Barça

El gran dia

El Barça buscarà avui la glòria eterna contra el Chelsea, a Göteborg, i convertir-se així en el primer club europeu capaç de guanyar la Champions en categoria femenina i masculina

Serà la segona final per a les blaugrana en els últims tres anys i la primera sense la presència d’almenys un equip francès o alemany des del 2006/07

Jenni Hermoso, Graham Hansen, Lieke Martens, Mapi León, Pernille Harder, Sam Kerr, Melanie Leupolz, Fran Kirby... Congregació de talent avui al Gamla Ullevi de Göteborg (21 h, TV3 i Barça TV). Després d’un lustre de totalitarisme absolut de l’Olympique de Lió, guanyador de les últimes cinc edicions (set títols en total), el Barça i el Chelsea lluitaran aquesta nit per aixecar la seva primera Champions. Serà l’estrena de les britàniques en una final de la màxima competició continental i la segona final per a les blaugrana en els últims tres anys. El campió de la lliga espanyola i el campió de la lliga anglesa, cara a cara.

Després del desencís del 2019 a Budapest –final perduda contra l’Olympique (4-1)–, el Barça intentarà abraçar avui el seu somni i convertir-se en el primer club del món capaç de guanyar una Champions en categoria femenina i masculina, una circumstància que també té a l’abast el Chelsea, que fins i tot aspira a la doble corona en aquest mes de maig. Els aficionats blues tenen un ull posat a Göteborg i l’altre a Porto, en la final del 29 de maig contra el Manchester City de Guardiola.

La d’avui serà la final número 20 de la Champions. Mai cap equip del futbol espanyol l’ha guanyat. De fet, serà la primera final sense la presència d’un club francès o alemany des del 2007, quan aleshores l’Arsenal va imposar-se a l’Umea suec. Dolços records porta aquella final a l’actual entrenadora del Chelsea. Emma Hayes formava part d’aquell staff. Ara aspira a guanyar la seva segona Champions. Seria la primera per a Lluís Cortés, que recentment ha renovat el seu contracte fins al 2022, amb opció a un altre any. No ha estat l’única renovació dels últims dies. També la portera Sandra Paños arriba a la final amb l’ampliació de contracte sota el braç.

El Barça arriba a la cita en un gran moment de forma i anímicament endolcit pel títol de lliga aconseguit fa set dies a Tenerife gràcies a la victòria assolida contra el Granadilla, amb gol de Bruna Vilamala (0-1), que combinada amb l’empat del Llevant en la seva visita al camp de l’Espanyol (1-1) van donar el títol a les blaugrana de manera matemàtica. La segona lliga en dos anys. També el Chelsea va conquerir diumenge la lliga anglesa després de golejar 5-0 el Reading en l’última jornada. Vides paral·leles dels dos finalistes.

L’equip de Lluís Cortés ha guanyat els 26 partits de lliga que ha jugat, però és que des d’aquella última derrota europea contra el Wolfsburg el mes d’agost, acumula una ratxa espectacular de 35 victòries, 2 empats i només una derrota en els últims 38 partits oficials comptant totes les competicions. I atenció a la dada: 166 gols a favor i només 13 en contra.

Emma Hayes té l’única baixa de la lesionada Maren Mjelde, mentre que Cortés no podrà comptar amb la central Andrea Pereira, sancionada. És una baixa sensible que obligarà a reubicar Patri com a parella de Mapi León a l’eix de la defensa i Hamraoui entrarà en el pivot. El gran dubte és la presència d’Alexia Putellas. En la sessió d’ahir al Gamla Ullevi va entrenar al marge, amb un aparatós embenat a la cuixa esquerra. Oshoala, sense l’alta, sí va entrenar a bon ritme.

Olympique de Lió 7 títols
FFC Frankfurt 4
Wolfsburg 2
Turbine Postdam 2
Umea 2
Arsenal 1
Duisburg 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)