Barça

Res no està perdut

Malgrat l’ensopegada del Barça en el clàssic, la lluita pel títol segueix al puny i tot està per decidir en aquestes últimes vuit jornades

L’Atlético empata contra el Betis i el lideratge ara és a dos punts

Amb la derrota en el clàssic, el FC Barcelona va posar fi a la magnífica ratxa de dinou partits sense perdre que encadenava des de la derrota contra el Cadis, el 5 de desembre. Ja no podrà igualar els rècords del Barça de Guardiola de les temporades 2008/09 i 2009/10, però el més rellevant és que ja ha deixat de dependre d’ell mateix per aconseguir el títol de lliga i que obtenir-lo se li ha complicat més. L’ensopegada contra el Real Madrid, però, no significa que l’equip hagi dit un adeu definitiu al títol. Ni de bon tros. Aquí no es dona res perdut. Només cal fer un cop d’ull enrere i veure on es trobava el Barça fa uns mesos per comprovar que tot és possible. Ara ja no es tracta de fer grans remuntades, sinó d’evitar qualsevol ensopegada més, perquè si l’equip és capaç de fer un vuit de vuit difícilment la lliga s’escaparà. La lluita pel títol segueix al puny i tot es podria decidir en aquestes últimes jornades.

Aquesta setmana pot ser important per al Barça amb la disputa, dissabte, de la final de la copa del Rei contra l’Athletic Club. Un triomf insuflaria moral i confiança als jugadors després del cop que ha suposat la derrota en el clàssic. Els blaugrana, malgrat que contra el Valladolid i el Real Madrid no han pogut mantenir el bon nivell de joc de partits anteriors, són un equip que ha anat clarament a l’alça, mentre que l’Atlético ha fet tot el contrari. Ahir també va tornar a fallar i no va passar de l’empat a un contra el Betis. El Barça es queda a dos punts del lideratge. I els de Zidane, per la seva banda, segueixen vius en la Champions i ho tenen tot a favor per classificar-se per a les semifinals després del 3 a 1 de l’anada contra el Liverpool. El tècnic francès, a més a més, ha reconegut que estan al límit de les seves forces i que físicament van molt justos.

Tot això ho han d’aprofitar els blaugrana. L’equip no té la sensació que la lliga s’escapés a Madrid i el discurs és d’esperança. “Falten nou jornades i tots els partits són difícils. Reaccionarem i lluitarem fins a l’últim partit”, va afirmar Koeman. “La lliga segueix molt ajustada, encara que el partit era molt important. Hem perdut, però queda molt i lluitarem”, va insistir un dels capitans, Sergi Roberto, que va tornar en el clàssic. Tampoc el president Joan Laporta es dona per vençut: “Tenim en endavant vuit partits per aconseguir l’objectiu de guanyar la lliga. Lluitarem fins al final.”

En aquestes vuit últimes i decisives jornades de lliga tant el Barça com el Real Madrid i l’Atlético juguen quatre partits a casa i quatre a fora, encara que sense públic, però aquest factor no és tan important, com ha quedat demostrat aquesta temporada. L’únic duel directe que hi ha entre els tres del davant és el que jugaran el Barça i l’Atlético el 9 de maig al Camp Nou. En funció dels propers resultats, pot ser decisiu perquè només quedaran tres jornades més per al final. El perill més gran per als de Koeman són les tres visites a terres valencianes, en els duels contra el Vila-real, el València i el Llevant. Pels de Zidane, els duels que poden presentar-li més dificultats són els que haurà de jugar contra el Betis, el Sevilla i el Vila-real, tots tres a casa, i la visita a San Mamés. L’Atlético també haurà de viatjar a Bilbao i, a part de jugar al Camp Nou, rebrà la Real Sociedad en el que seria el partit més complicat fins al final del curs.

CALENDARI

Atlético-Eibar
Jornada 33
Atlético-Osca
Jornada 31
Athletic-Atlético
Jornada 32
Elx-Atlético
Jornada 34
Barça-Atlético
Jornada 35
Atlético-R.Sociedad
Jornada 36
Atlético-Osasuna
Jornada 37
Valladolid-Atlético
Jornada 38
Getafe-R.Madrid
Jornada 33
Cadis- R.Madrid
Jornada 31
R.Madrid-Betis
Jornada 32
R.Madrid-Osasuna
Jornada 34
R. Madrid-Sevilla
Jornada 35
Granada-R.Madrid
Jornada 36
Athletic-R. Madrid
Jornada 37
R.Madrid-Vila-real
Jornada 38
Barça-Getafe
Jornada 31
Vila-real-Barça
Jornada 32
Barça-Granada
Jornada 33
València-Barça
Jornada 34
Barça-Atlético
Jornada 35
Llevant-Barça
Jornada 36
Barça-Celta
Jornada 37
Eibar-Barça
Jornada 38
Tant el Madrid com l’Atlético i el Barça jugaran quatre partits a casa i quatre a fora

CLAU?

El 9 de maig toca el Barça-Atlético, l’únic duel directe entre els tres equips del davant

SETMANA GRAN

L’equip pot alçar el primer títol i això pot suposar una gran injecció de confiança

ANIMATS

L’equip no té la sensació que la lliga s’hagi escapat, sinó que manté l’esperança

CONFIANÇA

La lliga segueix molt ajustada, encara que el partit era molt important. Hem perdut, però queda molt i lluitarem
Sergi Roberto
Tenim en endavant vuit partits per aconseguir l’objectiu de guanyar la lliga. Lluitarem fins al final
Joan Laporta
Falten nou jornades i tots els partits són difícils. Reaccionarem i lluitarem fins a l’últim partit
Ronald Koeman
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)