Barça

Alemany va per feina

Ampliacions. El nou executiu comunica a Orobitg que Mingueza serà blaugrana, com a mínim, fins al 2023 i que també vol renovar Sergi Roberto

Tot i que encara no ha estat anunciada de manera oficial la seva incorporació, Mateu Alemany treballa com a director general de futbol del Barça des del dia que Joan Laporta va prendre possessió del càrrec de president. Hi ha molta feina a fer i el balear està treballant de valent. Segons va explicar ahir la cadena COPE i va poder confirmar aquest diari, Alemany es va reunir fa uns dies amb Josep Maria Orobitg, representant d’Òscar Mingueza, per comunicar-li que el de Santa Perpetua de Mogoda seria blaugrana, com a mínim, fins al 30 de juny del 2023. El club podia tallar el contracte del defensa abans de final del mes de maig, però li ha comunicat que compten amb ell i que no només respectaran l’actual compromís, fins al 2023, sinó que la intenció és ampliar-lo més anys després del bon rendiment que el del planter ha donat en el primer equip, en què ja s’ha convertit en un fix per a Ronald Koeman. Segons fonts properes a la negociació, la trobada va ser una primera presa de contacte. Hi hauran més reunions per negociar les noves condicions contractuals de Mingueza, que va començar la temporada al filial, però que ja és un fix en el primer equip.

La reunió va servir també per parlar d’un altre blaugrana representat per Orobitg, el futbolista de Reus, Sergi Roberto. El blaugrana, que dissabte passat en el clàssic va tornar després d’una llarga lesió amb recaiguda, acaba contracte el 2022 i la intenció del club és ampliar aquest compromís una temporada més.

A banda d’aquestes renovacions, Alemany i la direcció esportiva del Barça tenen altres noms propis sobre la taula pel que a les renovacions es refereix. Evidentment, el més important és el de Leo Messi, tot i que les negociacions amb l’argentí les portarà personalment el president Joan Laporta. Ahir va visitar l’entrenament del primer equip per donar ànims als de Koeman per a la final de la copa i després de la derrota en el clàssic i per fer-se la foto oficial de la plantilla amb el nou president. Laporta i Messi van mostrar en públic la bona relació que tenen.

Un altre nom propi és el d’Ousmane Dembélé. Acaba contracte el 2022 i el club vol ampliar-lo. Encara no hi ha hagut converses. Si el francès no acceptés, el Barça miraria de vendre’l aquest estiu per fer calaix i invertir els diners en algun reforç.

El tercer nom és el d’Ilaix Moriba, un altre dels joves del planter amb una espectacular aparició en el primer equip. És una de les joies del planter i acaba contracte el 2022. La seva renovació és una de les prioritats del nou director general de futbol.

També activitat al filial

Fa un parell de setmanes, el Barça va anunciar que executava la clàusula per la qual ampliava el contracte d’Àlex Collado fins al 2023. Lligava així una de les joies del planter, que està fent una gran temporada a les ordres de Francesc Xavier García Pimienta. Explicava ahir la cadena SER que el club ha iniciat també negociacions per ampliar el contracte d’un altre dels jugadors destacats del planter, el migcampista Nico González, fill de l’exjugador del Deportivo Fran González. Nico, encara en edat juvenil, és titular al filial i acaba contracte aquest 30 de juny. Des del club es creu que no hi haurà cap problema amb la renovació perquè el futbolista es vol quedar. Se li ha dit que farà la pretemporada amb el primer equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)