Barça

S’ho pensa

Un dels grans dubtes de Ronald Koeman de cara a la final de la copa és saber si podrà incloure Gerard Piqué en l’onze inicial. Avui farà una prova però ho té complicat

El tècnic holandès medita sortir amb una defensa de quatre

El cap de Ronald Koeman continua donant voltes pensant en quin serà l’onze inicial que sortirà demà en la final de la copa contra l’Athletic a Sevilla. Tractant-se d’un partit a vida o mort, la idea és poder disposar del millor equip sobre la gespa i, descartats els lesionats de llarga duració, el tècnic holandès té la major part de la plantilla a la seva disposició. El gran dubte, però, és si Gerard Piqué arribarà a temps per poder estar entre els onze escollit per saltar a la gespa de l’estadi de La Cartuja. El central català treballa a marxes forçades per poder ser present en la final perquè no es vol perdre aquesta cita, decisiva amb vista a poder acabar la temporada amb un títol tenint en compte com ha quedat la lliga després de la derrota en el clàssic.

De fet, va estar treballant de valent per poder arribar a la cita contra el Real Madrid, però finalment no va poder jugar perquè hauria estat massa precipitat perquè durant la setmana passada va continuar tenint dolor al genoll. A hores d’ara, la presència de Piqué a l’equip és dubte, està intentant poder jugar, però el temps el pressiona. Avui farà una última prova, però sembla ser que ho té força difícil. Piqué ja va viatjar a Madrid i ningú dubta que, davant una cita decisiva, acceptaria infiltrar-se, però també cal tenir en compte l’opinió de l’entrenador i la dels metges, sempre més prudents amb l’estat físic de tots els futbolistes.

Retorn al sistema 4-3-3?

La presència de Piqué no és l’únic dubte que té Ronald Koeman amb vista a la final de la copa. El tècnic holandès està meditant un canvi de sistema per enfrontar-se a l’Athletic. Podria abandonar el 3-5-2 que tan bons resultats ha donat en els últims partits per recuperar el 4-3-3, més clàssic en la història del Barça. De fet, al Bernabéu ja va recórrer a la defensa de quatre i a tres mitjos per capgirar la dinàmica del primer temps, en què els de Zidane van ser superiors i l’equip no es va trobar gaire còmode amb Vinícius guanyant l’esquena diversos cops als defensors. No es vol que passi el mateix amb Iñaki Williams, un flagell per al conjunt blaugrana. En els tres partits d’aquesta temporada contra l’Athletic, l’equip ha jugat amb una defensa de quatre i el balanç és de dues victòries en els dos partits de lliga i una derrota en la pròrroga en la final de la supercopa d’Espanya. En el duel contra els blancs, l’equip va millorar quan va passar a jugar amb quatre al darrere.

Si Koeman es decanta per tornar al 4-33, tindrà diverses opcions per ocupar la plaça del lateral dret i la de centrals perquè ningú dubta que a l’esquerra jugarà Jordi Alba. A la dreta, podria apostar per Sergiño Dest, encara que contra el Real Madrid va ser substituït perquè no va ajudar gens Mingueza en tasques defensives, que va patir de valent per controlar Vinícius. Precisament, una de les alternatives és situar el jove jugador del planter a la banda dreta, ja que té un perfil més defensiu i pot controlar millor Muniain, que jugarà en aquella banda. L’altre opció seria apostar per Sergi Roberto, que va tenir uns minuts en el clàssic després de recuperar-se de la seva lesió. El reusenc ja està acostumat a jugar de lateral, així que no seria cap impediment per a ell. En una defensa de quatre, i si Piqué no arriba a temps, molt possiblement la parella que jugaria seria la formada per Araujo i Lenglet. En el mig del camp no hi ha dubtes i segur que surt amb Busquets, De Jong i Pedri, i al davant el trident amb Leo Messi, Dembélé i Griezmann. Aquest seria l’onze si Koeman juga amb el 4-3-3. Si al final es decanta per mantenir el 3-5-2 les opcions serien unes altres i en l’atac caldria veure si juga Griezmann, que no ho va fer en el clàssic, si decideix reforçar el centre del camp. Koeman té aquests petits dubtes, i encara té temps de resoldre’ls, però caldrà esperar, sobretot, si Piqué passa la prova avui i pot estar en condicions de jugar la final de la copa.

PIQUÉ

Va viatjar a Madrid però no va jugar. Avui passarà una prova per si juga

CANVI DE SISTEMA

Koeman podria tornar al 4-3-3 després que el 3-5-2 no funcionés en el clàssic

No hi haurà sanció per a Piqué

Segons va informar el programa Què t’hi jugues, de la cadena SER, el comitè de competició ha decidit arxivar l’expedient que es va obrir a Gerard Piqué el mes de febrer passat per les seves declaracions sobre els àrbitres i, per tant, queda descartada una possible sanció. Per situar-nos de nou en el conflicte, el defensa blaugrana va assegurar, en una entrevista amb el youtuber DjMaRiiO, que la majoria d’àrbitres de la lliga eren del Real Madrid agafant-se a unes declaracions que havia fet l’excol·legiat Iturralde González. “Un exàrbitre, crec que Iturralde, va dir que un 85% dels àrbitres són del Madrid. Com no han de xiular a favor del Madrid si són del Madrid?”, es va preguntar. Aquestes paraules van generar molta controvèrsia i se li va obrir un expedient. Es va parlar que podria ser sancionat amb fins a quatre partits, però finalment l’expedient ha quedat arxivat i sense cap càstig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)