Barça

Champions

Final Chelsea-Barça

Cita amb el gol al Gamla Ullevi

Jenni Hermoso i Fran Kirby (6 gols), també Lieke Martens (5), aspiren a aixecar la seva primera Champions i ser la màxima golejadora del torneig

El futbol europeu enyora Ada Hegerberg. La noruega, a l’ombra des del gener del 2020 per culpa del seu calvari amb les lesions, és la màxima golejadora històrica de la Champions (53 gols), però ni ella ni l’hegemònic Olympique de Lió seran en la gran final de Göteborg. Es busca nou campió i també nova reina. La internacional noruega ha estat la màxima golejadora de la gran competició continental en dues de les últimes sis edicions (8 gols el curs 2017/18 i 13 gols el 2015/16), però un trencament en el lligament creuat del genoll dret i una posterior fractura de tíbia han deixat Europa òrfena dels seus gols des de fa ja més d’un any.

Hegerberg va perdre’s per lesió l’última final, Wolfsburg-Lió (1-3), i ara viurà des de la distància com el Barça o el Chelsea succeeixen l’equip francès en el tron. Partidàs en majúscules i congregació d’estrelles al Gamla Ullevi. Sandra Paños i Ann-Katrin Berger tindran feina a totes dues porteries. Jenni Hermoso i Fran Kirby, empatades a 6 gols, buscaran tocar el cel de Göteborg amb les mans, guanyar la seva primera Champions i erigir-se en la màxima golejadora del campionat en l’actual edició. És el mateix somni que persegueixen Lieke Martens (5 gols), Asisat Oshoala (4), Pernille Harder (4) i Sam Kerr (3). Cinc de les sis màximes golejadores d’aquesta temporada a Europa seran damunt la gespa del Gamla Ullevi. Sam Mewis (Manchester City, 5 gols), com Hegerberg, mirarà la batalla des de fora del ring.

La temporada 2019/20 es va produir un triple empat a 10 gols entre Vivianne Miedema (Arsenal), Emueje Ogbiagbevha (Minsk) i Berglind Thorvaldsdóttir (Breidablik). Ara, Hermoso i Kirby es presenten com les dues grans favorites. En la lliga anglesa, l’australiana Sam Kerr (21 gols) ha estat la màxima golejadora del Chelsea i Kirby ha estat segona (16). Un doblet de l’anglesa en l’última jornada contra el Reading (5-0) va guiar el seu equip cap al títol de lliga. També va ser determinant el seu olfacte de gol en el partit de tornada de les semifinals de la Champions contra el Bayern (4-1). Moment dolç de la dorsal 14 del Chelsea, que acumula dos doblets en tres partits en aquest mes de maig. Kirby ha marcat contra el Bayern, el Wolfsburg, l’Atlético i el Benfica.

Determinant ha estat també Jenni Hermoso per tal que el Barça hagi arribat a la final. Gol de la madrilenya en la visita a París contra el PSG en les semifinals, gol a Monza contra el City a quarts, hat-trick contra el Fortuna Hjørring a vuitens i gol contra el PSV en el debut. Seu va ser el primer gol del Barça en aquesta Champions. Quatre minuts va necessitar a Eindhoven. “El meu repte és aixecar el trofeu. Ser la màxima golejadora també seria bonic, però el meu gran objectiu és guanyar aquesta Champions.” “Al davant tindrem un gran rival, amb futbolistes top. Kirby està fent molts gols i té molt desequilibri, Harder és una de les millors del món i a Sam Kerr també la coneixem. Tenim un bon bloc per poder frenar-les, però espero que cap de les tres tingui un bon dia”, va dir Hermoso dimecres en el Media Day.

També presenta candidatura Lieke Martens. El seu doblet a l’Estadi Johan Cruyff en la tornada contra el PSG va classificar el Barça per a la final i la situa amb 5 gols, un més que la danesa Pernille Harder, una de les grans figures d’aquest Chelsea i màxima golejadora de la Champions el curs 2018/19 amb el Wolfsburg (8 gols).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)