Barça

Mariona Caldentey

Jugadora del Barça

“El PSG, favorit? Aquest Barça és més madur que el 2017”

El Barça està a només dos partits de la possibilitat de jugar la seva segona final de la Champions en tres anys. El PSG, botxí del Lió, és el mur a enderrocar, i Mariona veu l’equip capaç de fer-ho

El PSG és un equip farcit de talent. Són atletes. Per eliminar l’Olympique has de tenir una gran plantilla, i el PSG la té
Que hagin quedat fora el Wolfsburg i el Lió fa que resulti difícil parlar d’un aspirant clar. Per què no nosaltres?
Perdre fa dos anys la final amb el Lió ens va fer canviar el xip. Ara som més fortes i estem molt més preparades

Felanitx i París estaran units demà a través de la pantalla. No cada dia una al·lota del poble juga unes semifinals de la Champions. Mariona Caldentey (19 de març del 1996, Felanitx, Mallorca) és profeta a la seva terra. Recentment va tenir l’honor de presenciar el bateig del camp municipal de la seva vila natal, ara anomenat estadi Es Torrentó-Mariona Caldentey Oliver, i ara confia ser la primera futbolista de Felanitx que aixequi l’anhelada orelluda. Autora d’un dels gols en l’eliminatòria dels quarts de final contra el Manchester City, la futbolista balear confia ser determinant també en les semifinals contra un PSG que acaba d’eliminar el campió de les últimes cinc edicions de la Champions. Mariona confessa que aquest Barça està preparat per a la batalla.

El Barça torna a París quatre anys després. Tercer cara a cara contra el PSG en els últims anys. Rival difícil.
Jugar unes semifinals de la Champions implica de per si enfrontar-te a un gran rival. El PSG, el Bayern, el Chelsea i nosaltres som líders en les nostres respectives lligues, i crec que ara mateix som els quatre equips més en forma d’Europa. El PSG acaba d’eliminar el supercampió, el totpoderós Olympique de Lió, i serà segur una eliminatòria molt dura. El PSG està fent una molt bona temporada, és un equip físicament molt fort i amb una gran plantilla. Sabem que no serà senzill, però somiem jugar la final.
En els precedents anteriors sempre s’ha classificat el PSG. Hi ha ganes de revenja?
En els dos precedents recents, el PSG va ser superior a nosaltres clarament. Però aquest Barça actual és un altre Barça. Som un equip amb més experiència a Europa, som un bloc més compacte i físicament també estem més preparades.
La seva companya Kheira Hamraoui també coincidia a destacar que aquest és un Barça més madur.
Som més madures, sí. L’equip està treballant molt bé en els últims anys. Perdre la final amb l’Olympique de Lió ens va fer mal, però crec que alhora ens va fer entendre que calia fer més passos endavant per créixer. Vam fer un canvi de xip i ara mateix som més fortes físicament. Estem més preparades.
Com recorda l’eliminatòria del 2017?
Recordo que en aquell moment per a nosaltres era més aviat un premi jugar les eliminatòries finals de la Champions. Ara és diferent. Ara l’objectiu és guanyar-la. Recordo que Cristiane ens va fer molt mal en el partit del Miniestadi. Recordo que va ser una eliminatòria molt dura. Aleshores estàvem un esglaó per sota d’equips com el PSG. Ara no.
Bayern de Munic, Chelsea, PSG i Barça. Qui és el favorit per guanyar aquesta Champions?
El fet que hagin quedat fora equips com el Lió i el Wolfsburg fa que resulti difícil parlar d’un favorit clar.
Sandy Baltimore, Marie-Antoinette Katoto i Kadidatou Diani. Entre les tres sumen 40 gols en la lliga francesa. Espanta la dada?
Són tres jugadores molt joves, que tenen molt instint golejador i tenen unes ganes enormes de menjar-se el món. Però nosaltres defensivament som un equip compacte. Confiem en les nostres possibilitats.
Vostè també ha marcat molts gols aquesta temporada: 8 en la lliga i 2 en la Champions.
Estem fent un joc molt ofensiu com a col·lectiu, i això permet lluir a les futbolistes de dalt amb bones estadístiques. Personalment estic contenta del meu rendiment.
Vostè té 25 anys. Coincidirà a la gespa amb una futbolista de 43 anys. Formiga té sostre?
No té mèrit seguir en actiu amb 43 anys, sinó que el mèrit és rendir al nivell que ho està fent amb aquesta edat. És un exemple de professionalitat. Dubto que quan jo tingui la seva edat estigui per fer molts esprints [riu].
El PSG està demostrant en la lliga francesa que no és senzill fer-li gols.
És un equip farcit de talent, amb jugadores molt fortes, són atletes, guanyen molts duels individuals, i només cal mirar els pocs gols que han encaixat aquesta temporada. Per eliminar el Lió has de tenir una gran plantilla, i el PSG la té.
Hem parlat d’algunes individualitats del PSG, però no sé si alguna jugadora del conjunt francès pot dir que té un estadi amb el seu nom...
[Riu] És el que té ser de poble. Ho vaig viure amb molta il·lusió. Els reconeixements públics sempre agraden, però alhora és una responsabilitat. És un orgull que hi hagi un estadi amb el meu nom i també és un orgull que el nom de Felanitx pugui sonar arreu.
Vostès tenen la baixa de Patri Guijarro.
Patri és una jugadora molt important per a l’equip, però per això tenim una plantilla llarga. És una baixa sensible, però tenim jugadores capaces d’ocupar el seu lloc amb garanties en un partit de l’exigència del que jugarem a París.
A París es jugarà sense públic a les grades i, en canvi, la tornada es jugarà amb públic a l’estadi Johan Cruyff. És un punt a favor, això.
Tenim moltes ganes de poder jugar a casa nostra un partit de Champions contra tot un PSG, i fer-ho per fi amb públic. Contra el Manchester City vam haver de jugar com a locals a Monza i ara el partit del proper 2 de maig serà també un premi per a la nostra afició en un any difícil també per als espectadors.
A més, les entrades es van esgotar en qüestió de mitja hora.
Les entrades van volar, i això demostra clarament les ganes de Champions que tenen els culers.
Deixi’m preguntar-li també per la lliga. Aitana Bonmatí deia fa poc que el seu objectiu era guanyar el campionat havent guanyat tots els partits. És un repte del qual parlen al vestidor?
Quan portes aquest escut l’exigència és guanyar tots els partits. Guanyar una lliga havent guanyat tots els partits seria un rècord històric. Ho intentarem, amb humilitat i treball.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)