Barça

‘Chapeau’, Barça!

El Barça supera el PSG amb un doblet de l’holandesa Lieke Martens i jugarà la seva segona final de Champions de la història, la segona en els últims tres anys

El Chelsea goleja el Bayern de Munic i serà el rival a batre en la gran cita del 16 de maig a Göteborg

Barça 2 PSG 1

GOLS:1-0 (8’) Martens. 2-0 (31’) Martens. 2-1 (34’) Katoto.ÀRBITRE:Anastasia Pustovoitova (Rússia).Targetes grogues:a Alèxia, Paños, Pereira, Mariona i Oshoala; a Lawrence i Dudek.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:1.000 espectadors al Johan Cruyff. BARÇA: Paños
Torrejón Pereira
Hamraoui (72’) Mapi León Leila Aitana
Oshoala (79’)
Patri Alèxia
Graham Hansen Jenni Hermoso Martens
Mariona (72’)
RESTA DE CONVOCADES: Cata Coll, Codina, Melanie, Losada, Crnogorcevic, Bruna i Jana.
PSG: Endler Lawrence
Irene Paredes Dudek
Morroni
Bruun (87’) Formiga
Nadim (73’) Geyoro Dabritz Bachmann
Huitema (73’) Katoto
Baltimore
RESTA DE CONVOCADES: Voll, Pinguet, Simon, Cook, Fazer, Folquet, Hurtre, Le Guilly.

El Barça no jugava un partit de Champions amb públic a l’estadi Johan Cruyff des del 17 d’octubre del 2019. Aquell dia les blaugrana van endossar una maneta al Minsk. Era el futbol prepandèmia. La llarga espera ha valgut la pena. Més d’un any i mig després, el Barça i els seus aficionats van retrobar-se per fi a Europa per caminar de braçet cap a Göteborg. Premi gros. L’equip de Lluís Cortés jugarà l’anhelada final de la Champions del 16 de maig contra un Chelsea que també ha certificat la seva classificació després de golejar el Bayern a Londres (4-1). Serà la segona final de Champions de la història per al Barça i l’estrena per a les britàniques.

Dia feliç per a Lieke Matens. Doblet històric de l’holandesa per fer agenollar un PSG que havia somrigut el 2015 i el 2017, però que aquesta vegada li ha tocat tastar l’amargor de la derrota. Glòria per a les blaugrana i pluja d’elogis per a una Martens que acumula 5 gols en els últims cinc partits oficials.

Pocs canvis en tots dos equips respecte de les alineacions de fa set dies a París. En el Barça només l’entrada de Patri per Hamraoui com a pivot i en el PSG únicament l’entrada de Bachmann per Cook, la golejadora de les franceses en l’anada, i el moviment tàctic de Lawrence, que en el primer partit va actuar a l’extrem i ahir ho va fer com a lateral.

El partit no hauria pogut tenir un millor guió inicial per a les blaugrana. Primera rematada entre els tres pals i diana. Golàs de Lieke Martens (8’). L’internacional holandesa va rebre una gran passada de Leila i, després de controlar la pilota, va definir amb moltíssima classe al pal llarg.

El gol va fer mal al PSG i Martens, de nou, feia el segon del Barça al cap de mitja hora de partit (31’). Gran centrada tensa i per baix de Graham Hansen des de la dreta de l’atac davant l’oposició de Morroni i rematada a plaer de Martens al segon pal. Massa contemplativa la defensa del PSG en l’acció i error de Lawrence en escapar-se-li l’holandesa, que va rematar lliure de marcatge.

Dues rematades del Barça entre els tres pals i dos gols. El balanç no podia ser millor. Amb el segon gol de Martens, la possibilitat de la pròrroga s’esfumava i el PSG passava a necessitar tres gols per capgirar l’eliminatòria. Només en va fer un. Va ser en el minut 34. En el partit d’anada el joc aeri ja havia costat un gol al Barça, i ahir el PSG va tornar a fer mal en accions d’aquest tipus: córner servit des de la dreta de l’atac francès, jugada embolicada dins l’àrea, cap futbolista blaugrana va encertar a rebutjar, i Katoto aprofitava la indecisió per acabar enviant la pilota al fons de la xarxa. La màxima golejadora del PSG, que en el partit d’anada havia desaprofitat dues oportunitats molt clares de gol, donava vida al seu equip amb el 2-1.

El gol de les franceses hauria pogut generar un cert nerviosisme, però el Barça va demostrar una maduresa extraordinària. El PSG va abocar-se a l’atac a l’inici de la segona meitat i va vorejar el gol en un parell d’oportunitats, però el Barça va aguantar dempeus. Primer Sandra Paños va rebutjar un xut duríssim de Bachmann (58’) i poc després Baltimore va robar una pilota a Pereira en una zona molt perillosa, però afortunadament per a les blaugrana la seva centrada no va trobar rematadora.

A partir d’aquí, el Barça va haver de decidir quin pla adoptar en els últims vint-i-cinc minuts de partit: protegir el marcador i mirar d’aguantar les envestides del PSG, o continuar apostant pel futbol amb segell cruyffista que Cortés sempre ha defensat. La decisió era clara. Aquest Barça no sap jugar a una altra cosa, i intentar canviar la filosofia davant l’impuls del PSG hauria estat una enorme equivocació. El Barça va continuar abraçat a la pilota i generant oportunitats. L’entrada d’Oshoala i Mariona va ser una clara declaració d’intencions de Lluís Cortés. Haurien pogut entrar futbolistes de contenció, però van entrar dues jugadores ofensives per intentar fer el tercer.

El Barça hauria pogut ampliar el marcador, però la fusta ho va evitar en dues accions seguides. Primer Graham Hansen va conduir un ràpid contraatac i el seu xut el va enviar a córner la xilena Endler. En l’acció continuada, les blaugrana van servir des de la cantonada, Marta Torrejón, lliure de marcatge, no va encertar amb la rematada de cap, la pilota va acabar als peus de Jenni Hermoso i el seu xut va estavellar-se a la base del pal (68’). I en l’acció següent va ser Torrejón qui estavellava la pilota al travesser.

El Barça va saber patir en certes fases del partit, però va merèixer la classificació. Asisat Oshoala hauria pogut posar la cirereta al pastís en el minut 89, però va fallar en el seu un contra un davant d’Endler. La nigeriana es reserva els gols per a la final. Espera el Chelsea de Pernille Harder.

EL FACTOR JOHAN

El Barça no jugava amb el públic a favor a Europa des del 2019, i ho va agrair

MUR ENDERROCAT

La d’ahir és la primera victòria del Barça en sis duels directes contra el PSG
Barça-PSG 2-1
PSG-Barça (1-1) / Global 3-2
Chelsea-Bayern 4-1
Bayern-Chelsea (2-1) / Global 5-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)