateix Laporta va confirmar l’arribada del català Ferran Reverter per ocupar la posició de CEO i substituir Òscar Grau. Reverter, de 48 anys, era fins ara CEO de MediaMarktSaturn després de vint anys en la multinacional. “Tindrà la responsabilitat de reorganitzar i transformar l’organització com a conseqüència del nou model que aplicarem en el club”, va dir Laporta. Reverter és llicenciat en econòmiques per la Universitat Pompeu Fabra i té estudis superiors d’IESE.

No serà el CEO l’únic executiu que la nova junta directiva incorporarà immediatament. També passarà a treballar en el FC Barcelona Mateu Alemany, que serà el nou director executiu de futbol. El balear ja va celebrar diumenge el triomf de Laporta en les eleccions amb l’equip de l’advocat. “Tenim previst que faci d’executiu en la direcció de futbol. Serà la persona que representarà al Barça i tindrà relacions amb La Liga, la federació i els organismes internacionals. També donarà suport a la secretaria tècnica. És una persona que sap molt com està el futbol i aviat tindrem una conversa per incorporar-lo.”

Per treballar amb Mateu Alemany en l’àrea esportiva, Laporta mai ha descartat la continuïtat de l’actual secretari tècnic, Ramon Planes, amb qui el nou president parlarà per veure la feina que s’ha fet i decidir després si incorporen una altra persona. “Tenim diverses opcions.” Sí que sembla segur que el secretari tècnic tindrà per sobre una altra figura, Alemany a banda. El nom triat és el de Jordi Cruyff, que també formava part de l’organigrama esportiu de la candidatura de Víctor Font i que actualment entrena el Shenzhen xinès. “Tant ell com Xavi són dos actius del barcelonisme i els valorem. Jordi té contracte ara amb un equip xinès i quan sigui el moment en parlarem”, va explicar el nou president del Barça.

BEN REBUT

Els jugadors del primer equip van rebre amb aplaudiments el nou president

NOU EXECUTIU

Va confirmar que Ferran Reverter, fins ara a MediaMarkt, serà el seu CEO

FEINA URGENT

Va treballar per presentar aviat l’aval a La Liga i poder prendre possessió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)