Barça

Kun Agüero: rebaixa a la vista

El crac argentí serà el primer fitxatge de l’era de Laporta i estaria disposat a cobrar uns cinc milions d’euros per temporada (una rebaixa salarial superior al 50%), conscient de les dificultats econòmiques actuals d’aquest Barça

L’últim gol del Kun Agüero contra el Barça va ser el 24 de febrer del 2015 a l’Etihad Stadium, en la Champions (1-2). El seu últim gol al Camp Nou l’hem d’anar a buscar molts més anys enrere. Va ser amb la samarreta de l’Atlético de Madrid, el 19 de setembre del 2009 (5-2). Aquell dia el Barça de Guardiola va golejar l’equip madrileny amb gols de Messi (dos), Ibrahimovic, Dani Alves i Keita. Agüero i Forlán van marcar per a l’Atlético. Dotze anys després d’aquell partit, el barcelonisme confia poder celebrar ara gols del Kun amb la samarreta blaugrana. L’argentí serà el primer fitxatge de l’era de Laporta. Fa dies que se’n parla, però en les últimes hores han transcendit xifres del possible futur contracte d’Agüero. El futbolista estaria disposat a rebaixar-se la fitxa salarial molt més del que estava previst inicialment. S’ha filtrat un contracte de dues temporades (2023), a raó de cinc milions d’euros per temporada, és a dir, gairebé un 60% menys del que cobra actualment al Manchester City. L’esforç econòmic d’Agüero s’ajusta a la política d’actuació del Barça, que també vol que alguns dels pesos pesants del vestidor es rebaixin substancialment el sou. El fràgil estat de la tresoreria del club obliga a prendre aquest tipus de decisions i allunya el Barça de la possibilitat de fer grans inversions en aquest proper mercat d’estiu. El Kun arriba amb la carta de llibertat i això és bàsic. L’euro al davant de la pilota.

Amb Agüero el Barça s’assegura un davanter contrastat, que pot assumir perfectament el rol de davanter revulsiu i millorar les prestacions que pot oferir ara mateix un jugador com ara Braithwaite. A punt de complir els 33 anys (2 de juny), Agüero vindria al Barça a ser suplent, però a millorar el fons d’armari. El jugador desitja tornar a la lliga espanyola i a ningú se li escapa que és una carta clau que ha decidit jugar Laporta per aplanar la renovació de Leo Messi.

L’objectiu del Barça és signar l’acord després de la final de la Champions que el Manchester City jugarà el 29 de maig a Porto contra el Chelsea. Algunes informacions assenyalen fins i tot el 5 de juny com el dia de la seva presentació. El cas és que Sergio Agüero té doble cita amb l’Argentina abans que comenci la copa Amèrica. El dia 3 de juny l’Argentina juga contra Xile a Santiago i el dia 8 té partit contra Colòmbia a Barranquilla. Aquests dos compromisos són classificatoris per al mundial de Qatar del 2022. El debut de l’albiceleste en la copa Amèrica està fixat per al dia 13, contra Xile, a Buenos Aires. El Barça desitjaria haver pogut moure fitxa abans i que el jugador disputés la copa Amèrica havent signat ja el nou contracte.

Or olímpic a Pequín el 2008, dues vegades campió del mundial sub-20 (2005 i 2007) i present en tres copes del món (2010, 2014 i 2018), Agüero veu la seva arribada al Camp Nou com un nou gran repte en la seva carrera professional. Ha guanyat la Premier en cinc ocasions. Ara vol la lliga.

AGENDA ATAPEÏDA

El club vol que signi després de la final de Porto i abans de la copa Amèrica

2020/21

Aquest curs ha marcat només 4 gols i ha fet una assistència en 682 minuts

IDEES CLARES

Sempre ha prioritzat jugar amb Messi per damunt d’un salari alt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)