Barça

El Barça de Koeman, des de l’escàner

El Barça tanca una temporada 2020/21 de clara transició, amb el consol del títol de copa però també amb la convicció que cal continuar treballant en aquest procés de renovació profund per poder aspirar a reptes majors

Messi revalida el Pichichi; De Jong ha estat el més utilitzat; Pedri, el gran descobriment, i Alba, el major assistent

El Barça, dissabte, abaixava la persiana de la temporada 2020/21 amb una intranscendent victòria a Ipurua (0-1). Aquest ha estat l’últim capítol d’un curs difícil en tots els sentits. Temporada agitada institucionalment, primer amb la moció de censura a Bartomeu i la seva posterior detenció, i després amb la celebració d’unes eleccions llarguíssimes, ajornades fins al març per la Covid, i que acabarien suposant el retorn de Joan Laporta. Ell és qui ha de liderar el nou projecte. Com ja va fer el 2008, s’intueix una profunda renovació en la plantilla. Començant pel mateix Ronald Koeman. L’holandès té un any de contracte, però ni el fet d’haver guanyat la copa i d’haver començat la reconstrucció amb alguns brots verds, semblen arguments suficients per creure en la seva continuïtat, i ell ho sap.

El Barça iniciava la temporada amb la ferida oberta del 2-8 de Lisboa i amb l’huracà del burofax de Messi. Nou mesos després, l’equip tanca el curs amb un nou president, certa calma als despatxos i en l’entorn, un títol i la convicció que el seu capità acabarà acceptant l’oferta de renovació del club i es quedarà. Semblava impensable fa uns meso, però perdre aquesta lliga ha fet mal. L’equip havia aconseguit aixecar-se de la lona i fer el més difícil, però quan ha tingut l’Atlético realment a tir, ha comès errors imperdonables que l’han deixat sense possibilitats (Granada 1-2, Atlético 0-0, Llevant 3-3 i Celta 1-2). Tampoc en la Champions ha donat la talla. L’eliminatòria contra el PSG va posar aquest Barça al seu lloc. A aquest equip li ha faltat saber competir en partits grans. En els quatre duels directes contra el Madrid i l’Atlético només ha sumat 1 punt de 12.

En l’aspecte individual, la temporada deixa diversos noms propis. Messi ha aconseguit el seu vuitè trofeu Pichichi, el cinquè de manera consecutiva: 38 gols en el global de les quatre competicions. Pedri ha estat el gran descobriment. El tinerfeny ha participat en 52 dels 54 partits oficials de l’equip (40 titularitats i 3.514 minuts) i De Jong ha estat el futbolista més utilitzat (4.488 minuts). L’aparició de Mingueza (39 partits), Araujo (33) i Ilaix (18) han estat brots verds dins aquest procés de transformació. Veterans com ara Jordi Alba (màxim assistent: 16) i Busquets (329 pilotes recuperades; el segon millor de l’equip en aquesta faceta) han complert. Umtiti, Júnior, Riqui Puig o Pjanic han tingut una presència mínima. Un cas al marge són els 17 minuts de Matheus. Annus horribilis també per a Ansu Fati i Coutinho. El calvari de tots dos amb les lesions ha estat un handicap també per a aquest Barça.

L’equip tanca la temporada amb 122 gols a favor i 58 en contra. Només Messi (38), Griezmann (19) i Dembélé (11) han arribat al doble dígit. S’han trobat a faltar els 21 gols de Luis Suárez en la lliga. Al Wanda encara riuen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)