Barça

Messi marxa de vacances més dins que fora

La pregunta. L’argentí no jugarà a Eibar. Tornarà a vestir de blaugrana? Les dues parts són optimistes

Lionel Messi ja està de vacances. L’argentí, que ha marcat 30 gols en la lliga i que té assegurat el seu vuitè trofeu Pichichi, el cinquè consecutiu, ja no es va entrenar ahir i avui no viatjarà a Eibar amb l’equip. “Hi ha tres o quatre jugadors que han fet un gran esforç en tots els sentits. Messi, De Jong i Pedri han jugat sempre. Pedri anirà a l’Eurocopa, Messi, a la copa Amèrica i els he de protegir. De Jong va descansar l’altre dia per sanció i sí que va Eibar”, va explicar Ronald Koeman per justificar les absències tant del canari com de l’argentí en l’últim i intranscendent partit de lliga.

Messi tindrà ara uns dies de descans abans de posar-se a les ordres del seleccionador argentí, Lionel Scaloni, per disputar primer una doble jornada de partits de classificació per al Mundial de Qatar i després la copa Amèrica, que comença el 13 de juny i es jugarà només a l’Argentina després de la renúncia de Colòmbia, coorganitzadora, per la pandèmia de la Covid-19. I el de Rosario, que té al davant el repte de guanyar un trofeu que no ha guanyat mai, a casa, ha començat les vacances sense haver definit encara el seu futur.

La pregunta és: haurà jugat Messi el seu últim partit de blaugrana? L’argentí va voler marxar l’estiu passat, però l’anterior president, Josep Maria Bartomeu, no el va deixar. Amb el nou, Joan Laporta, té molt bona relació i hi ha hagut uns quants apropaments per ampliar la relació contractual de Messi amb el club, que acaba el 30 de juny, però encara no hi ha hagut cap acord, tot i que des del club cada vegada es mostren més optimistes i creuen que acabarà renovant. Això sí, esperen que la resposta definitiva no es demori i que l’acord arribi abans que comenci la copa Amèrica perquè saben que la planificació de la temporada vinent no serà igual amb Messi o sense Messi en el Barça. “Espero que Leo estigui molts més anys aquí. Aquesta temporada ha tornat a demostrar que és únic. Com a persona i com a professional, un 10. El Barça, amb Messi, té molt més futur que sense Messi”, deia ahir Koeman, que explicava què hauria de fer el club si l’argentí decidís marxar. “Hauríem de formar uns altres jugadors, buscar més efectivitat, buscar aquests 30 gols.”

I si en el club són optimistes amb la renovació de Messi, també ho són des de l’entorn de l’argentí. Des d’on continuen explicant que la decisió final està més lligada al projecte esportiu que li pugui oferir Laporta per tornar a guanyar títols que a l’oferta econòmica que se li proposa. En aquest sentit, des de la directiva blaugrana se li ofereix un contracte a la baixa, cobrant la meitat del que guanya ara, per dues temporades. Això sí, tots els diners que perdria ara els recuperarà més tard. Perquè el club li ofereix un contracte de llarga durada perquè quedi lligat al Barça una vegada decideixi retirar-se del futbol, tenint en compte que l’argentí voldria jugar un parell d’anys als Estats Units.

Però el que és més important per a l’argentí és que els nous gestors siguin capaços de construir un nou projecte esportiu que li garanteixi poder tornar a lluitar pels títols. Messi ha vist com el president Laporta està disposat a fer una revolució en la plantilla després del mal final de lliga de l’equip de Koeman i és conscient que faran falta sis o set reforços per poder ser competitius després d’haver gaudit ja aquesta temporada d’alguns jugadors com ara Pedri i De Jong.

Un dels reforços que ja té lligat el Barça per a la temporada vinent és el del davanter centre Sergio Agüero, que signarà per dues temporades i arribarà amb la carta de llibertat des del Manchester City. L’arribada del Kun està molt lligada a la continuïtat de Messi. Tots dos són molt amics i companys de selecció. El seu fitxatge es podria anunciar després de la final de la Champions.

KOEMAN

Diu que l’ha de protegir i afirma que és un 10 com a persona i com a professional

MESSI

Aposta per la renovació, però vol tenir un projecte esportiu per guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)