Barça

“La Superlliga és una necessitat”

Barça. El president Joan Laporta defensa el projecte de la Superlliga i lamenta les pressions rebudes pels clubs

Tots els clubs fundadors de la Superlliga havien dit la seva, sobretot per justificar el seu adeu al projecte, però el Barça, fins ahir, s’havia mantingut en silenci sobre la seva posició, tant pel que fa a la competició com per la renúncia de la resta d’equips que formaven part del nucli fundador. Laporta, des del trofeu Godó, va defensar la posició del club de mantenir-se dins el projecte de la Superlliga. “Tenim una posició de prudència. És una necessitat, però l’última paraula la tindran els socis. Els clubs grans aportem molts recursos i hem de dir la nostra respecte al repartiment econòmic. Necessitem més recursos perquè això sigui un gran espectacle. Crec que hi haurà una entesa”, va dir. Laporta considera que alguns clubs s’han sentit pressionats perquè abandonessin, i no ho considera correcte. Ell aposta pel diàleg amb la UEFA.

A la tarda, el FC Barcelona va emetre un comunicat en què deixava clar la necessitat d’emprendre reformes estructurals en el futbol per garantir la viabilitat financera dels clubs, en què defensava que la Superlliga serviria per augmentar l’espectacle futbolístic, i en què lamentava les pressions que havien rebut alguns clubs per sortir del projecte.

Sobre la Superlliga, ahir també va parlar el president de LaLiga, Javier Tebas, que es va mostrar molt bel·ligerant, com en dies anteriors. I en especial cap a Florentino Pérez, el cap visible de la Superlliga. “Els clubs refusem per unanimitat i enèrgicament els plans. Tots creiem en el mèrit esportiu com a únic criteri per classificar-se. Florentino diu que fan la Superlliga per ajudar el futbol. O menteix o s’equivoca. Menteix, la Superlliga destrueix el futbol. El futbol espanyol no s’arruïnarà el 2024, ha pres les mesures per sortir d’aquesta difícil situació, ha creat normes de control econòmic.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)