Barça

Masip torna a la porteria aquesta nit, contra el Barça

El rival. El porter sabadellenc, format al FC Barcelona, recupera la titularitat al Valladolid perquè Roberto no s’ha pogut entrenar en els últims dies per haver donat positiu de Covid

Si no hi ha cap contratemps d’última hora, el porter que aquesta nit haurà de superar el FC Barcelona serà el català, format en el futbol de base blaugrana, Jordi Masip. I és que Roberto Jiménez, el titular a la porteria del Valladolid en les últimes quatre jornades de lliga, no estarà disponible: és un dels futbolistes de la plantilla que entrena Sergio González que van donar positiu de Covid, el 23 de març passat, i, per tant, ha hagut de passar la quarantena i no s’ha entrenat en els últims dies. Ara ja l’ha superat.

Masip i Roberto s’han disputat la titularitat en una temporada força irregular del Valladolid, amb divuit presències per al de Sabadell i deu per al de Fuenlabrada. Sergio va començar confiant en Masip –de fet, és el seu principal avalador–, però es va veure obligat a canviar-lo després de la primera jornada de lliga, precisament perquè es va contagiar de coronavirus. Roberto va jugar sis partits consecutius i, si bé no ho va fer malament, la mala dinàmica de l’equip (tres empats i tres derrotes) va empènyer l’entrenador català –quatre anys ja a Pucela– a tornar a recórrer al seu capità i porter de confiança.

El cas és que Masip va enllaçar divuit partits, entre la vuitena i la vint-i-quatrena jornada, en els quals el Valladolid va sumar divuit punts i va rebre 24 gols. Sergio el va tornar a fer seure després de la derrota a casa contra el Real Madrid, el 20 de febrer, en un intent de sacsejar de nou l’equip, immers en una altra mala ratxa que l’havia portat a sumar només tres punts en els últims set partits.

Aquesta no està sent la millor temporada a Valladolid de Masip, el porter que, entre el 2013 i el 2017, va formar part de la primera plantilla del Barça. A la capital castellana sempre se l’ha acusat de no imposar-se en les sortides per dalt, potser perquè els seus 180 centímetres no semblen suficients. Enguany, a més, s’ha guanyat les crítiques perquè només ha aconseguit deixar la porteria a zero en dues ocasions (a Cadis i a Getafe). Sigui com sigui, contra el seu Barça, tindrà una bona oportunitat per reivindicar-se.

L’UN I L’ALTRE

Masip i Roberto s’han repartit la titularitat en una temporada força irregular

SERGIO GONZÁLEZ

Ha anat canviant de porter per tallar les males dinàmiques de l’equip

CRITICAT

Masip només ha deixat la porteria a zero en dos partits, a Cadis i a Getafe

Seguint les passes d’un mite blaugrana

Jordi Masip no és el primer porter format al FC Barcelona que ha defensat la samarreta del Real Valladolid, ja que, la temporada 1946/47, el llegendari Antoni Ramallets ja hi va jugar. De fet, va ser una peça clau en l’ascens de l’equip castellà de tercera divisió a segona. Ramallets tenia 22 anys i les bones actuacions que va protagonitzar sota els pals de la porteria del conjunt de Pucela li van servir per tornar al Barça, on es retiraria després de catorze temporades i de marcar una època.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)