Campiones d’Europa

Champions League. Exhibició del Barça en la final contra el Chelsea, amb gols d’Aitana, Alexia, Graham Hansen i Leupolz en pròpia porta

L’equip femení del FC Barcelona ha fet història aquesta nit, a Göteborg, en guanyar, i de quina manera, la seva primera Champions League. Vestides de rosa, les jugadores blaugrana han esclafat el Chelsea per 0-4, amb gols de Leupolz en pròpia porta, Aitana Bonmatí, Alexia Putellas i Caroline Graham Hansen, en una primera part per emmarcar.

No podia començar millor el partit: quan no s’havia complert el primer minut, un xut al travesser de Lieke Martens ha caigut a dins de l’àrea i, després que Jenni Hermoso lluités la pilota, Melanie Leupolz ha marcat en pròpia porta. Els minuts següents han estat frenètics, les angleses han pogut empatar de seguida i el Barça també ha estat a prop del segon. En tot cas, no han hagut d’esperar gaire les jugadores de Lluís Cortés per tornar a celebrar un gol ja que, en el minut 12, una magnífica maniobra de Martens i Graham ha acabat amb una falta sobre Jenni Hermoso a dins de l’àrea que l’àrbitre no ha dubtat a xiular i el VAR a ratificar. Alexia s’ha encarregat de transformar la pena màxima i el Barça s’ha vist amb un generós avantatge quan encara no s’havia jugat un quart d’hora de la final.

El festival, però, no s’ha aturat. Aitana Bonmatí s’ha sumat a la festa i en el minut 20, ha culminat una magnífica combinació d’atac, en què també han participat Martens, Hermoso i Alexia, enviant la pilota a la xarxa. En el 36, una nova genialitat de Lieke Martens ha deixat Caroline Graham Hansen sola davant la porteria i la noruega no ha fallat. El cas és que a la mitja part s’ha arribat amb un concloent 0-4 després d’un recital de joc del Barça.

El Chelsea ha sortit disposat a retallar la diferència en la segona part i, durant ben bé un quart d’hora ha posat setge a l’àrea de Paños. Ha estat aleshores quan Mapi León i, sobretot, Patri Guijarro han fet una exhibició de solvència defensiva. El cas és que l’equip londinenc no ha disposat de cap oportunitat clara i, de mica en mica, ha anat decreixent la seva fogositat. De fet, el Barça ha pogut trobar espais per continuar portant el perill a l’àrea de Berger i el cinquè gol ha pogut arribar en unes quantes ocasions. Per altra banda, Cortés ha anat donant entrada a jugadores de refresc -Losada, Oshoala, Melanie, Mariona i Crnogorcevic- perquè el seu equip no notés el cansament i s’ha arribat al final de la final sense gaires patiments.