Barça

Resposta a la UEFA: “Això és inacceptable”

Superlliga. El Barça, el Real Madrid i el Juventus denuncien amenaces i pressions, defensen el nou projecte, demanen diàleg i solucions i diuen tenir la llei del seu costat

Contundent comunicat del FC Barcelona, el Real Madrid i el Juventus com a resposta a les amenaces de la UEFA de sancionar els tres clubs que continuen ferms en el projecte de la Superlliga i al comunicat de divendres en el qual s’explicava com, els nou clubs que havien abandonat el projecte, havien pactat amb la UEFA el seu perdó i el seu retorn.

En un comunicat amb sis punts, els tres clubs denuncien amenaces i pressions de la UEFA perquè els fundadors abandonin el projecte, defensen amb arguments la creació de la nova competició, lamenten la posició dels nou clubs que es van desdir i demanen diàleg i solucions. A més, manifesten la seva seguretat de tenir la llei del seu costat en cas d’amenaces.

El primer punt del comunicat denuncia que els clubs fundadors “han rebut i continuen rebent amenaces, pressions i ofenses perquè abandonin el projecte. Això és inacceptable per un estat de dret i els tribunals ja s’han pronunciat sobre el projecte, ordenant a la FIFA i la UEFA que s’abstinguin mentre es tramita el procediment judicial de realitzar qualsevol actuació que pugui penalitzar els clubs fundadors”.

En el segon punt, defensen els arguments que va portar a dotze clubs a fundar el projecte. Entre ells, donar solució, amb una sèrie de reformes consensuades amb la UEFA i la FIFA, a la crisi socieconòmica per la que passa el futbol. També diuen que la Superlliga només es faria si era reconeguda per la UEFA i la FIFA i si els clubs podien continuar disputant les seves respectives competicions nacionals. El tercer objectiu era aportar estabilitat financera al món del futbol.

El tercer punt del comunicat indica que la competició s’entenia “com una oportunitat única per oferir als seguidors de tot el món el millor espectacle possible i augmentar l’interès per l’esport. També per impulsar el futbol femení a nivell global”.

En el quart punt, els tres clubs reconeixen que les reaccions contràries al projecte fan que hagin de reflexionar sobre els motius que les han provocat, però expliquen que és una irresponsabilitat abandonar un projecte que busca solucions al món del futbol.

En el cinquè punt, lamenten que els nou clubs penedits de la fundació de la Superlliga hagin pactat una sèrie de condicions amb la UEFA per ser perdonats. Creuen que la seva posició “és incoherent”.

Per últim, demanen diàleg i solucions a la FIFA i la UEFA “sense pressions del tot intolerables i amb respecte a l’Estat de Dret”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)