Barça

Autoritzen la tornada del públic a LaLiga i l’ACB en els territoris en fase 1, que Catalunya no assoleix

Covid-19

El consell de ministres del govern espanyol ha decidit atendre la petició del CSD i de LaLiga per tornar a permetre la presència d’aficionats en els tram final de la lliga de primera i segona divisió A i també de l’ACB, competicions professionals que entren en la recta final. Malgrat tot, no és una autorització universal, ja que només hi tindran accés els territoris que estiguin en fase 1, equivalent a una incidència acumulada de la pandèmia inferior a 50 –i alguna dada més que ho pot matisar–, situació que a dia d’avui no assoleix cap demarcació ni ciutat catalana de les afectades. Ho han anunciat el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribe, i la de Sanitat, Carolina Darias.

L’autorització té diversos límits. Primer, que el públic haurà de ser local i l’haurà de gestionar el club local. No es podrà superar el 30 per cent de l’aforament, amb un topall màxim de 5.000 aficionats en qualsevol cas. En la lliga de primera divisió s’aplicarà a les dues últimes jornades. A segona A, en principi està pensat també per les dues últimes jornades, però el ministre Uribes ha deixat la porta oberta a ampliar-ho, donant a entendre que s’ha tingut pressa per tancar l’acord per primera divisió i que per a segona i l’ACB se n’ha de parlar més.

Pel que fa al futbol professional, la possible diferència de tracte entre clubs no ha de causar cap problema. El president de LaLiga, Javier Tebas, va anunciar dimarts en un esmorzar de l’agència Europa Press que els 42 clubs professionals havien acceptat per unanimitat aquesta hipòtesi, que és a prop de complir-se perquè hi ha una diferència enorme entre la incidència de la pandèmia a 14 dies si es tracta de Vila-real (50),el València (41) o l’Elx (31) per una banda o Barcelona (160), Sabadell (223) o Girona (382) de l’altra. Si s’analitza la incidència a 7 dies, les ciutats i demarcacions catalanes tampoc complirien el criteri.

En el cas de l’ACB, la tornada d’aficionats s’enfoca més cap a les eliminatòries pel títol i, per tant, s’està pendent de concretar els detalls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)