Barça

Antoine i Atlético, capítol 5

Griezmann s’enfronta demà de nou a l’Atlético, amb l’objectiu de batre Oblak per primer cop en partit de lliga

El francès acumula cinc gols en els seus últims cinc partits i arriba a la cita en bon moment

Partit de vides creuades demà al Camp Nou. Luis Suárez s’enfrontarà per primera vegada al seu Barça i Antoine Griezmann s’enfrontarà de nou al seu Atlético. El davanter uruguaià torna per primer cop a Barcelona com a rival des que va deixar el club blaugrana, el mes de setembre passat –no va jugar l’Atlético-Barça del Wanda Metropolitano per Covid–, i l’emotivitat està garantida. Sentiments a flor de pell. Especial serà també el partit per a Griezmann. Sempre que l’internacional francès juga contra l’equip de Simeone ho és. Serà el cinquè capítol d’una història d’amor i odi.

Suárez viurà un retrobament en mute. Sense l’emoció d’un Camp Nou ple. És el mateix que li va succeir a Antoine Griezmann en el partit de la primera volta del campionat de lliga jugat a Madrid. En el seu cas això va ser una sort. Sense públic a les grades, el francès es va estalviar els insults i els crits que la seva exafició li havia dedicat la temporada anterior, en la seva primera visita al Wanda.

Griezmann ha jugat ja quatre vegades contra l’Atlético defensant la samarreta blaugrana, tres d’aquests cara a cara els ha viscut en la lliga i un altre, en la supercopa d’Espanya jugada fa més d’un any a l’estadi King Abdal·là Sports City, a Jiddah. En aquests quatre precedents, Griezmann només ha pogut batre una sola vegada el seu amic Jan Oblak. Va ser precisament en el partit de supercopa del gener del 2020. El seu gol de cap va servir per donar un avantatge provisional al Barça en el marcador, però l’Atlético acabaria capgirant el partit (2-3) i seria qui accediria a la gran final. Aquella derrota va acabar costant el càrrec a Ernesto Valverde.

En la lliga, en canvi, Antoine no ha pogut fer cap gol a l’Atlético vestit de blaugrana. Mal record guarda, de fet, del partit de la temporada passada al Camp Nou. El Barça no va passar de l’empat contra els del Cholo Simeone (2-2), un resultat que no serviria ara als blaugrana per posar fil a l’agulla en la seva aspiració a guanyar el títol, i a més Griezmann va jugar només els minuts del temps afegit, després d’entrar gairebé en el minut 90 per Arturo Vidal. Sí que va ser titular en els altres dos partits jugats al Wanda. Victòria i titularitat en la visita de l’1 de desembre del 2019 (0-1, gol de Messi) i derrota i vuitanta-tres minuts disputats en l’últim precedent, en el partit del 21 de novembre del 2020 (1-0, gol de Carrasco).

Griezmann confia veure porteria demà. Serviria per acostar el Barça al títol i allargar la seva bona ratxa personal actual. Cinc gols suma el francès en els cinc últims partits oficials que ha jugat. Només s’ha quedat sense marcar en la derrota contra el Granada (1-2). Gol a Mestalla, doblet a Vila-real, gol contra el Getafe i diana en la final de la final de copa contra l’Athletic. Antoine acumula 19 gols (12 en la lliga) aquesta temporada i 12 assistències.

Mateu Lahoz repeteix com el 2014 en un duel clau per al títol

L’àrbitre valencià Antonio Mateu Lahoz ha estat designat per dirigir el Barça-Atlético de Madrid, decisiu en la lluita pel títol de lliga. Serà la setena vegada que arbitri un partit entre aquests dos rivals. La temporada 2013/14 va ser precisament ell qui va dirigir el Barça-Atlético d’aquella 38a jornada de lliga. Mal record porta aquell precedent al barcelonisme. L’Atlético va empatar 1-1 contra el Barça de Tata Martino, i aquell resultat va donar el títol de lliga als madrilenys. Mateu Lahoz va anul·lar un gol legal a Messi que hauria fet que els blaugrana fossin campions. Aquesta serà la tercera vegada que arbitri el Barça aquesta temporada (victòria 4-0 contra l’Osasuna i triomf contra l’Athletic per 2-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)