Barça

La primera gran decisió

Finalitzada la temporada, Laporta ha de decidir si respecta el segon any de contracte de Koeman o bé si aposta per un relleu a la banqueta

El tècnic no les té totes i vol que li parlin clar, i alhora es reivindica i vol continuar

El Barça va posar punt final a la temporada amb un trist triomf al camp de l’Eibar i la feina ara es traslladarà als despatxos de la ciutat esportiva i als de les oficines del club al Camp Nou. Hi ha una feinada de por i el Barça no es pot permetre perdre ni un minut. Arriba l’hora de les grans decisions i la primera és escollir qui comandarà l’equip des de la banqueta la temporada vinent. Perquè, en el dia d’avui, encara no se sap amb seguretat si Ronald Koeman continuarà dirigint l’equip, respectant-li l’any que li queda de contracte, o si, per contra, es busca un nou tècnic per agafar les regnes del primer equip.

El president, Joan Laporta, va assegurar en la gala de l’Esport Català que calia fer una revolució en l’equip perquè s’havia arribat al final d’un cicle, però el que no va dir és si aquest començava per un canvi d’entrenador. Se sap que dins la junta directiva hi ha un debat intern sobre la idoneïtat de mantenir Koeman perquè molts consideren que cal iniciar un projecte amb un entrenador per a tot el mandat i no consideren que l’holandès sigui l’ideal. La forma com s’ha perdut la lliga, fallant en els moments decisius, ha fet guanyar força als favorables al canvi. Però també s’ha de tenir en compte que Koeman té contracte i que se l’hauria d’indemnitzar si se’l fa fora. Perquè difícilment hi renunciarà. I s’especula que se li haurien de pagar uns vuit milions d’euros. Trobar el substitut ja dependrà del director de futbol, Mateu Alemany, i el secretari tècnic, Ramon Planes.

Per la seva banda, Koeman només espera que el club li parli clar. Això és el que ha reclamat en les últimes rodes de premsa. Considera que en l’últim mes se li ha faltat al respecte, també als seus futbolistes, precisament perquè no hi ha hagut comunicació i perquè s’han deixat alimentar els rumors sobre possibles relleus. La trobada entre Ronald Koeman i Joan Laporta serà aviat, segurament aquesta mateixa setmana. No hi ha hora ni lloc definit i en principi serà a partir de dimecres, encara que tampoc es pot descartar que es vegin les cares dimarts, encara que sembla difícil.

Tenint en compte que encara no li han dit res, Koeman no les té totes i per això ha anat enviant alguns missatges al club a través de les rodes de premsa. També va negar que les seves paraules signifiquessin que s’està acomiadant. El tècnic holandès no ha parat de reivindicar-se i s’ha mostrat convençut que si li fan alguns fitxatges pot tornar a competir per tots els títols i crear un Barça més fiable i competitiu. De fet, va afirmar que a la plantilla actual li faltava nivell.

LA TROBADA

Encara no hi ha hora ni lloc definit, i en principi seria a partir de dimecres

LA DIRECTIVA

Sembla que els que aposten per un relleu guanyen, però se l’hauria d’indemnitzar

KOEMAN

Manté que pot seguir liderant la revolució i vol més fitxatges per competir millor

Esmorzar de comiat de la temporada

Els jugadors del primer equip del FC Barcelona i els membres del cos tècnic i altres col·laboradors van fer ahir al matí un esmorzar per posar punt final a la temporada, que s’ha tancat amb la consecució d’un títol, la copa. Només hi van faltar Pedri, que, amb permís de Koeman, va començar les vacances abans d’hora, i els lesionats Ansu Fati, que és a Madrid, i Coutinho. El capità Leo Messi, que tampoc va jugar a Eibar, no es va perdre la cita.

El tècnic holandès va agrair als jugadors la feina feta durant tota la temporada, va recomanar als que tenen vacances que ho aprofitin per descansar i als que juguen competicions aquest estiu –Eurocopa, copa Amèrica, Euro sub-21 i Jocs Olímpics– els va desitjar molta sort. A tots els va comentar que esperava retrobar-los al mes de juliol, quan començarà la pretemporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)