Barça

Acabar dignament

El Barça posa avui punt final a la lliga al Camp Nou contra el Celta quasi sense possibilitats de guanyar el títol i amb el repte d’acabar bé la temporada per començar a pensar en el futur

Els números encara no descarten el Barça en la lluita per la lliga però només un miracle permetria que els de Koeman s’alcessin amb un títol que ells mateixos van començar a deixar escapar en el partit contra el Granada al Camp Nou, quan tenien l’ocasió de situar-se líders i dependre d’ells mateixos per ser campions, que se’ls va complicar moltíssim en ser incapaços de superar l’Atlético de Madrid també a casa i que pràcticament van enterrar amb un altre empat, aquest cop al camp del Llevant. Massa oportunitats desaprofitades després de la gran remuntada iniciada el 2021, però que l’equip no ha pogut culminar en el moment decisiu i quan tenia els seus principals rivals en línia descendent.

Però encara que possiblement els dos partits que queden els sobrin, a la majoria de jugadors, les matemàtiques encara els donen possibilitats, així que l’objectiu avui contra el Celta (18:30 h) no pot ser cap altre que sumar els tres punts i posar punt final a la temporada al Camp Nou de la manera més digna possible. Una altra ensopegada contra l’equip de Vigo donaria sensació de deixadesa en un final de temporada que ja ha estat prou decebedor tenint en compte com s’ha acabat esfumant el títol. El diagnòstic el va encertar de ple Sergio Busquets després de l’empat contra el Llevant. Massa errades, massa gols encaixats amb facilitat; en definitiva, poca constància i solidesa durant tot el campionat, malgrat els pics de bon joc fets durant els mesos de març i abril, sobretot.

Lògicament, hi haurà canvis en l’onze perquè l’equip té algunes baixes importants, com ara la de De Jong, sancionat per acumulació de targetes grogues. El seu lloc serà per a Ilaix Moriba, que, a diferència de Mingueza, de moment es queda en el primer equip. El defensa del planter reforça el filial de García Pimienta en el play-off d’ascens. De cara a aquest partit, Koeman podria recuperar el sistema 4-3-3 amb Dest i Alba als laterals, Piqué i Lenglet a l’eix, amb Busquets, Pedri i Ilaix al mig del camp i al davant Messi, Griezmann i Dembélé.

Precisament, una de les coses que s’han criticat al tècnic holandès és que ha estat excessivament poruc en alguns plantejaments, i la tornada al sistema habitual del Barça en els últims anys, amb tres davanters, és un primer pas per arreglar-ho.

El Celta, 8è en la classificació, té molt complicat entrar en competicions europees, però vol esgotar les seves possibilitats. Amb Coudet a la banqueta han reaccionat i sumen quatre triomfs seguits. El duel no serà fàcil.

Koeman: “És important tenir la confiança del club. Puc i vull continuar, si és així”

Ronald Koeman ha estat protagonista aquesta setmana perquè es va reunir amb Joan Laporta al restaurant Via Veneto de Barcelona per parlar de passat, present i futur. Ahir el tècnic no va voler donar excessius detalls de la trobada perquè espera tornar a parlar amb el president quan acabi la temporada, però sí que va utilitzar la roda de premsa prèvia al duel contra el Celta per reivindicar la seva feina al capdavant de l’equip. I no està decebut amb els jugadors malgrat el mal final de temporada. “No estic decebut amb els meus jugadors. Per a ells també ha estat un any molt complicat. Hi ha cinc o sis jugadors que han perdut 35 o 40 partits en totes les competicions. Només vam poder fitxar un jugador. Es poden discutir els canvis durant un partit, ni un problema amb això. L’afició ha vist un equip que ha fet partits fantàstics, que ha demostrat tenir molta gana, reconec que no vam guanyar de vegades partits clau, com ara el del Llevant en la segona part, que no va ser del nivell que hem de donar. L’equip té futur. Si podem fitxar el que pensem que falta per fer un pas endavant podem estar il·lusionats amb l’any que ve.” Koeman assegura que la plantilla li dona suport i que se l’ha de valorar per la feina de tota la temporada. “Per mi cal jutjar la temporada sencera. Hi ha hagut dificultats. Estem decebuts per no haver aprofitat l’ocasió de ser líders. No ho vam fer. L’important per a un entrenador és sentir que tens la confiança del club. Puc i vull continuar, si és així. Vam quedar per parlar després de la temporada i és un moment oportú per al club. Veig molt marge de millora, no és un camí que acabi aquesta temporada, hi ha dades impressionants sobre la nostra millora. Hi ha moltes coses positives al meu entendre. Dir que tot ha estat perfecte fa dues setmanes i ara que tot és horrible no és just.” Aquestes últimes setmanes s’ha sentit “maltractat” per la premsa. Pel que fa a la lliga, el tècnic holandès va assegurar que no tiren la tovallola i va desitjar sort a l’equip femení en la final de la Champions. “És molt important per a elles i per al club guanyar-la.”

Coudet: “Ens enfrontem a un dels millors”

L’entrenador del Celta de Vigo, Eduardo Coudet, va reconèixer que el duel contra el Barça serà d’una gran exigència. “Ens enfrontem a un dels millors equips del món. Intentarem fer un gran partit”, va afirmar. El tècnic del conjunt gallec considera que la clau per obtenir un bon resultat és jugar amb molta “concentració” i ser “intel·ligents” quan els toqui atacar per aprofitar les ocasions que puguin tenir durant el partit al Camp Nou.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)