Barça

“Em veig d’entrenador del Barça la temporada vinent”

Koeman. El tècnic holandès no es mostra preocupat pel seu futur perquè va firmar per dos anys, reivindica que l’equip té un bon futur al davant i no dona la lliga encara per perduda

Com explicàvem en l’edició d’ahir, hi ha un debat intern en la junta directiva i la direcció esportiva sobre la idoneïtat de mantenir Ronald Koeman a la banqueta la temporada vinent si no és capaç de guanyar la lliga. Ara per ara, però, el tècnic holandès manté la calma sobre la seva possible continuïtat tot i que no pot evitar les preguntes sobre el seu futur just en el moment en què l’equip encara s’està jugant el títol de lliga. “Des del primer dia el president m’ha demostrat la seva confiança; per mi no és una cosa per la qual hagi d’estar preocupat, vaig signar dos anys d’entrenador i jo em veig com a entrenador l’any que ve. Hem quedat per parlar amb el president quan acabi la temporada. És més important aquest final de la lliga i no el meu futur.”

Koeman no se sent “infravalorat” perquè té el respecte dels que treballen amb ell, però sí que reclama que a l’hora de jutjar-lo d’aquí a dues setmanes s’analitzi tota la seva feina i no només els resultats. Com per exemple, el valor que dona a la consolidació de futbolistes joves. “Cal destacar Araujo, Mingueza, Pedri i Ilaix. Han agafat les oportunitats que tenim i les han aprofitat. Són el futur. Estem jugant amb molta gent jove i això sempre implica que falta maduresa, però és molt important de cara als pròxims anys.” Precisament, va recordar que contra l’Atlético van jugar dos migcampistes de 18 anys i dos defenses de 20. “Cal analitzar d’on venim, vam guanyar un títol, vam aspirar a un altre títol i queden tres jornades.”

Precisament, dos d’aquests joves són Mingueza i Ilaix, que només reforçaran el B de cara a l’ascens si el primer equip es queda sense possibilitats de ser campió. “Si arriba un dia que podem ajudar el B, com sempre, ens ajudem, però sabent que el primer equip és el més important.” Koeman es va mostrar comprensiu amb les crítiques del Madrid al VAR perquè “els entrenadors i els jugadors ja no sabem quan s’assenyalen unes mans, i això passa en tots els països, no només aquí...”. Va admetre que l’equip està arribant molt just de forces a aquest final de temporada. “Crec que l’equip va just, però igual que els altres equips. Hi ha molts jugadors que han jugat amb els seus països, són molts partits, i jugar al teu camp sense el teu públic costa més perquè no tens l’ajuda de la teva afició. Per això ens hem deixat molts punts a casa, i potser per això també hem guanyat més punts a fora. L’equip que arribi més fort físicament i mentalment, guanyarà.”.

El tècnic blaugrana no tira la tovallola. “Lluitarem fins a l’últim segon per guanyar la lliga. No és a les nostres mans, però no hem de cometre cap error més”, va assegurar Koeman, que va explicar que només va veure els vint primers minuts del Real Madrid-Sevilla per canviar al Milan contra el Juventus, perquè “em poso nerviós veient als altres equips”.

EL SEU FUTUR

Des del primer dia el president m’ha demostrat la seva confiança, per mi no és una cosa per la qual hagi d’estar preocupat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)