Barça

Toca posar pressió

El Barça necessita fer el ple i esperar que els dos equips de Madrid ensopeguin per poder ser campions, i la primera final és avui contra el Llevant, que desitja un punt

Després de l’ensopegada contra el Granada al Camp Nou, el Barça va deixar de dependre d’ell mateix i en necessitava una del Real Madrid per poder ser campió. Els de Koeman, però, van tornar a fallar empatant contra l’Atlético, també a casa, i el que ara necessita és que siguin els dos equips de Madrid els que ensopeguin en algun dels tres partits que queden fins al final de la temporada. L’empat dels de Zidane contra el Sevilla ha deixat els blaugrana com l’equip que ho té més complicat dels tres, però en una lliga com l’actual tot és possible. Ara bé, el que sí que és indiscutible és que el Barça no pot tornar a fallar més. No hi pot haver cap error més.

I la primera final serà avui al camp del Llevant. La prova més evident de la igualtat que es viu aquesta temporada en la lliga és que els blaugrana dormiran líders si s’enduen els tres punts del Ciutat de València, condició que perdrien demà si l’Atlético vencés la Real Sociedad, i si aquests no guanyen també podrien donar l’oportunitat al Madrid dijous de situar-se al capdamunt de la classificació guanyant el Granada. És a dir, podrien haver-hi tres líders diferents en una mateixa setmana.

El Barça, per tant, està obligat a guanyar per posar pressió als dos equips de Madrid, tampoc gaire fiables en aquest tram final de campionat. Perquè, com molt bé va dir Koeman, tots els equips que han disputat més d’una competició i han arribat lluny estan molt justos de forces. El joc blaugrana se n’ha ressentit. Després de complir els dos partits de sanció per haver-se dirigit al quart àrbitre com “quin personatge” en el partit contra el Granada, el tècnic holandès tornarà a asseure’s avui a la banqueta però no està previst que d’entrada faci gaires canvis en l’onze que ha jugat en els últims partits. Poc amant de les rotacions, Koeman ha repetit la mateixa convocatòria que contra l’Atlético, i el gran dubte que tenia era el de Sergio Busquets, amb una fissura maxil·lar arran de la seva topada amb Savic. Però ha entrat en la llista i possiblement serà en l’onze inicial perquè s’ha convertit en un futbolista imprescindible i sense substitut en la plantilla. Koeman no confia en Pjanic, i deixar-lo a la banqueta obligaria a situar De Jong de pivot i perdre la seva arribada. On sí que hi podria haver algun canvi és en la línia de tres centrals, amb l’entrada d’Araujo per Mingueza.

El Llevant, per la seva banda, sortirà a totes perquè només necessita un punt per segellar matemàticament la seva continuïtat a primera divisió. Un objectiu tan important per deixar-ho tot.

Messi, un malson per al Llevant, l’equip al qual va marcar el seu gol número 600 lluint el 10 a l’esquena

El Barça es jugarà bona part de les seves possibilitats en aquesta lliga al camp del Llevant, precisament on n’ha aconseguit dues en els últims anys. El conjunt valencià és també un rival propici perquè Leo Messi marqui un gol o sigui decisiu. L’argentí és un autèntic maldecap per al conjunt granota, que sempre han tingut dificultats per aturar-lo. De fet, un solitari gol del 10 blaugrana va servir als de Koeman per sumar els tres punts en el partit de la primera volta al Camp Nou. Precisament aquell gol va ser el número 600 lluint el número 10 del Barça a l’esquena, el 642 que feia de blaugrana en 743 partits i el 449è en la lliga. Messi ha disputat 20 partits de lliga contra el Llevant i li ha marcat un total de 22 gols i ha repartit 16 assistències. En la temporada 2007/08 va marcar un gol i va repartir dues assistències en els dos partits. En la temporada 2014/15 va aconseguir, entre tots dos partits, quatre gols i tres assistències. En la 2017/18, en el partit de la primera volta va sumar un gol i una assistència i en la segona no va jugar perquè no va ser convocat. Una temporada després va tornar a ser decisiu, amb dues assistències i quatre gols entre la primera i la segona volta. La temporada passada, el Barça va perdre al camp del Llevant per 3-1, però el gol blaugrana va ser de Messi, i en el partit al Camp Nou va fer les dues assistències a Ansu Fati en el 2-1 final. I els gols podrien haver estat més si no hagués fallat dos penals contra els granotes. El balanç de l’argentí contra el Llevant és demolidor. Ha jugat 20 partits contra ells, dels quals els resultats han estat 17 victòries, dos empats i només una derrota. Avui és un bon dia per continuar ampliant les xifres.

Paco López: “Neutralitzar el Barça és difícil”

L’entrenador del Llevant, Paco López, va reconèixer que s’enfronten a un gran equip i que a sobre s’hi estan jugant molt. “Neutralitzar el Barça és difícil. Com que solen portar ells el ritme, t’obliguen a jugar molt a prop de l’àrea, encara que no ho pretenguem; tractarem de tenir les nostres armes.” El tècnic va afegir: “Tenim ganes de fer un bon partit contra un rival superpoderós. És un dels millors equips de la lliga i té el millor jugador de el món.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)