Barça

Sacsejada a les seccions

Barça. Xavi O’Callaghan serà el mànager esportiu de l’handbol blaugrana en substitució de David Barrufet i Txus Lahoz també serà rellevat com a màxim responsable del futbol sala

Les seccions professionals del Barça, bàsquet al marge, estan patint una sacsejada en tota regla des de l’arribada de la directiva presidida per Joan Laporta i ahir es van conèixer els pròxims acomiadaments dels mànagers esportius de l’handbol, el llegendari David Barrufet, i del futbol sala, Txus Lahoz. A principis de setmana ja va transcendir que Toni Miró tampoc no continuaria al capdavant de l’hoquei sobre patins i que Gabi Cairo serà el responsable de les seccions no professionals i també exercirà funcions de representativitat de l’hoquei. El nou director d’Esports Professionals, Xavier Budó, ha estat l’encarregat d’anunciar els acomiadaments als implicats. El substitut de Barrufet serà un excompany seu del dream-team, Xavi O’Callaghan (l’Hospitalet de l’Infant, 1972), que a més d’exercir de mànager de gestió dels tres esports (handbol, futbol sala i hoquei) serà el mànager esportiu de l’handbol.

Des que es va confirmar la sortida de Xavi Pascual com a entrenador del Barça, fa un parell de setmanes, ja es podia intuir que tampoc no continuaria al capdavant de la secció David Barrufet, amb qui han treballat de bracet les últimes temporades intentant confeccionar algunes de les plantilles més poderoses d’Europa. De fet, tant l’un com l’altre tenen la possibilitat de marxar per la porta gran si el cap de setmana del 12 i 13 de juny el Barça és capaç de triomfar a Colònia i aconseguir així l’anhelada desena copa d’Europa, un títol que es resisteix des del 2015. A O’Callaghan, que des del juliol del 2018 ha estat el director de l’oficina del Barça a Nova York, aquests càrrecs no li vindran de nou, perquè ja els havia exercit abans de fer el salt als Estats Units.

Pel que fa al futbol sala, Txus Lahoz és el mànager esportiu de la secció des del juny del 2016. Lahoz, que ja estava en l’organigrama de la secció, va arribar al càrrec juntament amb Andreu Plaza en substitució de Marc Carmona, que aleshores compaginava les tasques d’entrenador i de director esportiu. S’haurà de veure si la sortida de Lahoz comporta també l’adeu del tècnic gironí.

Barrufet: “No esperava que em despatxessin”

David Barrufet, l’encara mànager esportiu de l’handbol, ha confirmat el seu pròxim acomiadament: “Dimecres em van comunicar que no continuaria ni al capdavant de la secció ni al club al final de la temporada, perquè es busca un nou projecte.” L’exporter admet que la decisió el va agafar per sorpresa: “Potser m’esperava que fos rellevat al capdavant de la secció, però no que se m’acomiadés. Ha estat un moment molt dur.” Després d’aquestes declaracions, el president Joan Laporta va mantenir una conversa telefònica amb Barrufet en què li va recordar la promesa electoral de reduir les direccions tècniques d’algunes seccions i es van instar a mantenir contactes per si en els reajustaments de l’àrea administrativa de l’entitat pot desenvolupar alguna funció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)