Barça

El lideratge espera

Si venç el Granada avui al Camp Nou (19h, Movistar LaLiga), el Barça se situarà a dalt de tot de la classificació, una injecció de moral per als de Koeman i un cop molt dur per a l’Atlético i el Real Madrid

No per “inesperat”, com va admetre Ronald Koeman, deixa de ser una realitat. Un fet tangible. Si avui el Barça s’imposa al Granada al Camp Nou (19 h) assolirà el lideratge de la lliga amb un punt d’avantatge respecte al seu perseguidor immediat, l’Atlético de Madrid; tres sobre el Real Madrid, i quatre respecte al Sevilla. El d’avui, per tant, és un partit clau per assaltar la part més alta de la classificació, cosa impensable fa només uns mesos, quan pràcticament tothom a Barcelona donava ja la lliga per perduda. Però el 2021 va canviar per complet el panorama i l’equip va encadenar una ratxa de dinou partits sense perdre, mentre que els que anaven al davant es van anar desinflant per moments, notant l’alè dels blaugrana al clatell i no aguantant la pressió.

L’últim cop que el Barça va ser líder va ser fa sis mesos, a mitjans d’octubre. Recuperar el lideratge quan només queden sis finals per cloure el campionat seria una injecció de moral espectacular per a l’equip i un cop dur d’encaixar per als seus possibles perseguidors. Però com molt bé va recordar ahir Koeman, abans s’ha de guanyar el Granada. La tàctica de pensar partit a partit ha funcionat i ara no seria el moment de canviar-la. Com tampoc està previst que el tècnic blaugrana faci gaires canvis en l’equip que sortirà avui contra els andalusos, que arriben a la cita farcits de baixes però amb ganes de revenja per l’eliminació en la copa del Rei gràcies a una remuntada espectacular i amb possibilitats encara d’entrar en places de competició europea.

Koeman no és gaire amant de tocar el que funciona i no se n’amaga. S’ha mantingut fidel al nou sistema 3-5-2 perquè li ha donat molt bons resultats, i a un onze base. Ter Stegen sota pals; tres centrals, amb Mingueza, Piqué –que ha tornat a molt bon nivell després de la lesió– i Lenglet. Al mig del camp és possible que Sergi Roberto entri per Dest a la banda dreta, però els altres quatre es mantindran. Busquets, que amb aquest sistema torna a oferir la seva millor versió; De Jong, ara mateix un futbolista imprescindible per tot el que genera; Pedri, possiblement de tots ells el que més està notant no entrar en rotacions, i Jordi Alba, un flagell per l’esquerra. Pjanic torna després de ser baixa a Vila-real per una lesió.

A la davantera es mantindran Messi, centrat únicament en la lliga i no en la proposta del PSG, i Griezmann, golejador a Vila-real, tots dos en un gran moment de forma. Dembélé haurà de continuar esperant a la banqueta per si se’l necessita.

Koeman: “El lideratge és un premi, però primer hem de guanyar”

Ronald Koeman va amb peus de plom malgrat que el seu equip avui té la possibilitat d’assolir el lideratge de la lliga. Elogia la trajectòria que porten i la feina dels seus jugadors però adverteix que no es poden relaxar si volen aconseguir el títol. “El lideratge és un premi, però primer hem de guanyar. No he vist els jugadors pensant que la feina està feta. Estan molt concentrats. Ara pot ser que siguem el favorit, però no pensem així. Sabem la dificultat que hi ha per guanyar els partits. No hi ha partits fàcils. L’equip ha après a anar partit a partit, és la millor manera.” El tècnic holandès ha reconegut que el fet de poder ser líders era “inesperat”, però és una situació que desitja malgrat que pugui significar tenir més pressió. Koeman va afirmar que mentalment estan “forts” i que això és clau en les finals que queden. “Hem passat moments difícils, hem remuntat partits importants, la trajectòria a la copa parla per si mateixa... Ens falten cinc o sis partits. Cal viure-ho amb molèsties, amb cansament... L’equip que domini això guanyarà la lliga.” Al tècnic del Barça ara mateix li preocupa la lliga i no el futur de Messi després que hagi transcendit una gran oferta del PSG per ell. “No m’interessa, no sé si és veritat. Tant de bo que Leo segueixi amb nosaltres. Per a mi ha d’acabar aquí perquè porta tota la vida aquí, però és una decisió que ha de prendre ell. No em preocupa gens, només em preocupa guanyar demà”, va dir. Sobre reforços de cara a l’any vinent, sí que va explicar que ja n’ha parlat amb els responsables esportius però que tenen temps. De cara al partit contra el Granada, el Barça té quatre advertits de sanció –Messi, Griezmann, De Jong i Mingueza–, però Koeman no és gaire partidari de tocar l’equip i va instar els jugadors en perill a ser “llestos”. Sobre la possibilitat que hi hagi públic als estadis, es va mostrar il·lusionat. “Poder tenir públic per a qualsevol futbolista és important i bonic. Per no parlar de tenir el públic al teu favor. Vaig veure el públic a Holanda i els partits són més emocionants, són diferents. Ens falta gent al camp”, va assenyalar.

Diego Martínez: “Sabem el que es juguen”

L’entrenador del Granada, Diego Martínez, va reconèixer que els espera un duel de moltíssima exigència: “Sabem el que es juga el Barça, que és molt, i és un repte de màxima dificultat.” El tècnic també va destacar Messi, però va descartar un marcatge especial. “És el millor jugador del món. És molt difícil d’aturar i esperem que no estigui precís. Les solucions les busquem des del col·lectiu.” Martínez, però, diu que sortiran a guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)