Barça

Clàssic per la lliga

El Barça visita Valdebebas amb l’objectiu de guanyar i dormir líder, i deixar el Real Madrid a cinc punts de distància

L’Atlético, que demà té un partit difícil al Villamarín, signaria l’empat al Di Stéfano

Tot el món del futbol mira avui cap a Valdebebas. Torna la màgia del clàssic (21 h). Retrobament entre Laporta i Florentino, primer Madrid-Barça al Di Stéfano, segon clàssic de la història sense públic i en mode mute, i clàssic número 45 per a Leo Messi. L’últim? Qui sap... El capità, mentre continua desfullant la margarida per decidir el seu futur, igualarà aquesta nit Sergio Ramos com a futbolista que més clàssics ha jugat. Ramos, Varane i Hazard són les tres grans absències en clau madridista en una cita que finalment no es perdrà Gerard Piqué. El central català ha rebut l’alta mèdica després de superar la prova en l’últim entrenament i avui al matí viatjarà cap a Madrid amb la resta de l’expedició. També Sergi Roberto. En joc, el primer lloc de la classificació.

“Piqué i Sergi Roberto són dos jugadors importants, no només per la seva qualitat futbolística. Físicament estan bé, tenen la il·lusió d’ajudar l’equip i és important tenir gairebé tots els jugadors disponibles per al partit.” “Sempre he dit que els jugadors han d’estar perfectament físicament i mentalment per jugar, però hi ha jugadors que per la seva importància i rol dins el vestidor és important que estiguin en aquest tipus de partits.” Són paraules de Ronald Koeman ahir en roda de premsa. A jutjar per les seves declaracions, el lideratge i estatus de Piqué el podrien fer irrompre en l’onze, encara que el genoll li hagi fet la guitza l’última setmana. La seva entrada en escena faria moure algunes peces i De Jong tornaria al mig del camp i Griezmann, que dijous va ser pare per tercera vegada, cauria de l’equip titular. Koeman medita entre el 3-5-2 i el 3-4-3. Si finalment decideix reservar Piqué pensant en la final de copa del dia 17 contra l’Athletic i li atribueix en aquest clàssic únicament un rol de guia espiritual des de fora de la gespa, llavors repetiria l’onze del dia del Valladolid, amb De Jong a l’eix i Griezmann en atac.

Zidane també sospesa dues opcions: repetir el 4-3-3 i la mateixa alineació que tan bons resultats li va donar contra el Liverpool dimecres en la Champions o sacrificar Asensio en atac i posar un home més al mig del camp, sigui Fede Valverde per dins o Marcelo per fora.

Tots dos equips arriben a la cita en un moment dolç. El Real Madrid ve enfortit pel 3-1 endossat al Liverpool, que li permet olorar les semifinals de la Champions, i el Barça s’aferra a la seva ratxa de 19 partits sense perdre en la lliga. En els últims nou partits, el Barça ha encaixat només quatre gols i tres han estat de penal.

Molt atent al partit estarà el Cholo Simeone. L’Atlético juga demà al Benito Villamarín (21 h) sense Luis Suárez i Marcos Llorente i somia en un empat en el clàssic. Si guanya el Barça se situarà líder provisional i deixarà el Madrid a cinc punts.

PIQUÉ VIATJA

El central ha rebut l’alta mèdica –també Roberto– i podria entrar en l’onze

L’ÚLTIM DE MESSI?

El capità ha fet 15 gols al Bernabéu i ara vol estrenar-se marcant al Di Stéfano

REAL MADRID

Ramos, Varane i Hazard són baixa en un Madrid que pot despistar-se pel factor Anfield

Retrobament Gil Manzano - Messi després de l’expulsió en la supercopa

Mateu Lahoz no xiularà el clàssic. Una lesió muscular que es va fer en el Bayern-PSG de Champions que va dirigir dimecres a Munic deixa l’àrbitre valencià fora de la gran cita i serà Gil Manzano qui el substituirà. L’extremeny només ha arbitrat un clàssic. Va ser en la temporada 2014/15, amb victòria del Real Madrid per 3-1 i un penal molt discutit per unes mans de Piqué. En total, ha dirigit els blancs en 31 ocasions, amb un balanç de 25 victòries, 3 empats i només 3 derrotes. Al Barça l’ha dirigit en 20 ocasions, amb pitjor balanç: 11 victòries, 5 empats i 4 derrotes. Aquest any ha arbitrat tres partits del Real Madrid, un dels quals és el duel a Mestalla, en què va xiular tres penals contra l’equip de Zidane. La designació no agrada al barcelonisme. L’últim precedent amb el Barça és la final de la supercopa contra l’Athletic, en què va expulsar Messi per la famosa acció amb Villalibre. En la temporada 2016/17, després d’un Vila-real - Madrid, en què els blancs van acabar sumant un punt gràcies a un polèmic penal de Bruno Soriano (2-2), l’extremeny va ser caçat per les càmeres després del partit sortint de l’estadi de la Ceràmica amb unes bosses de plàstic amb l’escut del Madrid, un fet denunciat al seu dia pel president del Vila-real, Fernando Roig. En la passada jornada també va estar al centre de la polèmica al Pizjuán, en el Sevilla-Atlético, on no va xiular unes clares mans d’Ocampos prèvies a l’acció que acabaria amb gol a favor del Sevilla (1-0).

Ramos i el català correcte

Sergio Ramos serà una de les grans absències del clàssic. Tot i no jugar, el madridista ha estat notícia en la prèvia, de nou, per la seva famosa pancarta publicitària situada a Barcelona en què promociona la sèrie que repassa la seva vida. Després del ridícul comès per culpa d’una greu errada gramatical (“ganes de que em torneu a veure”), ara Ramos i Amazon han corregit l’error. Ahir es va col·locar la nova lona sense la preposició i s’hi ha afegit la frase “Ara sí, ens veiem sens(e) falta”, fent un joc de paraules.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)