Barça

Continua... de moment

Joan Laporta i Ronald Koeman es troben a les oficines del club, però no resolen el futur de la banqueta

El contracte de l’holandès i la delicada situació econòmica del Barça dificulten el canvi

L’esperada reunió entre Ronald Koeman i Joan Laporta es va fer ahir a la tarda a les oficines del FC Barcelona i va acabar sense cap decisió respecte al futur de l’entrenador holandès. Koeman continua... de moment. Poc abans de les vuit del vespre, l’holandès es va presentar a Arístides Maillol acompanyat del seu representant, Rob Jansen. L’esperaven el president del Barça, el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. La trobada va ser curta. Va durar poc més de mitja hora i va acabar sense cap decisió. Des del club es va comunicar que Koeman continua sent l’entrenador del Barça, però sense assegurar si complirà l’any de contracte que li queda i si començarà la pretemporada al juliol.

Els dubtes continuen. Des de l’àrea esportiva es recomana la continuïtat de l’holandès a la banqueta. L’última paraula, però, la té Laporta, que aposta més per un relleu que té la seva dificultat, sobretot, per la delicada situació econòmica per la qual passa el club i perquè el tècnic té un any més de contracte que s’hauria de liquidar.

El president del Barça no està gens satisfet amb la feina de Koeman, especialment en l’últim tram de lliga. Va acabar molt empipat per com l’equip va perdre el campionat quan tenia moltes possibilitats de fer un doblet. Considera imperdonable la imatge que es va donar contra equips com el Granada, el Llevant i el Celta i això li ha provocat molts dubtes sobre si l’entrenador holandès ha de continuar en el club. Això sí, prescindir de Koeman provoca uns quants malde caps, causa que explica que encara no s’hagi pres una decisió definitiva pel que fa a la banqueta del primer equip blaugrana.

Per començar, hi ha problemes econòmics. “La situació que hem heretat és tan dolenta que ens ve de mil euros”, diuen des del club. “Bartomeu li hauria d’haver fet un contracte d’un any més un d’opcional i no un de dos, tot seria més fàcil”, continuen. I és que trencar el contracte de Koeman fa que el club hagi de pagar prop de vuit milions d’euros a l’holandès. A més, segons algunes fonts, hauria d’abonar cinc milions d’euros més que són els que Koeman va pagar a la federació holandesa per rescindir el seu contracte i que el Barça havia de liquidar aquesta propera temporada. L’operació es completaria amb la rescissió de contracte dels ajudants de Koeman i amb la contractació del nou entrenador i el seu equip. Molts diners, considerant que la situació econòmica del Barça és més que dolenta.

Prescindir de Koeman, com voldria Laporta, té també una altra variant. Molt important. Trobar un relleu. Des del club insisteixen que Xavi Hernández no és, ara per ara, una opció i des de l’entorn del de Terrassa s’assegura que ningú ha contactat amb ell per oferir-li el càrrec. Uns quants entrenadors alemanys han estat en l’òrbita de Laporta, però tots han tancat la porta a fitxar pel Barça. És el cas de Julian Nagelsmann, pròxim entrenador del Bayern de Munic. També el de Hansi Flick, que ha deixat el Bayern i ahir mateix va signar de manera oficial com a seleccionador alemany per després de l’Eurocopa. També es va parlar amb Jürgen Klopp, però continuarà en el Liverpool. Així que amb tots aquests condicionants, Koeman continua, però, sabent l’opinió de Laporta, només de moment. Hi haurà més reunions.

DUES OPINIONS

L’àrea esportiva aposta per la continuïtat de Koeman i Laporta, per un relleu

EL PROBLEMA

El tècnic té un any més amb un sou de 8 milions i s’han de pagar els 5 de la federació

ALTERNATIVES

Agradava molt la via alemanya, però Nagelsmann, Flick i Klopp ja tenen equip

Trobada amb el representant de Wijnaldum

A banda de la reunió entre Ronald Koeman i Joan Laporta, hi va haver altres trobades a les oficines del Camp Nou. Al matí, el representant de Wijnaldum, Humphrey Nijman, i l’advocat del jugador, Jan Kabalt, es van trobar amb representants de l’àrea esportiva del club blaugrana. El migcampista holandès, de 30 anys, ha acabat la vinculació amb el Liverpool i és un jugador que interessa al Barça, tenint en compte que arribaria amb la carta de llibertat. Wijnaldum va ser una petició de Ronald Koeman l’estiu passat, però el club assegura que l’arribada del migcampista holandès és independent del que passi amb el tècnic blaugrana, que sembla tenir poques possibilitats de continuar en el Barça.

Segons fonts del Barça, ahir no es va arribar a cap acord i la trobada va ser per conèixer les intencions del futbolista i les seves pretensions econòmiques. Des d’Holanda s’assegura que el jugador ha rebutjat una oferta del Bayern de Munic perquè la seva voluntat és fitxar pel Barça i que ho faria amb un contracte de tres anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)