Barça

Tres reptes propers

Després de guanyar la copa, la plantilla es conjura per obtenir també la lliga

El president ha d’aconseguir la continuïtat de Leo Messi i ha de definir el futur de Ronald Koeman a la banqueta

Ha tornat la felicitat al Camp Nou. Només cal veure les celebracions del títol de copa sobre la gespa de l’estadi de La Cartuja dels jugadors i dels nous directius, al vestidor, en l’arribada i en la sortida de l’hotel i a l’avió de retorn a Barcelona. Hi havia fam de títol, d’alegria, després d’una temporada en blanc i més d’un any en situació convulsa amb l’estranya destitució d’Ernesto Valverde, la pèrdua de la lliga després del confinament, el 2-8 de Lisboa contra el Bayern, el burofax de Messi, la moció de censura a Josep Maria Bartomeu, el Barçagate, la dimissió del president...

Després de les eleccions guanyades per Joan Laporta el 7 de març, la pilota ha tornat a ser protagonista en un club que també ha d’endreçar amb urgència la delicada situació econòmica per la qual passa. Ronald Koeman ha anat donant voltes a la seva idea, ha anat tocant tecles fins a trobar un equip que juga bé i és efectiu. El Barça ha tornat a aixecar una copa, però encara en podria celebrar una altra i guanyar un doblet en una temporada que es considerava de transició. Guanyar la lliga és un dels tres grans reptes que tindrà el Barça en les pròximes setmanes. Com deia la samarreta commemorativa del triomf contra l’Athletic, la copa de La Cartuja hauria de ser “la primera d’una nova era”.

El Barça té vuit partits al davant per superar l’Atlético –que suma cinc punts més– i el Real Madrid –dos punts més després del 0-0 d’ahir a Getafe–, tots dos amb un partit jugat més que els blaugrana. Els de Koeman s’han conjurat per guanyar els vuits partits, el primer aquest dijous a casa contra el Getafe. Amb això en tindrien prou per guanyar la lliga. Després de l’ensopegada blanca d’ahir, els blaugrana depenen d’ells mateixos. El Barça té uns desplaçaments difícils. Ha de visitar el Vila-real, el València i el Llevant. I serà clau el partit contra l’Atlético de Madrid al Camp Nou.

Messi

Guanyar el doblet és el repte de la plantilla i dos reptes esportius importants té el nou president Laporta. Un, el principal, és aconseguir la continuïtat de Leo Messi. Laporta es va tornar a mostrar optimista amb la renovació de l’argentí després de la final, però que la majoria de futbolistes del Barça volguessin fer-se una foto amb Messi i la copa fa pensar. Volien tenir un record al costat del millor futbolista de la història o era una imatge de comiat? L’argentí va tornar a jugar una gran final. Va fer dos gols, el primer antològic. Va guanyar la seva setena copa en la seva desena final i ja suma 35 títols amb la samarreta del Barça per a un total de 37 en la seva carrera, sent superat només per un altre exblaugrana, Dani Alves, que n’ha guanyat 41. Messi també es va convertir en el jugador que més gols ha marcat en la història de les finals de copa. Amb els dos contra l’Athletic n’ha fet nou, superant el registre que tenia el mític Telmo Zarra. Després del partit, Messi es va mostrar orgullós de ser el capità del Barça, però en les pròximes setmanes haurà de decidir el seu futur. Després de demanar marxar l’estiu passat, ha recuperat l’alegria amb Koeman a la banqueta i envoltat d’uns quants joves prometedors. Laporta l’ha de convèncer amb un projecte engrescador i un contracte que, a causa de les dificultats econòmiques per les quals passa el club, haurà de ser bastant inferior al que té ara. El president té en ment oferir a l’argentí menys diners, però la possibilitat de recuperar-los d’aquí a uns anys amb una vinculació vitalícia al club. Esportivament, li oferirà un projecte guanyador, amb l’arribada aquest estiu d’un jugador determinant. Jorge Messi, pare i representant de l’argentí, va arribar ahir a Barcelona.

Koeman

I potser no és un repte, però sí una obligació definir en els pròxims dies el futur de Ronald Koeman. L’holandès té un any més de contracte, però Laporta no l’ha ratificat encara. No ho va fer el president ni després de la final de La Cartuja i des de l’entorn del tècnic es demana una confirmació, i no es descarta, fins i tot, que el nou president pugui tenir un acord amb Xavi Hernández per al curs vinent. Koeman s’ha guanyat la continuïtat després de tornar a fer del Barça un equip guanyador. Es va trobar un grup enfonsat després del 2-8 de Lisboa i ha estat capaç d’aixecar l’ànim i, després d’anar provant, trobar una manera de jugar efectiva i que en alguns partits, com ara en la final de la copa, ha estat brillant. Es va trobar un Messi que volia marxar i ha aconseguit que l’argentí torni a somriure i se senti el capità de l’equip. No va tenir cap problema per dir-li, a Luis Suárez, que havia de deixar el club, i ha estat capaç d’apostar pels joves de fora i del planter, convertint en protagonistes futbolistes com per exemple Dest, Araujo, Mingueza i Ilaix Moriba. Laporta ja va dir en campanya electoral que la continuïtat de l’entrenador, per qui va demanar respecte pel fet de ser un mite del barcelonisme, la determinarien els resultats i el joc. Se l’ha guanyada.

MESSI

Se li oferirà un contracte a la baixa, però un projecte esportiu engrescador

KOEMAN

S’ha guanyat la continuïtat, però Laporta continua sense confirmar-la
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)