Barça

El Barça desbanca el Real Madrid com a club més valuós del món

Segons Forbes. El club blaugrana està valorat en 3.996 milions d’euros, mentre que l’entitat que presideix Florentino Pérez val 3.990

El FC Barcelona ha desbancat per primera vegada en la història el Real Madrid com a club de futbol més valuós del món, segons la llista que publica la revista nord-americana Forbes, en un informe que determina que el valor dels clubs ha pujat un 30% de mitjana en els últims dos anys.

L’entitat blaugrana aconsegueix la primera posició d’aquesta llista, monopolitzada durant els últims 16 anys pel Madrid (cinc vegades) i el Manchester United (onze vegades), amb una valoració de 4.760 milions de dòlars (3.996 milions d’euros), superant per poc els 4.750 milions de dòlars (3.990 milions d’euros) del Real Madrid.

Els vint equips de futbol més valuosos del món tenen un valor mitjà de 2.280 milions de dòlars cadascun (1.914 milions d’euros), la qual cosa suposa un augment del 30% respecte a fa dos anys, l’última vegada que es va publicar el rànquing.

Així doncs, els ingressos mitjans d’aquests vint equips van ser de 370 milions d’euros per a la temporada 2019-20, un 9,6% menys que en la del 2017-18, mentre que els ingressos operatius mitjans van caure un 70% en el període, fins als 19,3 milions d’euros. Segons Forbes, aquesta caiguda està lluny d’acabar, amb un empitjorament dels ingressos per dia de partit durant la temporada actual, ja que la majoria dels equips de les principals lligues europees encara permeten que pocs aficionats assisteixin als partits.

Forbes va utilitzar els ingressos operatius abans de la pandèmia (temporada 2018-19), que es van convertir en dòlars nord-americans en funció dels tipus de canvi mitjà durant aquesta temporada, i va excloure els ingressos per préstec de jugadors.

Els valors de l’equip són empresarials (capital més deute net) i inclou els ingressos per dies de partit, encara que exclou el valor de la propietat immobiliària.

Els ingressos operatius són la suma dels ingressos bruts, sense explicar interessos, impostos, depreciació i amortització, negociació de jugadors i alienació de registres de jugadors, mentre que en el deute s’inclouen els préstecs que reporten interessos.

La llista (en milions d’euros) dels clubs més valuosos del món, segons la versió nord-americana de la revista ‘Forbes’ és la següent:

1. FC Barcelona: 3.996 milions d’euros

2. Real Madrid: 3.990

3. Bayern de Munic: 3.540

4. Manchester United: 3.530

5. Liverpool: 3.440

6. Manchester City: 3.360

7. Chelsea: 2.686

8. Arsenal: 2.350

9. PSG: 2.098

10. Tottenham Hotspur: 1.931

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)