El Barça perd a Valdebebas i el Madrid atrapa l’Atlético

1a divisió. Victòria dels de Zidane amb gols de Benzema i Kroos. Mingueza ha fet el gol del Barça i els de Koeman haurien pogut empatar en l’última acció del partit, però el travesser ha evitat el gol d’Ilaix

Victòria del Real Madrid en el clàssic per 2-1, un resultat que el situa líder de forma provisional empatat a punts amb l’Atlético i el Barça queda tercer a un punt. Partit amb tres gols, quatre pilotes al pal i moltíssima pluja.

El primer gol de la nit ha arribat abans del primer quart d’hora de joc. Fede Valverde ha trencat diverses línies de pressió amb una acció molt vertical, Jordi Alba s’ha equivocat en la decisió d’anar a buscar-lo i no frenar-lo i deixar desprotegida la seva banda, la pilota ha acabat a les botes de Lucas, aquest ha fet la centrada i Benzema s’ha inventat una rematada d’esperó plena de talent per fer l’1-0 (14’).

El segon gol del Madrid ha arribat a pilota aturada. Gil Manzano ha xiulat una discutible falta d’Araújo a Vinícius gairebé damunt la línia de l’àrea i Kroos ha castigat al seu compatriota Ter Stegen amb un llançament que després de tocar en l’esquena de Dest ha acabat entrant a porteria. Tampoc Jordi Alba ha encertat a refusar amb el cap el xut de Kroos des de damunt la línia de gol (28’).

El Barça tenia la pilota, però no trobava espais per poder fer mal, i el Madrid, ben protegit al darrere, castigava cada cop que es desplegava en atac i trepitjava l’àrea rival.

Fede Valverde hauria pogut fer el tercer en el minut 33 després d’una altra ràpida contra de Vinícius, però el xut final de Valverde s’ha estavellat al pal i en l’acció continuada Ter Stegen ha salvat el gol d’un Lucas Vázquez que minuts després marxaria lesionat al genoll després d’una topada amb Busquets.

El de Valverde no ha estat l’únic pal de la primera part. També ha estavellat una pilota a la fusta Leo Messi en el temps afegit en un llançament directe de córner que per poc no ha acabat amb un gol olímpic.

Després del descans Koeman ha donat entrada a Griezmann per Dest i el Barça ha passat del 3-5-2 al 4-3-3. Dembélé ha deixat la seva posició de davanter centre i s’ha situat a la banda.

El Barça necessitava un gol per tornar a entrar en el partit i aquest ha arribat en el minut 59, obra de Mingueza, que s’ha estrenat amb gol en el seu primer clàssic. Alba ha centrat des de l’esquerra, Griezmann ha deixat passar la pilota per sota les cames i Mingueza, indetectable, ha arribat des del darrere per rematar de forma poc ortodoxa però molt pràctica per fer el 2-1 (59’).

Només dos minuts després el Barça s’ha salvat en una acció de Vinícius, que després de tocar en Araújo ha acabat estavellant-se a la base del pal.

Zidane i Koeman han fet més canvis. Pel Barça han entrat Roberto, que tornava després de dos mesos, i Ilaix i més tard Trincão i Braithwaite. Pel Madrid han entrat Mariano, Asensio i Marcelo i sorprenentment han marxat Benzema i Vinícius.

Ilaix Moriba ha tingut una bona oportunitat després d’una rematada de cap, però Courtois ha blocat bé.

En el minut 89 ha arribat l’expulsió de Casemiro. Primer per una falta a Messi i després per una segona acció sobre Mingueza.

I ja en el temps afegit, en l’última acció del partit, el Barça ha servit una falta, Lenglet ha baixat la pilota amb el cap i Ilaix Moriba ha connectat un xut que s’ha estavellat al travesser i en l’acció continuada Ter Stegen, que s’havia incorporat a l’atac, ha tornat a xutar però Sergi Roberto involuntàriament ha interceptat el xut amb el cos, en un final d’autèntic infart.