Barça

Volen fer caixa

El Barça es quedarà Emerson en propietat amb la intenció principal de vendre’l després, perquè és un jugador amb ofertes i pensen que en poden treure 25 milions d’euros. Si no, se’l quedaran

Si volen el cent per cent dels seus drets, cal pagar al Betis uns 9 milions, que esperen rebaixar amb Miranda, a qui tenen possibilitat de renovar per dos anys

Encara queda per disputar-se el partit contra l’Eibar, però la lliga per al Barça ja es pot donar per acabada. Ara ja toca pensar en clau de futur i començar a prendre decisions esportives, que no seran poques. El club blaugrana vol fer una renovació profunda de la plantilla, però topa amb la fragilitat econòmica i, per tant, caldrà fer caixa amb les vendes i rascar diners en totes i cadascuna de les operacions que faci en aquest mercat de fitxatges. I en aquest sentit, té un actiu a Sevilla que podria deixar una quantitat considerable de diners o bé serviria per reforçar la plantilla de cara a la temporada vinent.

Ens referim a Emerson, el lateral dret que el Barça va comprar conjuntament amb el Betis i que ha jugat cedit al club verd-i-blanc les dues últimes temporades. El club blaugrana ja té decidit adquirir el cent per cent dels seus drets federatius, amb el principal objectiu de vendre’l, perquè el brasiler és un jugador amb cartell i pel qual s’han rebut força ofertes. En el seu contracte s’estipula que el Barça ha de pagar nou milions d’euros al Betis si vol el cent per cent del futbolista: els sis que els andalusos van abonar a l’Atlético Mineiro més els tres que va acordar el Barça per la cessió. El club blaugrana, però, vol estalviar tot el que pugui, perquè la seva situació econòmica així ho requereix, i vol rebaixar aquesta quantitat de nou milions incloent Miranda en l’operació. El jove vol continuar al Betis i el Betis el vol, si bé la situació contractual de Miranda no és fàcil. Acaba contracte, però el Barça té la possibilitat de renovar-lo per dos anys més i, lògicament, no el pensen deixar anar així com així.

El conjunt blaugrana sap que el Betis no valorarà Miranda en nou milions perquè ja acaba contracte, però s’intentarà rebaixar tot el que es pugui. La clau serà trobar un acord beneficiós per a les tres parts. Els altres números que cal fer són per Emerson, perquè si el Barça li troba un comprador haurà de compartir amb el Betis una part dels guanys, que poden variar en funció de si paga els nou milions o no. El FC Barcelona no es planteja vendre Emerson per menys de 25 milions d’euros. Si no troba ningú que els pagui, es quedarà amb el brasiler i passaria a formar part de la plantilla, malgrat que consideren que no és el lateral ideal per al Barça. Si bé al club valoren molt positivament la seva fortalesa física, el veuen molt brusc amb la pilota. Però en cap cas consideren que sigui una nosa si al final se l’han de quedar. El més probable, de fet, és que acabi fent la pretemporada amb el primer equip blaugrana. Potser no tota, però sí una part. Emerson ja s’ha il·lusionat amb la possibilitat de ser jugador blaugrana la temporada vinent i, segons va informar la Cadena SER, ja hauria estat buscant cases per Barcelona i en tindria una del seu gust. El jugador vol fer un salt en la seva carrera després d’haver estat un futbolista important al Betis, equip en què ha disputat aquest curs 33 partits de lliga i ha fet un gol. En la copa del Rei va participar en quatre i també va marcar en una ocasió.

La posició de lateral dret

En principi, la posició de lateral dret el Barça la té força ben coberta, perquè l’estiu passat va fitxar Sergiño Dest, un futbolista molt jove i en el qual es tenen dipositades moltes esperances. Després del seu primer any, la direcció esportiva del club continua estant convençuda que la van encertar amb el seu fitxatge, perquè té el perfil ideal per ser el lateral dret del Barça durant molts anys, però també consideren que ha de millorar moltíssim en un aspecte molt important, la concentració. Creuen que la perd ràpidament i que es distreu amb molta facilitat. Si soluciona aquest dèficit, no tenen dubtes que el seu rendiment millorarà molt.

Com a lateral dret, també ha jugat Sergi Roberto, i en tota aquesta operació, a més a més, també cal tenir en compte què passarà finalment amb el reusenc, que no té del tot assegurada la continuïtat, tal com va passar l’estiu passat. Se sap que l’oferta de renovació que li van fer no li va fer el pes, i el club, a hores d’ara, no està disposat a millorar-la gaire.

25

milions

vol el Barça per ell

EL BARÇA

Si no pot cobrar el que vol pel lateral brasiler, no descarta que es quedi a l’equip

CONDICIONANTS

També dependrà del que pugui passar aquest estiu amb Sergi Roberto

EMERSON

Ja s’hauria buscat casa a Barcelona perquè la seva prioritat és vestir de blaugrana

INFORMES

A favor, la seva fortalesa física; en contra, que és massa brusc amb la pilota
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)