Barça

Mantenen la pugna

El Barça, el Real Madrid i el Juventus responen a l’obertura d’un expedient disciplinari advertint la UEFA que s’abstingui de realitzar qualsevol actuació contra ells mentre es tramita el procediment judicial i tornen a demanar diàleg

Segueix el torcebraç entre els tres clubs fundadors de la Superlliga Europea que encara no han abandonat el projecte, –el Barça, el Real Madrid i el Juventus– amb la UEFA. Ningú no dona el seu braç a tòrcer i el conflicte sembla que anirà per llarg i amb moltes opcions d’acabar al TAS si cap de les parts, o totes dues, fa un pas enrere i s’encamina cap a la via del diàleg.

Dimarts la UEFA va decidir obrir un procediment disciplinari contra els tres clubs esmentats després que el màxim organisme de futbol europeu encarregués als seus inspectors d’ètica i disciplina una investigació respecte de tot aquest tema, arribant a la conclusió que havia existit “una possible violació del marc legal” que justificaria l’obertura de l’expedient. El Barça, el Real Madrid i el Juventus, però, no s’han quedat de braços plegats i ahir van respondre-hi amb un comunicat conjunt en què denuncien “ la insistent coacció que manté la UEFA cap a tres de les més grans institucions de la història” i li adverteixen que s’abstingui de realitzar qualsevol actuació contra els clubs fundadors de la Superlliga mentre es tramita el procediment judicial. Qualifiquen d’“incomprensible” l’obertura de l’expedient disciplinari perquè atempta directament contra l’estat de dret i constitueix una falta de respecte a l’autoritat dels mateixos tribunals de justícia. S’ha de recordar que un jutjat de Madrid va prohibir a la FIFA, la UEFA, LaLiga i les federacions adoptar qualsevol mesura contra la creació de la Superlliga, o prendre mesures contra clubs, jugadors i dirigents dels equips participants. Va ser la primera reacció a les amenaces de Ceferin, que volia expulsar als clubs de les competicions i de les lligues i no permetre als jugadors dels clubs fundadors participar en cap Eurocopa, mundial o competició que organitzessin la UEFA o la FIFA.

Ceferin és la línia dura

La sanció, però, no es podria quedar aquí. Aleksander Ceferin, el president de la UEFA, continua profundament enfadat i ofès amb els impulsors del projecte i d’entre els membres de l’organisme europeu del futbol és dels que aposta per la severitat i seria partidari, fins i tot, de deixar el Barça, el Real Madrid i el Juventus sense participar en les competicions europees a part de multar-los. A la UEFA, però, també hi ha un sector més moderat que considera que amb una forta multa ja n’hi hauria prou.

Mentre s’esperen esdeveniments –la UEFA ha informat que aviat hi hauria més novetats sobre possibles sancions– no és sobrer recordar que els nou clubs perdonats (Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, Atlético de Madrid, Milan i Inter) ja han hagut de pagar 15 milions d’euros de multa entre tots, perdran el 5% dels ingressos que generin l’any vinent gràcies a les competicions europees i Ceferin els ha obligat a demanar perdó i a signar una declaració de compromís. En el document, els clubs es comprometien a participar en totes les competicions organitzades per la UEFA si s’hi classifiquen, a tornar a formar part de l’ECA, a fer tot el possible per sortir de l’empresa que es va crear per organitzar la Superlliga, a acceptar una multa de 100 milions d’euros si cerquen jugar una competició no autoritzada per la UEFA i de 50 milions si incompleixen algun dels punts de la declaració.

Els clubs volen dialogar

En el comunicat, els tres clubs insisteixen a fer una crida a dialogar i mantenen que el projecte de la Superlliga ha nascut amb la voluntat de millorar el futbol europeu i de fer-ne augmentar l’interès i els recursos en un context en què molts clubs han quedat molt colpejats econòmicament.

De tota manera, el Barça, el Madrid i el Juventus es mostren crítics amb l’actitud de la UEFA. “En comptes d’estudiar la manera de modernitzar el futbol en diàleg obert, la UEFA pretén que retirem les actuacions judicials que, com no pot ser d’una altra manera, qüestionen el seu monopoli del futbol europeu. El Barça, la Juve i el Madrid, clubs centenaris, no cediran a cap mena de coacció ni pressió intolerable i continuen mostrant la seva ferma voluntat de debatre, des del diàleg i el respecte, les solucions urgents que exigeix avui el món del futbol”, clou el comunicat conjunt

ELS CLUBS

Consideren que l’obertura d’un expedient disciplinari és incomprensible

ADVERTÈNCIA

Avisen la UEFA que el cas és a la justícia i que no poden actuar contra ells

CEFERIN

És la línia dura i fins i tot voldria sancionar-los amb no jugar la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)