Barça

Piqué, infranquejable al camp i el líder de la festa

Copa. Tornava a jugar després de sis setmanes, no va concedir res als atacants de l’Athletic i va complir la tradició d’endur-se la xarxa a casa

Gerard Piqué era un home exultant després de la final de copa contra l’Athletic. I ja no només perquè va sumar el seu títol número 30 al seu palmarès, sinó perquè va poder tornar a jugar després d’estar sis setmanes de baixa per culpa de la recaiguda en la lesió del seu genoll que va fer-se en les semifinals contra el Sevilla al Camp Nou. Precisament, si l’equip va disputar la final és en bona part gràcies al seu gol, que va forçar la pròrroga.

En els dies previs, hi havia molts dubtes sobre si podria arribar a temps d’enfrontar-se a l’Athletic en la final. Es va infiltrar per intentar jugar el clàssic però el dolor al genoll no acabava de marxar. Koeman se’l va endur a Madrid però no es va quedar ni a la banqueta. Les molèsties no havien desaparegut i semblava impossible que pogués arribar a temps de cara a la final de la copa. Però fent feina i infiltrant-se de nou per poder ser al costat dels seus companys, el tècnic holandès va decidir incloure’l en l’onze inicial. Durant la setmana Koeman també havia estat meditant canviar el sistema i passar a jugar amb un 4-3-3, que va donar millor resultat en el segon temps contra els de Zidane, que no pas el ja habitual 3-5-2 dels últims partits.

El tècnic blaugrana va encertar mantenint el sistema perquè l’equip va monopolitzar la pilota i al darrere Piqué es va sentir protegit pels seus companys Mingueza i Lenglet, als quals va liderar amb mestratge. Perquè el central català va completar un partit memorable, no va fer cap concessió a Iñaki Williams, anteriorment un malson, ni a cap altre davanter basc. I tot això sense ritme de competició després d’estar un mes i mig aturat. Les seves xifres en els 81 minuts que va estar sobre la gespa acrediten el seu partidàs. Va fer una passada de mèrit bona, va recuperar nou pilotes i no en va perdre cap, va refusar-ne cinc i només va cometre dues faltes.

“Ha estat un any difícil. És com la vida, de vegades caus i t’has de tornar a aixecar. A partir de l’inici de l’any hem capgirat la situació. Avui és un exemple de com està jugant l’equip. Soc molt feliç pels veterans, però també pels joves, que han demostrat que poden jugar. Molt feliç també per la nova junta directiva, amb Joan Laporta, que ha entrat amb moltes ganes. És com fer un reset”, va dir al final del partit. I durant la celebració va ser, com sempre, el líder de la festa i un dels grans animadors, ruixant de cava tothom que se li posés al davant, periodistes inclosos, i complint la tradició d’endur-se la xarxa de la porteria cap a Barcelona.

ORGULL

Soc molt feliç pels veterans, però també pels joves, que han demostrat que poden jugar
Gerard Piqué
defensa del barça

LA XIFRA

9
pilotes
va recuperar Piqué en la final de la copa contra l’Athletic. Només en va perdre una i en va refusar cinc.

Els que s’estrenen amb el Barça

Piqué, com Busquets, ja té 30 títols amb el Barça a les seves vitrines. Només els superen Leo Messi, que en té 35, el que en té més. Hi ha molts jugadors de la plantilla, però, que a Sevilla van aconseguir el seu primer títol amb la samarreta blaugrana. Són un total de 15: Neto, Dest, Júnior, De Jong, Pjanic, Pedri, Griezmann, Trincão, Braithwaite, Ansu Fati, Araujo, Mingueza, Ilaix Moriba, Konrad i Matheus Fernandes. Una il·lusió especial per als joves del planter, alguns dels qual han aconseguit treure el cap en el primer equip de manera regular, i també pels últims fitxatges.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)