Barça

Guanyar i esperar

El Barça ha de vèncer avui l’Atlético per dormir líder i esperar una ensopegada del Real Madrid demà contra el Sevilla per tornar a dependre de si mateix per ser campió de la lliga

Al Barça avui li hauria tocat defensar el lideratge de la lliga si no l’hagués espifiada de manera monumental contra el Granada en el mateix escenari on avui tornarà a jugar una nova final per la lliga. Malgrat que Koeman es va resistir a qualificar-lo de decisiu, el cert és que, si els blaugrana avui fallen contra l’Atlético de Madrid (16:15 h), les possibilitats de proclamar-se campions es reduiran moltíssim. És una cita entre el primer i el tercer classificat, però la distància entre tots dos és de només dos punts. El Barça podria dormir líder. De fet, l’objectiu no és cap altre que guanyar i esperar el que passi diumenge en l’altre duel d’aspirants al títol, el Real Madrid i el Sevilla. Si els blaugrana fan els deures, necessitaran que els de Zidane, fosos físicament i tocats anímicament per l’eliminació europea, no es refacin i cedeixin un empat.

La jornada passada a Mestalla va semblar que l’equip es deixaria anar després de començar perdent, però va saber reaccionar per sumar els tres punts en un partit que Koeman considerava “vital” perquè era just el següent després del cop de Granada. Tan important era, que Leo Messi va voler convidar aquesta setmana tota la plantilla i les seves parelles a casa seva per conjurar-se de cara a la cita d’avui contra l’Atlético. Tenint en compte la transcendència del duel, molt possiblement Koeman repetirà l’onze que va guanyar el València, amb Ter Stegen a la porteria, una línia de tres amb Araujo, Piqué i Lenglet, dos carrilers, Dest i Alba, Busquets de mig centre amb Pedri i De Jong acompanyant-lo i al davant la dupla, Messi i Griezmann, tots dos en un moment dolç. Koeman només tindrà les baixes d’Ansu Fati i Coutinho després d’haver recuperat Braithwaite, que torna després de quatre partits.

Serà un duel de retrobaments perquè el francès s’enfrontarà al seu exequip i per primer cop Luis Suárez jugarà contra el Barça després de la seva marxa a l’estiu. El duel de la primera volta se’l va perdre per haver donat positiu en Covid-19. L’uruguaià, no ho oblidem, el tercer màxim golejador en la història del club blaugrana, voldrà reivindicar-se davant el seu exequip, al qual considera que encara hauria pogut aportar gols.

Caldrà veure quin plantejament farà Simeone, que sap que una victòria seria molt important per donar un cop de puny sobre la taula o si li pesen massa les seves estadístiques al Camp Nou per ser conservador. El seu balanç al feu blaugrana és de sis empats i set derrotes –malgrat que allà va guanyar una lliga i es va classificar per a dues semifinals de la Champions–. I és que l’Atlético no venç el Barça al seu camp des del 2006 (1-3). Avui intentarà capgirar la història.

RETROBAMENT

Luis Suárez jugarà per primer cop contra el Barça i es voldrà reivindicar

L’ATLÉTICO

Ha perdut el seu avantatge i no guanya al Camp Nou des de la temporada 2006

El TAD deixa Koeman fora de la banqueta: “Hem de ser forts mentalment per afrontar aquest partit”

Ronald Koeman sap perfectament que, si bé no és decisiu perquè la lliga encara no s’haurà acabat, el partit contra l’Atlético de Madrid pot ser transcendental de cara al desenllaç final del campionat. I per això ja va avisar els seus jugadors que caldria afrontar-lo amb mentalitat i conscienciats del que s’hi juguen. “Durant una temporada hi ha moments d’alts i baixos, com a qualsevol equip. Fa tres mesos no esperàvem poder lluitar pel campionat. És una jornada per fer un pas important i cal estar mentalment forts per afrontar aquest partit. Estar bé, jugar bé, amb agressivitat quan no tenim la pilota. Estem convençuts que farem un bon partit.” Es jugarà contra un rival que té en les seves files Luis Suárez, que va deixar el club just amb l’arribada del tècnic holandès. “Serà una cosa estranya per al jugador mateix i per a jugadors del nostre equip. Som professionals i cadascú fa el màxim per al seu equip. No cal donar-hi més voltes i concentrar-nos en els nostres jugadors. Com podem anul·lar el seu joc, com pressionar, on hem d’estar atents.” Koeman no podrà seure a la banqueta perquè el TAD no li ha concedit la cautelar i l’holandès insinua que se’l pot estar perseguint des dels estaments. “Sí, sento que és una cosa personal. Dir «Quin personatge» crec que no és insultar. No és raó per sancionar-me per dos partits. Llavors sí, hi ha alguna cosa més.” El tècnic del Barça, que no creu que el Real Madrid noti l’eliminació europea en la lliga, es va resistir a qualificar el partit de “decisiu” i manté que, si són capaços de guanyar els quatre partits, seran campions. Koeman va negar que hagi perdut confiança en Dembélé malgrat que en els últims partits no està tenint tanta presència i va lamentar no poder disposar d’Ansu Fati fins a la temporada vinent. “Li hem donat ànims. El pobre xaval ja fa molt temps que està lesionat... Ara el més important és que es posi bé per al curs que ve”, una temporada en què també espera que hi hagi Leo Messi. “El millor és que es quedi. Continues amb el millor del món.” Sobre la polèmica pel dinar a casa de l’argentí, el tècnic va preferir no fer valoracions.

Simeone, a buscar la primera

Simeone no ha guanyat mai un partit al Camp Nou. Ha disputat set partits de lliga, amb quatre derrotes i tres empats. “Alguna vegada ha de ser la primera”, deia. L’argentí no veu cap semblança amb el partit del 2014, quan l’Atlético va guanyar la lliga a Barcelona. “No n’hi veig cap. Aquell dia un equip havia de guanyar per ser campió i a l’altre li servien dos resultats. Ara, passi el que passi, quedaran encara molts punts en joc”, explicava Simeone, que va elogiar el rendiment de Luis Suárez i també el de Llorente.Simeone va lloar la trajectòria del Barça en aquesta lliga. “Han guanyat molts punts seguits, estan jugant bé i han aconseguit ressituar-se després de la primera volta amb un gran treball. Nosaltres intentarem portar el joc allà on més ens convingui”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)