Barça

“Cal guanyar finals”

Ronald Koeman. El tècnic holandès reconeix que l’equip ha perdut energia en els últims partits, però assegura que no es poden permetre una derrota en partits que són decisius

Ronald Koeman no defuig la seva responsabilitat. Sap que el seu equip és el favorit per guanyar la final de la copa del Rei i la coneixença del rival fa que les sorpreses puguin ser mínimes. “No hi ha secrets quan jugues tres vegades contra el mateix rival en poc temps, ens coneixem els jugadors i els sistemes, ells són lluitadors i forts a pilota aturada. Nosaltres hem d’estar defensivament més ben col·locats quan perdem la pilota que la setmana passada contra el Madrid.” Koeman assegura que des que es van enfrontar en la supercopa han millorat i no dona especial importància a si canvia el sistema pensant en la final. “El plantejament sempre és el mateix, amb tres o quatre defenses, però volem dominar el partit i crear ocasions. I quan perdem la pilota estar molt bé. El sistema no és l’important, sinó l’energia i marcar les diferències”, assenyala.

Koeman, que va assegurar que Piqué està en condicions de jugar, no tem pel seu futur encara que no pugui aconseguir el títol. “Laporta m’ha demostrat la seva confiança, cada vegada que surt alguna cosa a la premsa no cal que el president em demostri la seva confiança. Sé a quin club estic i, malgrat les dificultats econòmiques, és una final i s’ha de guanyar, la resta no compta.” Koeman va posar com a exemple de pressió que se li preguntés sobre el seu futur quan l’equip s’està jugant un títol.

Leo Messi serà un dels homes de la final perquè l’Athletic és una de les seves víctimes. “No veig especialment motivat Messi perquè cada dia és un gran professional que en cada entrenament vol millorar.” L’argentí i altres membres de la plantilla són futbolistes acostumats a guanyar, un aspecte a tenir en compte en una final. “Necessitem que tots els jugadors estiguin bé per demà. En tenim alguns que han jugat i guanyat moltes finals, i han d’ajudar els joves. Per madurar cal guanyar finals i se n’han de perdre, com va passar en la supercopa.”

Koeman va admetre que en els últims partits han perdut una mica d’energia i va advertir que cal evitar les faltes per no facilitar el seu joc a pilota aturada. “El joc a pilota aturada és una de les seves virtuts; són forts en aquest aspecte, i no cal fer faltes inútils en zones de perill, hem d’aprendre de l’experiència dels partits que hem jugat contra ells”, diu el tècnic holandès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)