Barça

Una aposta calamitosa

Inèdit. Matheus Fernandes només ha jugat divuit minuts. “Abidal el va fitxar després d’un viatge al Brasil. Està molt verd i se li va dir que marxés cedit, però no va voler”, diuen en el club

Ahir era festa a Barcelona. Calma als despatxos del Camp Nou abans dels dies moguts que esperen. Dies de reunions. Per decidir el futur de la banqueta i de bona part dels integrants de la plantilla. Un dels cridats a l’ordre serà Matheus Fernandes. Ningú sap què pinta el brasiler en la plantilla del Barça. Divuit minuts ha jugat en tota la temporada. A Kíev. “No té nivell”, expliquen des del vestidor. “El seu fitxatge va ser cosa d’Abidal. Va fer un viatge al Brasil per veure uns quants jugadors i va descobrir Matheus”, diuen des del club. El francès es va deixar entabanar per André Cury, que encara treballava per al club al Brasil, i el Barça va pagar 7 milions fixos més 3 en variables al Palmeiras per ell. “Era una aposta tipus Emerson. Sabíem que estava verd per al primer equip, però podia sortir bé”, expliquen. La intenció era que Matheus, amb contracte fins al 2025, arribés l’estiu passat a Barcelona, però que marxés cedit a un equip de la lliga. “El Palmeiras el va voler cedir al Valladolid la temporada passada, i ens va semblar bé perquè així podíem veure la seva evolució en la lliga. Va tenir pocs minuts i quan es va incorporar amb nosaltres li vam dir que el millor era que marxés cedit”, diuen des del club blaugrana. No va ser ni presentat als mitjans de comunicació, perquè la idea era que no formés part de la plantilla de Ronald Koeman, però el seu entorn no el va aconsellar bé. Asseguren des del Barça que van arribar fins a la secretaria tècnica tres propostes de clubs de primera divisió que el volien en qualitat de cedit, però que el jugador es va negar en rodó a marxar. “Se li va dir que tindria poques oportunitats. Que no estava preparat per jugar en el primer equip, però no ens va voler escoltar. Els seus assessors van pensar que amb tots els canvis que hi havia hagut en el club, Matheus podria tenir una oportunitat, i li van recomanar que es quedés”, diuen.

La història posterior ja se sap. Matheus no ha jugat ni un minut en la lliga, ni en la copa, i la seva experiència com a blaugrana es limita a divuit minuts a Kíev en lliga de campions. Koeman l’ha deixat moltes vegades fora de les convocatòries tot i que les llistes eren molt més àmplies aquesta temporada. Els jugadors del planter han passat davant seu perquè el tècnic holandès ha considerat sempre que el brasiler no té nivell per jugar en el Barça. No li va donar minuts ni dissabte passat a Eibar, en un partit sense cap tipus de transcendència. La direcció esportiva considera que ha perdut un any de la seva carrera només pel fet d’estar mal aconsellat i no voler marxar cedit a un altre club, on podia haver tingut minuts i haver progressat, i que la seva etapa com a blaugrana ja ha acabat.

Matheus Fernandes, que el 30 de juny farà 23 anys, és un dels jugadors que han de passar pel despatx de Mateu Alemany, director de futbol del Barça, en el pròxims dies. Se li comunicarà que no es compta amb ell i que es busqui equip. És difícil que en trobi, com a mínim europeu, tenint en compte que ja no hi va haver cap interès en el mercat d’hivern passat. Si no el troba, el club li donarà la carta de llibertat, tot i saber que aquest fet provocarà pèrdues econòmiques perquè la seva contractació no està amortitzada. Això passarà amb més d’un jugador. Perquè la neteja serà important. També hauria de ser important saber què va passar entre Cury i Abidal en aquell viatge del francès a terres brasileres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)