Una segona part penosa per acomiadar-se gairebé del títol de lliga

Llevant-Barça (3-3) Els de Koeman guanyaven per 0 a 2 en el primer temps però es deixen empatar en un segon temps on cometen errades impròpies d’un equip que es jugava ser líder

Inexplicable. El Barça pràcticament ha dit adéu a la lliga després de deixar-se empatar contra el Llevant un partit que en el primer temps dominava per 0 a 2 amb gols de Messi i Pedri però que ha llençat a les escombraries en una nefasta segona part, quan fins i tot havia aconseguit reaccionar a un nefast inici tornant-se a posar per davant amb un gol de Dembélé. Però ni així. Un equip que es jugava ser líder no pot cometre els errors que han fet al Ciutat de València.

Se l’havia acusat de conservador, de faltar-li ambició en el partit contra l’Atlético i Koeman ha proposat dos canvis en l’onze inicial. Araujo s’ha situat com a central per la dreta i a la banda, en el lloc de Dest, no ha apostat per Sergi Roberto sinó que ha optat per Dembélé, de perfil molt més ofensiu.

I el Barça ha demostrat que volia el triomf des del primer minut. Ha sortit molt intens i en els primers cinc minuts ja s’ha pogut avançar amb dues rematades de Pedri, la segona molt clara, i després de dues bones passades de De Jong. Poc després ho ha intentat Messi en un llançament de falta. L’inici fulgurant s’ha anat diluint amb el pas dels minuts i el ritme ha baixat. El Llevant, sense inquietar, s’hauria pogut aprofitar d’una relliscada perillosa de Dembélé a prop de la seva àrea.

I quan més encallat en atac estava el Barça, Messi ha aparegut per obrir la llauna amb un gran gol. Centrada d’Alba des de l’esquerre, la pilota toca en un defensa i la deixa franca perquè Messi amb una voleia fantàstica superi Aitor. Poc després l’argentí ha rematat desviat. El Llevant s’ha aprofitat d’una pèrdua de Busquets per fer el seu primer avís amb un xut de Bardhi ben aturat per Ter Stegen. Però el Barça ha volgut tallar la possible reacció amb el segon gol, de Pedri, que s’ha aprofitat d’una gran cavalcada de Dembélé per la dreta, que ha sabut aguantar perfecte abans de fer la passada enrere perquè el canari definís. I abans del descans Busquets, que ha jugat amb màscara protectora, ha pogut fer el tercer després de pentinar una molt bona centrada de Messi.

Sergi Roberto ha entrat per Araujo, que tenia molèsties. La segona meitat ha començat amb una nova ocasió de Messi, que ha obtingut resposta en un cop de cap de Roger aturat per Ter Stegen. El Llevant ha fet un parell d’arribades amb perill perquè s’ha aprofitat de pèrdues del Barça en la sortida. Estaven avisant i el Llevant ha aconseguit empatar amb dos gols en dos minuts. El primer de Melero després d’anticipar-se a Sergi Roberto després d’una centrada per la dreta i el segon, de Morales, després d’una pèrdua de Messi en el mig del camp. Definició espectacular del Comandante.

El partit apuntava a tragèdia però els blaugrana, han reaccionat ràpid al gol de Morales i Dembélé ha tornat a posar per davant el Barça amb una gran definició després que una pilota lluitada entre Griezmann i Miramón acabés als seus peus. Però ha estat un miratge. El Llevant no s’ha enfonsat i s’ha aprofitat de la relaxació blaugrana i dels canvis fets per Koeman per tornar a empatar en una jugada plena d’errors del Barça. Relliscada de Dest que no tapa una centrada de Toño, que remata Sergio León anticipant-se a Piqué i superant Ter Stegen al primer pal. A la deses perada, Koeman ha fet entrar Riqui Puig però no ha servit de res.