Barça

Un culer amb la samarreta de l’Atlético

Set mesos després d’acomiadar-se dient que seria “un culer més”, Luis Suárez s’enfrontarà al Barça per primera vegada

L’uruguaià tornarà dissabte al Camp Nou liderant l’atac del principal rival blaugrana en la lliga

El 24 de setembre de l’any passat, dia festiu a la ciutat de Barcelona, Luis Suárez s’acomiadava del Barça amb llàgrimes als ulls. El seu no va ser un final feliç, però sí digne de qui mereix ser recordat com una llegenda blaugrana. Després de sis temporades, en les quals va aixecar tretze títols i es va convertir en el tercer màxim golejador de la història del club, l’uruguaià va marxar com un senyor, amb un discurs ple d’emotivitat. “Cada futbolista té el seu moment i, si el club o ell mateix, veu que s’ha acabat, toca acceptar-ho”, deia, resignat, a la sala de premsa Ricard Maxenchs. “Jugar en el Barça era un somni per a mi. No m’imaginava que el podria complir. Aquí has de rendir constantment al màxim i no saps quant pots durar. Estic orgullós d’haver aguantat tant. Me’n puc anar satisfet després de sis anys espectaculars”, manifestava també. “Se’n va un ésser humà, que té sentiments. Els aficionats han de saber que soc un culer més, estigui on estigui”, sentenciava sanglotant, sense poder dissimular el seu plor.

Demà passat aquest culer tornarà al Camp Nou per primera vegada des que va dir adeu. No saltarà a la gespa, però, vestit amb la samarreta que va portar entre el 2014 i el 2020. De fet, amb 34 anys, serà el primer cop que s’enfronti al Barça en tota la seva carrera i ho farà com a home gol de l’Atlético de Madrid, el principal rival dels blaugrana en la lluita pel títol de lliga. Un inoportú positiu per Covid li va impedir jugar el duel de la primera volta, al Metropolitano, que va acabar amb victòria mínima per al seu equip. En canvi, per al decisiu partit de dissabte estarà ben a punt, i és de suposar que amb moltes ganes de golejar, sobretot per ajudar el seu equip, però també per reivindicar-se.

Retrobarà Messi, el seu íntim amic, es canviarà al vestidor de l’equip visitant i, quan miri a la banqueta del que va ser el seu equip, no trobarà Ronald Koeman. L’entrenador que li va comunicar, amb una trucada telefònica, que el Barça no comptava amb ell complirà el segon partit de sanció per la targeta vermella que va veure contra el Granada, en l’últim partit al Camp Nou. El dia del seu comiat, Suárez no va voler fer sang i va evitar parlar de la forma com havia estat acomiadat. De fet, va reconèixer que s’esperava ser un dels jugadors que sortirien i que entenia que així fos, per una decisió esportiva. En canvi, uns mesos més tard, el 4 de febrer passat, en declaracions a Onda Cero, l’uruguaià parlava en uns termes ben diferents: “Quan el Barça em va dir que no comptava amb mi va ser molt dur perquè no m’ho esperava. Hi havia rumors i vaig passar per moments molt difícils, per la manera com va passar tot. Koeman em va trucar i em va dir que s’havia fet la planificació i que no comptaven amb mi. Per la forma com em va tractar, crec que se’m va menysprear. Després vaig voler facilitar les coses i no vaig posar cap inconvenient perquè no volia ser un problema. No em volien deixar entrenar-me, però jo vaig aclarir que tenia contracte i que continuaria allà fins anar-me’n. Estic molt orgullós del meu pas pel Barça. Potser part de la gent va oblidar molt aviat el que hi vaig fer.”

Dissabte cal esperar, en tot cas, un Luis Suárez motivat doblement, perquè el seu equip el necessita i perquè al davant tindrà el Barça de Koeman. Si se’n surt, alimentarà els arguments dels que han volgut fer sang considerant un greu error la seva sortida cap a un rival directe. Si no, la resta de culers li ho agrairan.

INOPORTÚ

No va jugar contra el Barça al Metropolitano perquè va donar positiu per Covid

COM UN SENYOR

Es va acomiadar de l’afició del Barça sense voler fer sang i entre llàgrimes

DOLGUT

Al febrer va dir que el Barça el va menysprear per la forma com el va acomiadar

Dinou gols en 34 partits

Luis Suárez va fitxar per l’Atlético per continuar competint al màxim nivell. Se sentia capaç de defensar la samarreta de l’equip que lluita per trencar l’hegemonia de dos gegants, com són el Barça i el Real Madrid, i per això va triar l’oferta del club madrileny. En general, es pot dir que el seu rendiment ha estat satisfactori. Tot i alguns problemes físics, que li han impedit disputar onze jornades de lliga, l’uruguaià ha complert sobradament com a golejador. En total, ha signat 19 gols, tots en el campionat estatal, i la majoria decisius. Especialment bo va ser el seu començament de curs, fins al punt que molts van sucar-hi pa, veient com una greu errada la decisió de la secretaria tècnica del Barça de deixar-lo anar, pràcticament a cost zero, a un rival directe.

En la Champions, en canvi, no es pot dir que Suárez hagi tingut un bon paper: sis aparicions, quatre en la lligueta i dues en l’eliminatòria de vuitens, contra el Chelsea, i zero gols. Tot i això, dissabte l’uruguaià serà la principal amenaça de l’Atlético al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)