Ter Stegen no perd finals de copa

El porter alemany jugarà la seva tercera final de copa amb el Barça. Ja va derrotar l’Athletic l’any 2015 i el Sevilla, un any després. Ha jugat quatre finals més, amb tres triomfs i una derrota

Ronald Koeman va sorprendre en el partit de quarts de final de copa contra el Granada fent un canvi en la porteria. No li havia agradat l’actitud de Neto després que el club no deixés sortir el brasiler en el mercat d’hivern i el porter de la copa va passar a ser Marc-André ter Stegen. L’alemany va ser clau en la remuntada contra el Sevilla en semifinals aturant un penal a Ocampos que hauria sentenciat l’eliminatòria. Avui tindrà l’oportunitat de guanyar la seva tercera copa com a titular. N’ha guanyat dues més, però sent suplent de Cillessen.

Ter Stegen va jugar i va guanyar les finals del 2015 i 2016. Claudio Bravo era el porter titular en la lliga i l’alemany jugava la copa i la Champions. Va ser titular en la final del Camp Nou contra l’Athletic que els blaugrana van guanyar per tres a un i un any després va repetir al Vicente Calderón contra el Sevilla. Va ser clau en aquella final que el Barça va guanyar en la pròrroga (2-0). Els blaugrana van haver de jugar molts minuts amb un home menys per expulsió de Mascherano i Ter Stegen va ser un mur.

Quatre finals més

Ter Stegen ha disputat tres finals més a partit únic des que és porter del Barça. Poc després de guanyar la seva primera copa l’any 2015, va jugar a Berlín la final de la Champions contra la Juventus, amb victòria (3-1). Mesos després va disputar a Tbilisi la final de la supercopa d’Europa contra el Sevilla. Els blaugrana la van resoldre en la pròrroga (5-4), amb un gol de Pedro. També ha jugat dues finals de la supercopa estatal des que la final de la competició es juga a partit únic. Va guanyar la jugada al Marroc l’any 2018 contra el Sevilla (2-1), en què va ser clau una vegada més aturant un penal a Ben Yedder en el minut 88 que hauria forçat la pròrroga. L’única final que ha perdut amb el Barça és l’última que va disputar: la de la supercopa estatal, contra l’Athletic i a La Cartuja (3-2), aquest gener. L’alemany espera que allò fos l’excepció.

“No es pot repetir el que va passar fa uns mesos”

Ter Stegen té fam de títols i espera que el Barça no desaprofiti avui l’oportunitat de guanyar la copa després d’haver fallat en la final de la supercopa a Sevilla i contra l’Athletic. “Tenim aquell partit al cap i no es pot tornar a repetir el que va passar. Vam ser millors fins al minut 90. Aquesta vegada no tindrem els 120 minuts de la semifinal a les cames. Vam notar el cansament i aquesta vegada estem preparats per guanyar aquest títol. Ens fa molta il·lusió. Hem fet un esforç molt gran per arribar fins aquí i no ho podem desaprofitar”, va dir el porter alemany, que espera que el Barça recuperi el joc que havia mostrat abans de l’aturada de les seleccions i mostri una millor versió que la dels partits contra el Valladolid i el Real Madrid. Ter Stegen va deixar clar que si el Barça perd la final no serà un fracàs: “L’Athletic també va a totes. Si no guanyem, quedarem tristos, però esperem guanyar. La situació ha estat difícil en el club, però ara estem relaxats i tots anem en la mateixa direcció. Estic orgullós dels joves i del grup.”